Connect with us

اخبار ساحوی

یک چرخ بال نیروهای آیساف در ولایت زابل سقوط کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

در اثر سقوط یک چرخ بال نیروهای آیساف در ولایت زابل در جنوب افغانستان، چهار سرباز این نیروها کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی نیروهای آیساف با نشر خبرنامه ای گفته است که این چرخ بال روز شنبه ( 7 ثور) در جنوب افغانستان سقوط کرده است.

در خبرنامه آیساف کشته شدن چهار سرباز خارجی در این رویداد تایید شده، اما هویت سربازان کشته شده مشخص نگردیده است.

منبع افزوده که در محل سقوط این چرخ بال کدام نشانه ای از فعالیت مخالفین مسلح دیده نمی شود و تحقیقات درمورد علت وقوع حادثه جریان دارد.

در همین حال محمد صدیق ولسوال شاجوی گفته است که این چرخ بال بعد از چاشت روز گذشته در منطقه باغگی این ولسوالی سقوط کرده است.

این در حالی است که هفته گذشته نیز یک چرخ بال دیگر نیروهای خارجی در ولسوالی ازره ولایت لوگر فرود اضطراری کرد و سرنشینان آن توسط افراد طالبان به گروگان گرفته شدند.

از سرنشینان آن چرخ بال که 8 انجنیر ترکی و دو پیلوت روسی بودند، تا هنوز اطلاعی در دست نیست و گفته می شود که طالبان آنانرا به یکی از ولایات مجاور ولایت لوگر انتقال داده باشند.

Advertisement

اخبار ساحوی

عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان وارد ایران شد

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه در تهران با هیأتی پاکستانی به ریاست عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان، دیدار کرد. این سفر در حالی که تلاش‌های منطقه‌ای برای تسهیل گفتگو میان ایران و ایالات متحده ادامه دارد، انجام شده است.

رسانه‌های دولتی ایران گزارش دادند که این هیأت قرار است پیامی از واشنگتن را منتقل کند و درباره ترتیبات مربوط به احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات میان دو طرف گفتگو کند.

این سفر پس از مذاکرات پیشین در اسلام‌آباد انجام می‌شود که بدون دستیابی به نتیجه مشخصی پایان یافت، هرچند مقام‌ها اعلام کرده‌اند که واشنگتن و تهران به‌طور اصولی بر ادامه مذاکرات توافق کرده‌اند.

میانجی‌گران منطقه‌ای در تلاش هستند تا روند حرکت به‌سوی ازسرگیری گفتگوها را حفظ کنند، اما پیشرفت در این زمینه در سایه تنش‌های گسترده‌تر ژئوپولیتیکی کند بوده است.

این دیدار در تهران نشان‌دهنده نقش رو به افزایش پاکستان به‌عنوان میانجی در تلاش‌ها برای احیای مذاکرات و کاهش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اردوی امریکا از آغاز محاصره دریایی بر تمام رفت‌وآمدهای کشتی‌ها به ایران خبر داد

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

Published

on

قوماندانی مرکزی ایالات متحده اعلام کرده است که از روز دوشنبه، ۱۳ اپریل، اجرای محاصره بر تمام ترافیک دریایی ورودی و خروجی بندرهای ایران را آغاز می‌کند.

در اعلامیه‌ای که از سوی این قوماندانی مرکزی ایالات متحده در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، آمده است که این اقدام پس از اعلام قبلی دونالد ترمپ مبنی بر آغاز محاصره دریایی توسط نیروی بحری امریکا درتنگه هرمز صورت می‌گیرد.

بر اساس این اعلامیه، محاصره به‌گونه یکسان بالای تمام کشتی‌های همه کشورها که وارد یا خارج بنادر ایران می‌شوند، تطبیق خواهد شد. این محدودیت شامل تمامی بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان می‌شود.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده تأکید کرده است که این اقدام مانع آزادی عبور کشتی‌هایی نخواهد شد که از تنگه هرمز به سمت بنادر غیرایرانی در حرکت هستند.

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

این تصمیم در حالی اعلام می‌شود که تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و مسیرهای مهم انرژی جهانی افزایش یافته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مذاکرات امریکا و ایران بدون توافق پایان یافت؛ ونس اسلام‌آباد را ترک کرد

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

Published

on

گفتگوهای پرتنش میان ایالات متحده و ایران که با هدف پایان دادن به هفته‌ها درگیری در اسلام‌آباد برگزار شده بود، بدون هیچ توافقی پایان یافت و نگرانی‌ها درباره شکننده بودن آتش‌بس افزایش یافته است.

این مذاکرات که به گفته منابع، نخستین تماس مستقیم میان دو طرف پس از بیش از یک دهه محسوب می‌شود، حدود ۲۱ ساعت ادامه داشت اما در نهایت بر سر برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز هیچ پیشرفتی حاصل نشد.

جی‌دی ونس، رئیس هیئت مذاکره‌کننده امریکا، پیش از ترک اسلام‌آباد اعلام کرد که هیچ توافقی به دست نیامده است و مسئولیت این بن‌بست را متوجه تهران دانست.

او گفت: «ما به توافق نرسیدیم» و تأکید کرد که واشنگتن خطوط قرمز خود را به‌طور واضح مشخص کرده است، از جمله جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای یا توانایی تولید سریع آن.

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

رسانه‌های ایرانی اما علت ناکامی مذاکرات را «خواست‌های بیش از حد» امریکا عنوان کرده و گفته‌اند که اختلافات عمده همچنان بر سر آینده تنگه هرمز و فعالیت‌های هسته‌ای تهران باقی مانده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که گفتگوها در فضای بی‌اعتمادی عمیق انجام شده و رسیدن به توافق جامع در یک دور مذاکرات بعید به نظر می‌رسد.

این مذاکرات پس از آتش‌بس دو هفته‌ای صورت گرفت که با هدف کاهش تنش‌ها میان دو طرف پس از درگیری‌های اخیر آغاز شده بود.

در همین حال، وزیر خارجه پاکستان از هر دو طرف خواسته است تا با وجود نبود توافق، آتش‌بس را حفظ کرده و به روند دیپلماسی ادامه دهند.

با وجود بن‌بست در اسلام‌آباد، دیپلمات‌ها هشدار داده‌اند که در صورت عدم پیشرفت بیشتر، خطر تشدید دوباره تنش‌ها همچنان بالا باقی خواهد ماند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!