Connect with us

اخبار ساحوی

افغانستان در سال ۱۳۹۳ از دیدگاه سیاسی ناکام ترین سال را سپری کرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

1

انتخابات ریاست جمهور و شورا های ولایتی افغانستان در ۱۶ حمل سال ۱۳۹۳ برگزار شد، هرچند در این انتخابات ۲۷ تن خود شان را نامزد کرده بودند، اما در نهایت ۱۱ نامزد از سوی کمیسیون مستقل انتخابات تائید شد.

به عقیده یوسف نورستانیرییس کمیسیون مستقل انتخابات؛ سرانجام مردم افغانستان در ۱۶ حمل سال ۹۳ به پای صندوق ها رای رفتند و به نامزد های مورد نظرشان رای دادند.

به نظر شیرولی وردگعضو ولسی جرگه؛حدود ۷ ملیون تن که ۳۶ درصد آنان زنان بود در این انتخابات شرکت کردند. در این میان عبدالله عبدالله ۴۵ درصد و محمد اشرف غنی ۳۲ درصد آرا به دست آوردند و به این ترتیب انتخابات افغانستان رسماً به دور دوم رفت.

دور دوم انتخابات در ۲۴ جوزای سال ۱۳۹۳ برگزار شد، اما اوضاع در دور دوم انتخابات متفاوت شد؛چند روز پس از برگزاری دور دوم انتخابات و در جریان شمارش آرا ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله اعلام کرد که، در دور دوم انتخابات تقلبی گسترده صورت گرفته‌است و ارتباطش با کمیسیون انتخابات را قطع کرد و خواستار میانجیگری سازمان ملل و نظارت این سازمان بر انتخابات شد و رییس جمهور حامد کرزی نیز این درخواست را پذیرفت.

ستاد انتخاباتی آقای عبدالله برای اثبات ادعاهای شان مدارک و صدای ضبط شده رییس دبیر خانه کمیسیون مستقل انتخابات و صدا های ضبط شده برخی دیگر از مقامات دولتی را منتشر کرد که، با باور آنان نمایانگر تقلب در انتخابات بود. در این میان آقای امرخیل رییس دبیر خانه کمیسیون انتخابات در دوم سرطان از پست اش کناره گیری کرد.

به دنبال اعتراضات آقای عبدالله طرفداران وی در چندین ولایت به ویژه کابل اعتراضات و راهپیمایی را راه اندازی کردند.

هرچند محمد اشرف غنی تاکید داشت که، جای اعتراض باقی نمانده است در حالیکه آقای عبدالله ادعا داشت که دو نیم میلیون رای تقلی وارد سیتم شده است.

با وجود این اعتراضات کمیسیون مستقل انتخابات با ۵ روز تاخیر در۱۶ سرطان نتیجه ابتدایی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.

بنابر نتیجه ابتدایی از مجموع حدود 8 میلیون رای دهنده اشرف غنی ۵۶ درصد و عبدالله عبدالله ۴۴ درصد آرا را به دست آوردند.

یک روز پس از اعلام نتیجه ابتدایی داکترعبدالله عبدالله، در یک گرد همایی بزرگ در تالار لویه جرگه در کابل در جمع هزاران هوا دار خود نتیجه انتخابات را نپذیرفت و خود را برنده انتخابات اعلام کرد و همچنان هشدار به ایجاد حکومت داد.

پس از آنکه تنش ها به اوج رسید در ۲۱ سرطان همین سال جان کری وزیر خارجه امریکا برای پا در میانی وارد کابل شد.

پس از گفتگوی سه جانبه حدود ۲۴ ساعته در پشت در های بسته توافق صورت گرفت که،با نظارت جامعهٔ جهانی و سازمان ملل و ستادهای انتخاباتی هر دو نامزد همهٔ رای‌ها بازشماری شود و نتیجه هرچه شد بپذیرند و سپس دولت وحدت ملی تشکیل دهند و نامزد اول به عنوان رییس جمهور و نامزد دوم به عنوان رییس اجرائیه تعین شود.

