Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما از افزایش تلفات غیرنظامیان در سال روان میلادی هشدار داده‌است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان یا یوناما امروز (دوشنبه، ۴اسد) در گزارش تازه‌اش از افزایش قتل‌ها، بدرفتاری، آزار و اذیت و تبعیض در جوامعی که تحت تاثیر نبردهای کنونی قرار دارد نگرانی کرده است.

یوناما هشدار داده است که اگر اقدام فوری برای توقفِ خشونت‎ها صورت نگیرد، تلفات غیرنظامیان ممکن به بالاترین رقم خود در سال روان میلادی برسد.

یوناما افزوده که تلفات غیرنظامیان در نیمه اول سال ۲۰۲۱ به ویژه پس از ماه می به بالاترین سطح خود رسیده و اگر خشونت‌ها کاهش نیابد شاید بلند ترین آمار تلفات غیرنظامیان در سال روان میلادی ثبت شود.

در گزارش وسط سال ۲۰۲۱ یوناما  در مورد محافظت از غیرنظامیان در نبردهای مسلحانه در افغانستان “تلفات ۵هزار ۱۸۳ غیرنظامی ثبت شده (۱۶۵۹ کشته و ۳۲۵۴ زخمی) که این رقم نشان دهنده‌ی ۴۷ درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابهِ سال ۲۰۲۰ می باشد.”

گزارش افزوده که “تعداد تلفات غیرنظامیان در ماه می و جون در مجموع به ۲هزار ۳۹۲ تن (۷۸۳ کشته و ۱۶۰۹ زخمی) رسیده، یعنی این دو ماه بالاترین رقم تلفات را از زمانیکه یوناما ثبت سیستماتیک آن را در سال ۲۰۰۹ آغاز نموده، نشان میدهد. از جنوری تا اپریل ۲۰۲۱ تلفات ۲هزار ۷۹۱ غیرنظامی (۸۷۶ کشته و ۱۹۱۵ زخمی) ثبت شده اند.”

دیبرا لاینز، فرستاده ویژه سرمنشی عمومی سازمان ملل برای افغانستان در این باره گفته است: ” من از طالبان و رهبران افغانستان می‌خواهم که روند ناخوشایند و وحشتناک درگیری و تاثیرات مخرب آن بر غیرنظامیان را در نظر بگیرند. این گزارش هشدار واضحی را ارایه می‌دهد که اگر جلو خشونت‌های فزاینده گرفته نشود، شمار بی‌سابقه‌ای از افراد غیرنظامی افغان در سال جاری کشته و معلول می‌شوند”.

دیبرا لاینز افزوده است: ” تلاش‌های خود را در میز مذاکره تشدید کنید و جلو جنگ افغان در برابر افغان‌ها را بگیرید. از مردم افغانستان محافظت کنید و آنها را برای آینده بهتر امیدوار کنید.”

یوناما افزوده که اکثریت این تلفات در خارج از شهرها به وقوع پیوسته است و در ادامه هشدار داده اگر این اقدامات نظامی در شهر صورت گیرد عواقب آن برای غیرنظامیان فاجعه بار خواهد بود.

این نهاد افزوده است: “جستجوی راه‌حل نظامی فقط رنج مردم افغانستان را افزایش می دهد.”

یوناما از طرف‌های درگیر خواسته تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کند و همچنان افزوده که زنان، دختران و پسران ۴۶درصد تلفات را متحمل شده اند.

درگزارش یوناما آمده “زنان، پسران و دختران نزدیک به نیمی از تلفات غیرنظامیان را در نیمه اول سال ۲۰۲۱ تشکیل می‌دهند که در مجموع ۴۶ درصدِ تلفات غیرنظامیان را شامل می شود. ۳۲ درصد تلفات، کودکان بودند، یعنی در مجموع ۱هزار ۶۸۲ کودک (۴۶۸ کشته و ۱۲۱۴ زخمی) و ۱۴ درصد زنان بودند، یعنی در مجموع ۷۲۷ زن (۲۱۹ کشته و ۵۰۸ زخمی) شده اند.”

گزارش افزوده که مخالفین مسلح دولت مسوول ۶۴ درصد تلفات غیرنظامیان استند.

در گزارش آمده “عناصر مخالف دولت مسوول ۶۴ درصدِ مجموع تلفات غیرنظامیان هستند:۳۹ درصد توسط طالبان، نزدیک به ۹ درصد توسط داعش و ۱۶ درصد توسط عناصرنامشخصِ مخالف دولت وارد شده اند.”

یوناما افزوده که نیروهای طرفدار دولت مسوول ۲۵ درصد تلفات غیرنظامیان استند.

در گزارش یوناما از وارد تلفات غیرنظامیان توسط نیروهای خارجی چیزی گفته نشده است.

