Connect with us

رویداد های اخیر

گفتگوی دیپلومات‌های افغانستان و عراق درباره بازگشایی سفارتخانه‌ها

منتشر شده

در

ماجد اللجماوی، سفیر عراق در انقره با محمد زبیر ودان، شارژدافیر سفارت افغانستان در ترکیه، دیدار و گفتگو کرده است. محور اصلی این گفتگو، بررسی راه‌های گسترش روابط دوجانبه و امکان بازگشایی متقابل سفارتخانه‌های دو کشور بود.

به گزارش خبرگزاری عراق به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه این کشور، در این ملاقات، طرفین بر تقویت مناسبات دوجانبه و ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک برای تحقق منافع مشترک عراق و افغانستان تأکید کردند.

در این بیانیه آمده است: «دو طرف موضوع بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور در کابل و بغداد را مورد بررسی قرار دادند؛ اقدامی که می‌تواند به احیای کامل روابط دیپلوماتیک و تحکیم مناسبات رسمی میان دو کشور کمک کند.»

همچنین در این دیدار بر اهمیت همکاری میان سفارتخانه‌های عراق و افغانستان در ترکیه تأکید شد. دو طرف خواستار افزایش هماهنگی و تبادل نظر درباره مسائل مورد علاقه مشترک شدند؛ امری که بر اساس بیانیه وزارت خارجه عراق، بازتاب‌دهنده روحیه تفاهم، دوستی و همکاری میان دو ملت است.

در پایان، طرفین بر تداوم گفتگو و همکاری در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کردند و توسعه روابط دوجانبه را گامی مهم در راستای ارتقای امنیت، ثبات و توسعه در دو کشور و منطقه دانستند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!