Connect with us

رویداد های اخیر

یونیسف: امسال بیش از دو میلیون مهاجر از جمله نیم میلیون کودک به افغانستان بازگشته‌اند

یونیسف خواستار رویکردی ایمن، آبرومندانه، داوطلبانه و مرحله‌ای برای روند بازگشت شد.

منتشر شده

در

تد چایبان، معاون مدیر اجرایی یونیسف در امور اقدامات بشردوستانه و عملیات تدارکاتی، پس از سفر چهارم خود به افغانستان گفته است که در سال روان میلادی بیش از دو میلیون مهاجر، از جمله نیم میلیون کودک، از ایران، پاکستان و شماری از کشورهای آسیای میانه به افغانستان بازگشته‌اند.

به گفته او، تنها در روز چهارم جولای، بیش از ۵۰ هزار تن از ایران وارد افغانستان شده‌اند که بالاترین رقم روزانه در سال روان است.

آقای چایبان تأکید کرد که این موج گسترده بازگشت، فشار زیادی بر جوامع شکننده‌ای وارد کرده که بیش از نیمی از جمعیت آن به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند.

چایبان در جریان سفر خود از مراکز پذیرش مرزی، از جمله اسلام‌قلعه و هرات، بازدید و با خانواده‌های بازگشته دیدار کرده است.

او گفت که در این مراکز، خدمات بشردوستانه و حمایتی توسط مقام‌های محلی طالبان، سازمان ملل، نهادهای غیردولتی و سایر شرکا به صورت هماهنگ ارائه می‌شود، اما کمبود آموزش، خدمات صحی و فرصت‌های اقتصادی، ادغام مجدد بازگشت‌کنندگان را دشوار کرده است.

یونیسف اعلام کرد که از آغاز سال جاری، بیش از ۶ هزار کودک بی‌سرپرست یا جدا شده را شناسایی و به خانواده‌ها یا بستگانشان بازگردانده است.

این نهاد بر حمایت ویژه از گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه زنان و کودکان، تأکید کرده است.

چایبان یکی از نگرانی‌های اصلی بازگشت‌کنندگان را تداوم تحصیل دختران عنوان کرده است

به گفته او ممنوعیت آموزش دختران پس از صنف ششم نه تنها آینده آنان، بلکه توسعه افغانستان را نیز به خطر می‌اندازد و یونیسف قویاً از لغو این محدودیت حمایت می‌کند.

یونیسف خواستار رویکردی ایمن، آبرومندانه، داوطلبانه و مرحله‌ای برای روند بازگشت شد و از ایران، پاکستان و افغانستان خواست با برگزاری گفتگو، روند بازگشت‌ها را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که فشار کمتری بر جوامع محلی وارد شود.

این نهاد همچنین از کشورهای کمک‌کننده خواست تا از برنامه‌های بشردوستانه برای بازگشت‌کنندگان، به‌ویژه کودکان و زنان، حمایت مالی کنند.

این درحالیست که سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌او‌ام) اعلام کرده است که طی دو سال اخیر بیش از چهار میلیون مهاجر از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند و با هشدار نسبت به بحران انسانی گسترده، خواستار تأمین بودجه عاجل و همکاری منطقه‌ای برای مدیریت این بحران شد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌او‌ام) در بیانیه‌ای اعلام کرد که افغانستان با یکی از بزرگ‌ترین موج‌های بازگشت گروهی مهاجران در تاریخ معاصر خود روبرو است؛ به طوری که از سپتمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از چهار میلیون مهاجر از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند.

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان عفو بین‌الملل از محرومیت دختران افغانستان از آموزش در افغانستان

عفو بین‌الملل از جامعه جهانی خواسته است در کنار زنان و دختران افغانستان بایستد و از امارت اسلامی بخواهد مکاتب دخترانه را هرچه زودتر بازگشایی کنند.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید پنج سال از محرومیت میلیون‌ها دختر در افغانستان از آموزش می‌گذرد؛ محدودیتی که به گفته این سازمان، آینده و رویاهای نسل بزرگی از دختران افغان را تحت تأثیر قرار داده است.