گزارش افزوده که “علت اصلی تلفات غیرنظامیان، استفاده‌ی طالبان و داعش از مواد تعبیه شده‌ی انفجاری غیر انتحاری که سبب ۳۸ درصدِ کل تلفات غیرنظامیان گردیده و تقریباً سه برابرِ ارقامی که برای مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ ثبت شده بود، می‌باشد.”

یوناما افزوده که:”استفاده از مواد تعبیه شده‌ی فشاری نقض کننده نورم‌های حقوق بین‌المللی بشردوستانه بوده و یوناما یکبار دیگر از طالبان می‌خواهد که استفاده از این وسایل را به طور دایمی منع قرار دهند.”

یوناما حمله بر مکتب سید الشهدا را که منجر به تلفات بیش از ۳۰۰ تن از افراد غیرنظامیان به ویژه دختران شده تکان دهنده ترین واقعه خوانده است.

جنرال عمر شینواری، سخنگوی نیروهای امنیتی و دفاعی افغان امروز در یک کنفرانس خبری در کابل در واکنش به گزارش یوناما، وارد شدن تلفات به غیرنظامیان از سوی نیروهای امنیتی را رد کرده است.

 وی گفته که نیروهای امنیتی برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان از بسیاری مناطق عقب‌نشینی کرده اند.

طالبان نیز این گزارش یوناما را رد کرده و آن را “مغرضانه وغیر واقعی” خوانده است.

این گروه دریک اعلامیه گفته اند که:” در شش ماه گذشه در هیچ کجایی مجاهدین امارت اسلامی عمداً غیرنظامیان را کشته یا حملاتی را انجام نداده اند که منجر به تلفات غیرنظامیان شود.”

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان داکتران بدون سرحد از دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

سازمان داکتران بدون سرحد می‌گوید که از دور دوم اخراج مهاجران افغان توسط پاکستان عمیقاً ابراز نگرانی کرده است. بر اساس گزارش‌ها، تنها روز چهارشنبه ده‌ها خانواده به اجبار از پاکستان به افغانستان اخراج شدند.

این سازمان روز سه شنبه در یک بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت که نگران تاثیرات نامطلوب این اخراج ها بر حقوق مهاجران است.

در بیانیه این سازمان افزوده شده است: «در حالی که افغانستان با فقر گسترده، خدمات صحی ناکافی و محدودیت‌ها در برابر زنان مواجه است، افغان‌ها با وسایل نقلیه مختلف به کشورشان باز می‌گردند.»

بر اساس این منبع، بسیاری از افغان‌ها سال هاست که در پاکستان زندگی می‌کنند، اما قانون به آن‌ها حق اقامت در محلی را که «خانه‌ خود» می‌گویند، نمی‌دهد.

به گزارش رسانه‌ها، مقام‌های پاکستانی مرحله دوم خروج مهاجران افغان از این کشور را از تاریخ ۱۵ اپریل آغاز کردند. این مهاجران کسانی هستند که کارت ای سی سی دارند. گفته می‌شود در مرحله سوم اخراج پناهجویان، کسانی که کارت پی او آر از کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل را دارند نیز از پاکستان اخراج خواهند شد.

وزارت امور مهاجرین در افغانستان روز چهارشنبه اعلام کرد که یک روز پیش نزدیک به ۲۳۰ مهاجر از طریق تورخم به اجبار به افغانستان فرستاده شده‌اند. روز دوشنبه، این وزارت از اخراج بیش از ۵۳ مهاجر افغان به شمول زنان و کودکان از پاکستان خبر داده بود.

تلویزیون سما در پاکستان، روز یک‌شنبه گزارش داد که در ده روز گذشته بیش از هشت هزار مهاجر افغان بدون مدرک به افغانستان بازگشته‌اند. به گفته این رسانه، از تاریخ سه تا ۱۳ اپریل، ۸۵۸۱ مهاجر افغان به کشور خود بازگشتند که شامل ۳۱۲۷ مرد، ۱۹۷۲ زن و ۳۴۸۲ کودک بودند.

رسانه‌های پاکستانی در آخرین روزهای ماه مارچ گزارش دادند که مقام‌های این کشور روند جمع‌آوری اطلاعات افغان‌های با اسناد را نیز آغاز کرده‌اند. در این گزارش‌ها آمده است که به مقام‌های و نیروهای امنیتی مناطق مختلف پاکستان دستور داده شده تا هویت و محل سکونت این مهاجران را پیدا کنند.

بر اساس گزارش سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد، ۲،۱۸ میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می‌کنند. بر اساس نظرسنجی انجام شده در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ حدود ۱،۳ میلیون تن از این مهاجران دارای کارت پی او آر هستند. در سال ۲۰۱۷ نتایج یک نظرسنجی دیگر نشان داد که تعداد دارندگان کارت‌های ای سی سی به ۸۸۰ هزار تن رسیده است.

پس از به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در ماه اگست ۲۰۲۱ صدها هزار مهاجر افغان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان مهاجر شدند. پیش از این مقام‌های پاکستانی گفته بودند که تعداد این مهاجران به ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن می‌رسد که شامل افغان‌های دارای مدارک نیز می‌شود.