روند باز شماری صد در صد آرا با حضور ناظران هر دو ستاد انتخاباتی در کمیسیون مستقل انتخابات آغاز شد، اما در جریان تفتیش آرا ستاد انتخاباتی عبدالله به دلیل عدم تفتیش معیاری چندین بار روند تفتیش آرا را ترک کردند تا جایی که چندین بار درگیری میان هوا داران دو تیم در داخل کمیسیون انتخابات صورت گرفت و ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله روند تفتیش آرا را ترک کرد و به خواست کمیسیون انتخابات ستاد انتخاباتی اشرف غنی نیز از این روند بیرون شدند و تفتیش با حضور مسوولین کمیسیون انتخابات و ناظران جهانی به پیش رفت.

جان کری وزیر خارجه امریکا به تاریخ ۱۰ اسد برای بار دوم وار کابل شد و با هر دو نامزد ریاست جمهوری و رییس جمهور حامد کرزی گفتگو کرد و سرانجام دو نامزد را به حل بحران قانع ساخت.

حامد کرزیرییس جمهور پیشین میگوید،سر انجام با پا در میانی حامد کرزی و شمار رهبران جهادی توافق نامه ایجاد حکومت وحدت ملی امضا شد که،در این توافقنامه تعیین نامزد دوم به عنوان رییس اجرایی، برگزاری لویه جرگه پس از دو سال و تعدیل قانون اساسی و تعیین کمیسیون اصلاحات انتخاباتی مهم ترین مسایل آن بود.

بگفته یوسف نورستانی رییس کمیسیون انتخابات کمیسیون انتخابات اشرف غنی را به عنوان برنده انتخابات اعلام کرد.

مراسم سوگند وفاداری رییس جمهور در ۷ میزان برگزار شد و پس از ادای سوگند، رییس جمهور فرمان تعین رییس اجرائیه و معاونانش را امضا کرد و آنان نیز سوگند یاد کردند و پس از چند روز رسماً به کار شان آغاز کردند.

معرفی اعضای کابینه دیگر جنجال بزرگ در این سال بود که، تا هنوز حل نشده است پس از صد پنج روز حکومت داری، حکومت وحدت ملی موفق شد تا ۲۴ وزیر و رییس امنیت و بانک مرکزی را معرفی کند.

اسدالله سعادتی عضو ولسی جرگه میگوید،که از این میان هفت تن آنان رای گرفت بقیه یا رای نگرفتند و یا هم به دلیل تابعیت دوم از سوی مجلس رد شدند.

سفر های رییس جمهور و رییس اجرائیه به کشور های مختلف به ویژه چین و پاکستان و سفر چندین باره مقامات ملکی و نظامی پاکستان به افغانستان و توجه بیشتر روی گفتگو های صلح مساله مهم دیگر در این سال بوده است.

گفته ها در مورد نزدیک شدن گفتگو های صلح با مخالفان و فشار پاکستان بالای مخالفان امید واری ها به صلح را بیشتر ساخته است. هرچند هنوز هم این گفتگو ها آغاز نشده و نتیجه عملی نداشته است.

صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه در آخرین روز های سال ۹۳ در این مورد ابراز امید واری کرد.

برگزاری انتخابات ناکام در این سال که تا هنوز هم جنجال های آن جریان دارد، بزرگترین رویداد سیاسی کشور بود که به ناکامی انجامید.

اکنون اشرف غنی رییس جمهور و داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرائیه به ایالات متحده امریکا میروند تا در موارد مختلف با مقامات این کشور صحبت کنند.

قابل یادآوریست که، پس از برگزاری انتخابات و ایجاد حکومت وحدت ملی مساله معرفی کابینه و گفتگوی های صلح بزرگترین مساله سیاسی است که،در دیدار با نمایندگان ولسی جرگه رییس جمهور اطمنان داد که یکشنبه آینده (۲ حمل سال ۱۳۹۴ اعظای باقیمانده کابینه به این جرگه معریفی خواند شد، ولی دیده شود که چه میشود.

گزارشگر: حمید صدیقی .

Advertisement

اخبار ساحوی

سرنگون شدن یک بس مسافربری در هند جان ۲۱ نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

به گفته مقام‌های محلی هند، درپی سرنگون یک بس مسافربری به دره‌ای در منطقه جامو در این کشور، دست کم ۲۱ تن جان خود را از دست دادند.

حادثه سرنگون شدن بس مسافربری به دره‌ای در منطقه جامو در هند روز گذشته رخ داد و علاوه بر ۲۱ کشته، ده‌ها تن دیگر نیز زخمی شدند.

یکی از مقام‌های پولیس محلی در این باره گفت: «این بس که سفر خود را از ایالت «هاریانا» آغاز کرده بود، در جامو دچار سانحه شد و به داخل دره‌ای سرنگون شد.»

این مقام پولیس محلی همچنین اظهار کرد که عملیات کمکی ادامه دارد و ۴۰ تن در این حادثه دچار جراحاتی شدند که برای مداوا در یک مرکز صحی بستری شدند.

تاکنون گزارشی در مورد علت وقوع این حادثه ترافیکی منتشر نشده است.

رویدادهای ترافیکی مرگبار در هند امری رایج است که اغلب به دلیل شرایط بد جاده‌ها و رانندگی بدون احتیاط رخ می‌دهد. به گفته مقام‌های هند، سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر در حدود نیم میلیون تصادف جاده‌ای در سراسر این کشور کشته می‌شوند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نواز شریف بار دیگر رهبری حزب حاکم مسلم لیگ پاکستان را به‌دست گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

نواز شریف، صدراعظم سابق پاکستان، روز سه‌شنبه (۸جوزا) بار دیگر به‌ حیث رئیس‌ حزب حاکم مسلم لیگ، شاخه نواز، انتخاب شد.

او آخرین بار در سال ۲۰۱۷ رهبری این حزب را برعهده داشت، زمانی که به‌دلیل اتهامات فساد مالی مجبور به کناره‌گیری از قدرت شد.

حزب مسلم لیگ در انتخابات سراسری هشتم فبروری امسال به قدرت رسید. شهباز شریف، برادر نواز شریف اکنون رهبری حکومت ائتلافی پاکستان را به عهده دارد و خود او عضو پارلمان است.

نواز شریف در سال ۲۰۱۷ زمانی که ستره محکمه او را از داشتن هرگونه منصب دولتی به‌دلیل پنهان کردن دارایی‌های مالی سلب صلاحیت کرد، از صدراعظمی برکنار شد، اتهامی که شریف آن را رد می‌کند.

در سال ۲۰۲۳ با لغو محکومیت و احکام زندان، نواز شریف اجازه یافت تا بتواند مجددا مناصب دولتی یا حزبی داشته باشد.

شریف در اکتوبر امسال از تبعید خودخواسته در لندن به پاکستان بازگشت. او در سال ۲۰۱۹ زمانی که عمران‌خان در قدرت بود، برای معالجه صحی به لندن رفته بود.

عمران خان در سال ۲۰۲۲ با رای عدم اعتماد پارلمان از قدرت برکنار شد و در حال گذراندن دوره زندان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

آتش سوزی در یک گیم زون در غرب هند جان دست کم ۲۴ نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام حکومت هند اعلام کرده که در آتش سوزی عصر شنبه در یک مکان سرگرمی خانوادگی در ایالت گجرات در غرب هند، دست کم ۲۴ نفر از جمله بسیاری از کودکان جان خود را از دست دادند.

با ادامه تلاش‌های نجات در محل حادثه در منطقه راجکوت، شاروال محل به رویترز گفت که انتظار می‌رود تعداد کشته ها افزایش یابد.

نایانا پدادیا گفت: «تمرکز ما بر عملیات نجات و نجات جان افراد است. ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که علیه افرادی که مسئول این حادثه هستند، اقدام جدی می‌شود.»

تصاویر تلویزیونی آتش سوزی گسترده‌ای را نشان می‌دهد که گیم زون TRP را فرا گرفته و دود غلیظی از محل خارج می‌شود. تمام ساختمان در آتش سوخته است.

یک مقام پولیس در شفاخانه ملکی در محل گفت که برخی از اجساد به اندازه‌ای سوخته اند که غیر قابل شناسایی می‌باشند.

نرندرا مودی، صدر اعظم هند در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد که حکومت محلی در حال تلاش برای ارائه کمک به افراد آسیب دیده است.

افسر ارشد آتش نشانی منطقه گفته است که علت آتش سوزی هنوز مشخص نیست.

به گزارش رسانه‌های هندی، دو تن در پیوند به این رویداد بازداشت شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!