دفتر منطقه‌ای عفو بین‌الملل برای جنوب آسیا روز پنج‌شنبه، ۲۶ سنبله، در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که پنج سال محرومیت دختران از آموزش، پنج سال «بی‌عدالتی» و از دست‌رفتن فرصت‌های آنان بوده است.

این سازمان افزوده است که با وجود این محدودیت‌ها، دختران افغان همچنان برای ادامه آموزش تلاش می‌کنند؛ برخی از آنان از طریق آموزش‌های آنلاین، فعالیت‌های اعتراضی و یا مهاجرت به خارج از کشور، مسیر تحصیل خود را دنبال کرده‌اند.

عفو بین‌الملل از جامعه جهانی خواسته است در کنار زنان و دختران افغانستان بایستد و از امارت اسلامی بخواهد مکاتب دخترانه را هرچه زودتر بازگشایی کنند.

با گذشت پنج سال، میلیون‌ها دختر افغان همچنان در انتظار بازگشت به صنف‌های درسی و ادامه آموزش هستند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان آموزش دختران از صنف ششم به بالا را مساله داخلی خوانده و افزوده است که برای حل این موضوع تلاش‌ها جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه افغانستان: اقدام علیه حرمین شریفین «جنایتی نابخشودنی» است

سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داده است که هرگونه تهدید علیه حرمین شریفین احساسات مسلمانان را به‌شدت جریحه‌دار کرده و می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر شود.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، درباره گزارش‌ها مبنی بر تلاش برای انجام حمله بر مکه، ابراز نگرانی عمیق کرده و آن را به شدت محکوم کرده است.

بلخی گفته است که هرگونه اقدام علیه حرمین شریفین که امنیت و حرمت این اماکن مقدس را تهدید کند، «جنایتی نابخشودنی» است.

او افزوده است که حرمین شریفین، مقدسات مشترک و مورد احترام امت اسلامی هستند و امنیت، حرمت و قداست این اماکن باید از تأثیرات درگیری‌ها، خشونت و اقدامات نظامی مصون نگه داشته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داده است که هرگونه تهدید علیه حرمین شریفین احساسات مسلمانان را به‌شدت جریحه‌دار کرده و می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر شود.

گفتنی است که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرده است که عربستان سعودی روز سه‌شنبه یک طیاره بی‌سرنشین حوثی‌ها را پیش از آن‌که این طیاره وارد حریم هوایی ممنوعه بر فراز مکه شود، در جنوب این شهر رهگیری و منهدم کرد.

با این حال، یک منبع نظامی حوثی‌ها هرگونه تهدید از سوی این گروه علیه مکه یا دیگر اماکن مقدس را رد کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیشنر کویته بر هماهنگی بیشتر برای بازگشت مهاجرین افغان تأکید کرد

بر اساس این معلومات، حدود ۲۳ هزار مهاجر افغان همچنان در شهر کویته حضور دارند و نهادهای مربوط برای تسهیل روند بازگشت آنان تلاش می‌کنند.

Published

on

ذیشان لشاری، کمیشنر کویته، بر هماهنگی بیشتر میان نهادهای مربوط برای تسریع و مدیریت روند بازگشت مهاجرین افغان از بلوچستان به افغانستان تأکید کرده است.

در نشستی به ریاست لشاری، اقدامات اداری و تدابیر مربوط به بازگشت مهاجرین افغان بررسی شد.

مسئولان در این نشست گفتند که حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان از بلوچستان تاکنون به افغانستان بازگشته‌اند و بیش از ۳۵۰ هزار تن دیگر نیز به‌گونه داوطلبانه به کشورشان برگشته‌اند.

بر اساس این معلومات، حدود ۲۳ هزار مهاجر افغان همچنان در شهر کویته حضور دارند و نهادهای مربوط برای تسهیل روند بازگشت آنان تلاش می‌کنند.

در این نشست همچنین درباره مهاجرینی که پس از بازگشت به افغانستان دوباره تلاش می‌کنند وارد پاکستان شوند، بحث شد و قرار است برای چگونگی رسیدگی به این موارد از وزارت داخله بلوچستان رهنمود گرفته شود.

کمیشنر کویته به نهادهای مسئول دستور داده است هماهنگی میان ادارات را افزایش داده و روند بازگشت مهاجرین را مطابق قوانین و سیاست‌های دولت پاکستان مدیریت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!