در نوامبر ۲۰۲۳ پاکستان اخراج افغان هایی را که مدارک قانونی نداشتند، آغاز کرد. گفته می‌شود در نتیجه ادامه این اخراج‌ها بیش از نیم میلیون مهاجر از پاکستان اخراج شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش سازمان ملل: میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان با بحران و سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه خواهند شد. سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش نتایج سالانه‌ سال ۲۰۲۳ می‌گوید که میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند و اکثریت مردم نیازهای اولیه خود را تامین کرده نمی‌توانند.

ملل متحد در این گزارش تصریح کرده است که بحران بشری در افغانستان در سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و این کشور در یک توسعه غیرقابل ملاحظه در این سال، یک دهه عقب‌گرد داشته است و در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در بخشی از گزارش سالانه‌ی سازمان ملل متحد در باره افغانستان آمده است که: «اکنون افغان‌ها دسترسی به غذا را به عنوان ضروری‌ترین نیاز خود ذکر می‌کنند. میلیون‌ها تن که قادر به پرداخت یا تهیه نیازهای اولیه‌ی خود نیستند، با گرسنگی و سوءتغذیه روبه رو هستند.»

در این گزارش آمده است که با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، یک چهارم کاهش یافته است و بر اساس گزارش بانک جهانی، در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در گزارش آمده است که: «بحران انسانی در طول سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و نشانه‌های کمی از کاهش آن دیده می‌شود. افغانستان در یک توسعه غیرقابل توجه، یک دهه عقب‌گرد داشته است. با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱، یک چهارم کاهش یافته است، نیمی از جمعیت در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد خانواده‌ها کمتر از یک دالر امریکایی در روز به اعضای هر عضو خانواده درآمد دارند.»

در این گزارش آمده است که مساعدت‌های ملل متحد به افغانستان از تطبیق اهداف توسعه پایدار در این کشور حمایت می‌کند و سه مورد از اهداف توسعه پایدار که مورد حمایت قرار گرفته اند؛ صحت و سلامت خوب، برابری جنسیتی و از بین بردن فقر است.

سازمان ملل با اشاره به نظرسنجی اخیر گالوپ گفته است که ۹۵ درصد از مردم افغانستان خود را در رنج می‌بینند و میانگین امید به زندگی در پنج سال گذشته کاهش یافته است.

با این حال وزارت اقتصاد بر تداوم کمک‌های بشری به مردم افغانستان تأکید می‌کند و می‌گوید که این وزارت برای کاهش فقر در کشور برنامه‌هایی روی دست دارد.

این در حالیست که سازمان ملل همواره از وضعیت بد اقتصادی در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای ادامه کمک‌ها در افغانستان با کمبود بودجه مواجه ‌اند.

پیشتر این سازمان اعلام کرده بود که تنها شش درصد از بیش از سه میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای ارایه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را دریافت کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان در چین برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان میان مقام‌های دولت چین و افغانستان در بیجنگ برگزار شد.

وزارت خارجه می‌گوید که هیأت اعزام شده افغانستان در این نشست پیشنهادها و توصیه‌های خود را با مقام‌های کشور چین به اشتراک گذاشته تا اثربخشی کمک‌های چین افزایش یابد.

در این نشست برگسترش روابط تجارتی و همکاری‌های اقتصادی میان دوکشور تأکید شده است.

در این نشست علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، در چارچوب میکانیزم بازسازی اقتصادی افغانستان، افزایش تجارت بین دو کشور به ویژه فراهم کردن فضا برای صادرات بیشتر کالاهای افغانی به چین، ظرفیت سازی و همکاری چین در زمینه‌های معدن و تجارت معاصر در افغانستان درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری بحث شده است.

در همین حال، لیو جین سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین در این نشست تأکید کرده که بیجنگ از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد ایجاد حکومت فراگیر پاسخ دهد.

در بخشی از اعلامیه وزارت خارجه چین آمده است که: «هم چین و هم افغانستان از کشورهایی که مسؤول اصلی وضعیت دشوار کنونی افغانستان هستند، می‌خواهند که مسؤولیت‌های خود را با جدیت انجام دهند، پول‌های منجمد شده مردم افغانستان را برگردانند و نمک به زخم‌های مردم افغانستان نزنند. چین از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد حکومت فراگیر افغانستان پاسخ دهد.»

هم‌زمان با این مقام‌های وزارت خارجه امارت اسلامی می‌گویند که چین در این نشست تعهد کرده اند که کمک‌های بشردوستانه این کشور به افغانستان را با در نظر گرفتن نیازها و اولویت‌های طرف افغانستان سازماندهی کرده و هم‌چنان پیشنهادهای طرف افغانستان را در زمینه کمک ۱۰۰ میلیون یوانی چین برای اسکان مهاجرین که مجبور به بازگشت به افغانستان شده اند، بررسی خواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!