Connect with us

رویداد های اخیر

یونیسف: بیش از ۹۰ درصد قربانیان زلزله هرات زنان و کودکان اند

منتشر شده

در

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با نشر خبرنامه‌ای در صفحه ایکس‌ نگاشته است که بیش از ۹۰ درصد قربانیان زلزله‌ هرات را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

در زلزله‌ هرات روز شنبه (۱۵میزان) نیز براساس خبرنامه‌ یونیسف زنان و کودکان قربانیان اصلی بودند.

این نهاد روز چهارشنبه (۱۹ میزان) این آمار را با نشر خبرنامه‌‌ای در صفحه ایکس اعلام و خواهان کمک‌ فوری ۲۰ میلیون دالری شده است.

این آمار در حالی منتشر شده که صبح روز چهارشنبه (۱۹میزان) نیز زلزله‌‌ شدید ولایت‌های هرات، فراه و بادغیس را لرزاند، که در‌ اثر این زمین لرزه براساس اطلاعات اولیه یک تن کشته و ۵۵ تن دیگر زخم برداشته و ۳۰ منزل مسکونی به صورت کامل ویران شده است.

درهمین حال، عملیات کمک‌رسانی به آسیب‌دید‌گان ادامه دارد و عملیات نجات هم تاکنون پایان نیافته است زیرا براساس آخرین گزارش نهادهای بین‌المللی هنوز صدها تن ناپدید هستند. سازمان ملل هم دلیل تاخیر در کمک‌رسانی به زلزله زدگان در هرات را هم نداشتن امکانات مالی در افغانستان میداند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید: «میتوانم بگویم برخی از کمک‌ها توزیع گردید، اما این کمک‌ها بسنده نیست اگر در هر کجا تحت تاثیر قرار گرفته اید هیچ کمک نمی‌تواند سریع برسد و شرایط کنونی کمک‌رسانی چالش برانگیز است ما کارمندان بین‌المللی داریم و آنها در حالی ارزیابی هستند تا ببند چه چیزی میتواند از کشورهای دیگر تهیه کنند ما در حال حاضر بودجه کافی نداریم و نیاز است تا به ما کمک‌ها برسد.»

در ادامه کمک‌های بشری کشورها، رهبر کاتولیک‌های جهان خواهان کمک به زلزله زدگان هرات شده است.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان می‌گوید: «من از همه مردم نیکوکار دعوت می‌کنم تا به مردم افغانستان که پس از زلزله ویرانگر آسیب‌دیده‌اند کمک کنند.»

این در حالی است که ملل متحد گفته است که در زلزله روز چهارشنبه در هرات بیش از ۱۱۰ قریه آسیب رسیده و شماری از خانه‌ها در ولسوالی‌های گلران و انجیل تخریب شده‌اند و در زلزله‌های هرات حدود ۱۷ هزار تن متاثر شده‌اند.

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: بحران بشری در افغانستان می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را تهدید کند

Published

on

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد هشدار داده است که گسترش بحران بشری در افغانستان می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور داشته باشد و به‌گونه بالقوه بر امنیت و ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.

برونو لمارکیس، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ‌کننده مقیم و بشردوستانه این سازمان در کشور، روز جمعه گفت که بیش از پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، افغانستان در یک «دوراهی دشوار» قرار دارد.

او گفت که ثبات و امنیت نسبی در افغانستان، زیر تأثیر اقتصاد شکننده، محدودیت بر حقوق اساسی و افزایش نیازهای بشردوستانه قرار گرفته است.

لمارکیس محدودیت‌ها بر زنان و دختران را «شدید و گسترده» توصیف کرد و گفت که آنان همچنان با موانع جدی در زمینه آموزش، اشتغال و مشارکت در زندگی عمومی روبه‌رو هستند.

او خاطرنشان کرد که از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، بیش از ۲.۶ میلیون دختر از آموزش متوسطه محروم شده‌اند و در حال حاضر شمار محصلان دختر در پوهنتون‌ها به صفر رسیده است.

این مقام سازمان ملل متحد همچنان به پیامدهای بازگشت گسترده مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، حدود ۶.۷ میلیون افغان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آنان به‌گونه اجباری از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و ایران، اخراج شده‌اند.

او گفت که بازگشت گسترده مهاجرین فشار بیشتری بر خدمات عامه افغانستان که پیش از این نیز با کمبود ظرفیت روبه‌رو بودند، وارد کرده است. به گفته او، بازگشت‌کنندگان به اسناد قانونی، حمایت‌های حفاظتی و فرصت‌های کاری نیاز فوری دارند.

لمارکیس همچنان از افزایش کشت کوکنار ابراز نگرانی کرد و به گزارش سازمان ملل متحد اشاره کرد که بر بنیاد آن، تولید تریاک در سال ۲۰۲۵، پس از کاهش چشم‌گیر در پی ممنوعیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۲، سیصد و سی درصد افزایش یافته است.

او گفت که تلاش‌ها برای جلوگیری از کشت کوکنار باید با فراهم‌کردن منابع جایگزین معیشت برای دهاقین همراه باشد.

در همین حال، پیش‌بینی می‌شود نیازهای بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۷، در پی بازگشت گسترده مهاجرین، بی‌ثباتی منطقه‌ای و خطر رویدادهای شدید آب‌وهوایی ناشی از پدیده ال‌نینو، بیشتر افزایش یابد.

با این حال، کمک‌های مالی بشردوستانه بین‌المللی به افغانستان همچنان کاهش یافته است. به گفته لمارکیس، میزان این کمک‌ها در سال ۲۰۲۳ به دو میلیارد دالر رسید، اما در سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد دالر کاهش یافت و در سال ۲۰۲۶ تاکنون تنها ۵۷۰ میلیون دالر به این بخش اختصاص یافته است.

او هشدار داد که کمبود بودجه، خدمات اساسی را با تهدید روبه‌رو کرده است؛ به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود حدود ۴۰ درصد مراکز خدمات صحی ابتدایی در فاصله سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ بسته شوند. این امر می‌تواند ۷۰۰ مرکز از مجموع یک‌هزار و ۹۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

لمارکیس با تأکید بر این‌که پیامدهای این وضعیت «بسیار، بسیار، بسیار جدی» است، از جامعه جهانی خواست که افغانستان را نادیده نگیرد.

او با اشاره به یک ضرب‌المثل در افغانستان گفت: «آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد، در افغانستان باقی نمی‌ماند.»

او افزود: «پیامدهای این وضعیت می‌تواند از مرزهای افغانستان فراتر برود و به‌گونه بالقوه بر امنیت منطقه‌ای، ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال به فعالیت خود در افغانستان پایان داد

Published

on

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال فعالیت در افغانستان، روند خروج خود از این کشور را تکمیل کرده و دارایی‌های خود را به غضنفر بانک فروخته است.

این بانک در اطلاعیه‌ای گفته است که معامله مربوطه به تاریخ ۵ نومبر، پس از امضای توافق‌نامه‌های نهایی، دریافت تأییدیه بانک مرکزی پاکستان و د افغانستان بانک و تکمیل سایر شرایط لازم، نهایی شده است.

در این اطلاعیه آمده است: «بانک الفلاح در پی این معامله، فعالیت‌های بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و روند بسته‌شدن شعبه‌هایش در این کشور را مطابق با الزامات قانونی و مقررات مربوط تکمیل خواهد کرد.»

بانک الفلاح فعالیت خود را در کابل در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و خدمات بانکی متعارف و اسلامی را ارائه می‌داد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!