تجارت

۹۰ درصد کارخانه‌های تولیدی در بلخ با رکود مواجه اند

Published

on

(Last Updated On: جدی ۶, ۱۴۰۰)

مسوولان اتاق صنعت و معادن ولایت بلخ می‌گویند که نزدیک به ۹۰ درصد کارخانه‌های تولیدی این ولایت به دلیل مشکلات اقتصادی به رکود مواجه شده اند.

مسوولان این اتاق یگانه دلیل کاهش در فعالیت کارخانه‌های صنعتی را نبود حمایت حکومت و نیز بسته ماندن پول سرمایه گذاران در بانک‌ها عنوان می‌کند .

این مسوولان تاکید می‌کنند که اگر امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی اقدام کند افغانستان قادر است در کنار تامین بخش بزرگ نیازمندی‌های کشور تولیدات خود را به بیرون از کشور نیز صادر کند .

سید اسماعیل حسینی، عضو هیات مدیر اتاق صنایع و معادن در بلخ، در این باره گفت:”روز به روز به تعداد فابریکه‌های که فعالیت خود را مجددا شروع میکند، فضل خدا بیشتر شده است. ما به آینده خوشبین استیم، خود شما میفهمید که در اقتصاد تا زمانیکه فابریکه فعال است، نیروهای کار ایجاد میشود، اشتغال ایجاد میشود. نیروهای کار جذب میشود. بر اقتصاد و محیط تاثیر مثبت دارد. “

در همین حال، تجاران در بلخ می‌گویند که پس از روی کار آمدن حکومت امارت اسلامی فعالیت خود را از سر گرفته اند، اما بدلیل نبود بازار و مشکلات اقتصادی ۸۰ درصد فعالیت شان با رکود مواجه شده است.

سید حمید الله، مسوول فابریکه پروسس کشمش، در این باره گفت:” کشورهای که ما صادرات می‌کنیم که کشورهای اروپایی است. ترکیه است طرف‌های روسیه صادرات داریم. فعلا ۸۰ فیصد کار ما رکود نشان میدهد. “

زنان کارگر در این فابریکه تولیدی از حکومت امارت اسلامی میخواهند که زمینه کار را برای آنان فراهم سازند .

زیبا، یک کارگر، در این باره گفت:”هوا سرد است زمستان است، مشکلات دچار است. باید همه‌گی خانم‌ها را در نظر بیگیرد.”

گل چمن، کارگر، افزود:” در شرکت‌های کلان در مزارشریف باید کار باشد که روز مردم پیش برود. وضعیت خراب است، کار نیست. “

فاطمه، کارگر دیگر گفت:” از دولت میخواهیم که شرکت‌ها را فعال کند تا چاره مردم شود.”

این درحالی است که قبل از این بخش بزرگ تولیدات داخلی از جمله کشمش، بادام، و برخی اقلام دیگرغذایی پس از پروسس از طریق ازبیکستان و ترکمنستان به کشور های آسیایی صادر می‌‍‌‌‌‌‌‌‌شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل