Connect with us

رویداد های اخیر

ما حامی تلاش های هستیم تا ببینیم که، آیا طالبان به روند مصالحه می پیوندند؟ -انتوني بلینکین

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

The Deputy Secretary Antony J. Blinken

معاون وزیر خارجه امریکا آقای انتونی بلنکین در جریان سفراش در افغانستان همراه با  محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان و رییس اجرائیه عبدالله عبدالله و روسای بلند رتبه کشور دیدارو گفتگو کرد.

 

آریانا نیوز با وی سوالاتیرا مطرح نموده که اینک با جوابات تقدیم میگردد:

 

 

 

  • آقای معین تشکر از اینکه برای ما فرصت دادید! قسمیکه خبر شدیم شما نیز در نشست قلب آسیا اشتراک داشتید، هدف اصلی سفر شما به افغانستان چیست؟

 

خوب، چندین هدف دارد. در درجه نخست مقصد سفر من این است که حمایت بسیار قوی ایالات متحده امریکا را از کار حکومت وحدت ملی و از کارکرد شجاعانه نیروهای امنیتی افغان و برای ادامه دادن در مشارکت و همکاری با رییس جمهور غنی و رییس اجرائیه عبدالله تصریح کنم و اینکه ما با هم کار می کنیم و از تلاش های دولت افغانستان حمایت می کنیم.

 

 

 

  • شما در نشست قلب آسیا اشتراک کرده بودید، چی فکر میکنید، نتیجه این نشست چی بود؟

 

چندین نتیجه بسیار مهم از این نشست بیرون آمد. نخست اعلامیه بسیار مهم و قابل توجه از نخست وزیر پاکستان نواز شریف در حمایت از دولت افغانستان و قانون اساسی افغانستان. دوم تعهدی که از جانب پاکستان و همچنان سایر کشور های مهم در مورد فوریت و اهمیت تلاش برای ترویج و پیشبرد روند مصالحه صورت گرفت که منجر به صلح پایدار و ماندگار در افغانستان شود. فکر می کنم چیزی را که ما پیش از پیش از هر فرد شنیدیم، حس فوریت در تلاش ها برای پیشرفت این روند است. بنابرین پاکستان، ایالات متحده امریکا، چین، و تمام ما حامی تلاش های دولت افغانستان با یک روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها هستیم تا ببینیم که آیا طالبان به روند مصالحه می پیوندند.

 

 

 

  • پس از ایجاد حکومت وحدت ملی – پروسه صلح آغاز شد، با طالبان وبرای نخستین بار طالبان با نماینده گان حکومت افغانستان در میز گفتگو نشستند. این نشست از سوی کشورهای چین و امریکا نیز نظارت میشد و پس از اعلام مرگ ملاعمر پروسه ی گفتگوهای صلح متوقف شد و حکومت افغانستان ادعا کرد که پاکستان در پروسه ی گفتگوهای صلح صادق نیست، شما چه فکر می کنید آیا پاکستان هنوز هم در رابطه به پروسه صلح افغانستان صادق می باشد؟

 

پاکستان بر بنیاد آنچه که روز گذشته گفت بسیار متمرکز و حامی روند مصالحه است. نقش پاکستان در واقع در کمک برای آوردن طالبان به میز مذاکره برای آغاز گفتگو ها در جولای مهم بود و آنها در حمایت از مصالحه کار می کنند و فکر می کنم این مهم است که این گفتگو ها از سر گرفته شود و تلاش کنیم که این روند پیشرفت کند.

 

 

 

  • شما چه فکر می کنید آیا پاکستان هنوز هم در رابطه به پروسه صلح افغانستان صادق می باشد؟

 

فکر می کنم چیزی را که ما دستکم بر بنیاد نشست قلب آسیا می گوییم، توافق بر فوریت زمان است تا تلاش شود که از مدت زمانی بین حالا و به ویژه اگر نبرد متوقف شود و در زمستان استفاده شود. تا آزمایش کنیم که آیا طالبان آماده داخل شدن در تلاش های مصالحه اند و هر دو پاکستان و افغانستان فکر می کنم در یک صف در عقب این تمایل اند.

 

 

 

  • اما بیشتر از یک دهه می شود که حکومت قبلی و حکومت فعلی افغانستان ، پاکستان را متهم به همکاری با طالبان می کنند – شما چه فکر می کنید در زمانیکه دو طرف به صداقت باور ندارند ، آیا زمان خوبی برای آغاز دوباره گفتگوهای صلح می باشد؟

 

فکر می کنم درکی وجود دارد. اول اینکه فرصتی است بخاطریکه در قدم اول ما ایالات متحده امریکا بسیار روشن ساخته ایم که متعهد به حمایت از افغانستان هستیم و رییس جمهور اوباما اعلام مهمی را در مورد حضور نیروهای مان در اینجا و در حمایت از افغانستان کرد و جامعه بین المللی نیز همین کار را می کند. فکر می کنم این پیام بسیار قوی را به طالبان می فرستد که آنها نمی توانند به اهداف شان از طریق نظامی دست یابند و در حقیقت اگر آنها می خواهند شاهد خروج احتمالی نیروهای بین المللی از افغانستان باشند، تنها راهی میتواند چنین شود، از طریق یک روند صلح است و بنابرین فکر می کنم که این یک لحظه مهم برای آزمایش است که آیا طالبان در مورد توقف دادن اعمال خشونت آمیز علیه مردم افغانستان و در واقع صلح کردن جدی هستند؟

 

دولت افغانستان بر آن تمرکز دارد و پاکستان و همچنان بسیاری از حامیان افغانستان در سراسر جهان نیز بر آن متمرکز اند. بر این اساس، این لحظه آن است که این طرح را به آزمایش گرفت.

 

 

 

 

 

  • اما نتیجه نشست قلب آسیا برایند بسیار خوب و قابل ملاحظه در افغنستان نداشت، قسمیکه شما میدانید رحمت الله نبیل رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان استعفا داده است. وی نا رضایتی خود در باره نشست قلب آسیا را در صفحه فیسبوک خود نشان داده است.

 

من در مورد استعفا مدت کوتاهی پیش شنیدم و من می دانم که جانشین وی بزودی گماشته خواهد شد که پیش از این چنین چنین اتفاق نمی افتاد. درک من این است که این کار بر اساس اختلافات دراز مدت صورت گرفته است و این کار در هر دولتی اتفاق می افتد. همین گونه ما در دولت خود مقام های را داشتیم که در یک موقع حساس استعفا کرده اند و این مورد در دولت های سراسر جهان اتفاق می افتد و این بخش عادی حکومتداری است زمانی که اختلافات پدید می آید.

 

 

 

 

 

  • دقیقا” آقای نبیل در صفحه رسمی فیسبوک اش نوشته است که ما در حالی در باره پروسه صلح با پاکستان صحبت می کنیم که جنگ شدیدا” در افغانستان جریان دارد و طالبان به نیابت از پاکستان در افغانستان می جنگند، چه فکر می کنید رئیس امنیت ملی یک کشور به عدم صداقت طرف مقابل شک داشته باشد و از راهکار که ما در نشست قلب آسیا داشتیم؟ شما آینده گفتگوهای صلح افغانستان را چگونه می بینید؟

 

خو باز هم این در واقع یک موضوع و مسئله برای دولت افغانستان است زمانی که اختلافات در داخل حکومت وجود داشته باشد. برخی اوقات مقام ها تصمیم می گیرند که آنها بیشتر بخشی از حکومت بوده نمی توانند و این چیزی است که در سراسر جهان اتفاق می افتد همین گونه در ایالات متحده امریکا هم اتفاق می افتد. من بخاطر اشتراک در نشست قلب آسیا در پاکستان بودم و این مسئله بالا نشد و در هیچ یک از گفتگو های من با دولت و نظامیان پاکستان این موضوع مورد بحث ما نبود. فکر می کنم که این یک مسئله کاملا داخلی در افغانستان است و چیزی که در هر دولتی اتفاق می افتد.

 

 

 

  • شما فکر می کنید که پاکستان صادق است در روند گفتگوهای صلح با افغانستان؟

 

چیز را که من روز گذشته شنیدم و چیز هایی را که ما در جریان ماه گذشته شنیدیم زمانی که نخست وزیر نواز شریف در واشنگتن بود و با رییس جمهور اوباما دیدار کرد و جنرال راحیل شریف در واشنگتن بود ما تعهدی را از جانب پاکستان به روند مصالحه شنیدیم و کاری را که آنها می توانند انجام دهند از لحاظ نفوذی که بر طالبان دارند تا این روند را ترغیب کنند. بنابرین اکنون ما در ماه های پیش رو در خواهیم یافت و خواهیم دید که چی اقداماتی در حمایت از حرف هایی مثبتی که ما شنیدیم صورت خواهد گرفت.

 

 

 

 

 

  • حکومت افغانستان می گوید که طرف مذاکره ما در گفتگوهای صلح، پاکستان است، آیا شما هم فکر می کنید که طرف گفتگوهای صلح افغانستان پاکستان است ؟

 

باز هم از تمام طرف های متفاوت تصمیم می گیرند که روند مصالحه را اولویت دهند و به چیزی که من باور دارم بر بنیاد تمام ملاقات ها و مشارکت هایی که ما در جریان چند روز گذشته داشته ایم این است که ما حالا در لحظه ای قرار داریم که دولت افغانستان به گفتگو های صلح اولویت می دهد، پاکستان هم همین طور و حامیان افغانستان به شمول ایالات متحده امریکا نیز به اولویت دادن به این تلاش ها و آزمایش اینکه آیا طالبان آماده شرکت اند، باور دارد که آنها از خشونت در برابر مردم افغانستان دست بردارند و ببینیم که آنها قابل مصالحه اند.

 

بنا برین در حال حاضر هر کس هم ردیف در سمت مشابه است و باید تلاش کنیم و از این موقع استفاده کنیم.

 

 

 

 

 

  • قسمیکه شما گفتین که با رییس جمهورغنی و دیگر مقامات بلند پایه افغانستان گفتگو داشتین؟ پیام مشخص و خواست هایشان از حکومت امریکا چه بود؟ خصوصن در نشست سال آینده سران ناتو در وارسا چه خواهد بود؟

 

فکر می کنم دو نشست مهم در سال آینده است یکی در وارسا و دیگرش در بروکسل که تمامی حامیان بین المللی افغانستان در آن سهم می گیرند. فکر می کنم پیام های آن بسیار روشن است. آنها می دانند که کار مهم اصلاحات که دولت افغانستان روی دست گرفته است باید ادامه یابد و به جلو حرکت کند تا در قدم نخست به مردم افغانستان نشان دهد که پیشرفت صورت گرفته و اصلاحات به میان می آید و مورد مشابه را به حامیان بین المللی افغانستان نشان دهد. این بسیار مهم است تا به کشور ها اطمینان دهد که به سرمایه گذاری شان در افغانستان ادامه دهند. من آنرا بسیار روشن از رییس جمهور و رییس اجراییه شنیده ام.

 

 

 

 

 

  • پیام حکومت امریکا در این نشست چه خواهد بود و خواست امریکا از همکاران بین المللی اش در نشست وارسا برای افغانستان چه خواهد بود؟

 

پیام ما بسیار روشن خواهد بود و آن اینکه جامعه بین المللی باید به حمایت قوی اش از افغانستان همزمان با گام برداشتن این کشور به جلو و در راستای اصلاحات و امیدواریم روند صلح، در تقویت نیروهای امنیتی اش و ایجاد حکومت داری موثر تر، ادامه دهد.

 

قسمی که افغانستان این تعهدات را می کند و به جلو می رود، برای جامعه بین المللی کاملاً ضروری است که از آن حمایت کند و این پیام های است که ما در نشست وارسا و بروکسل حمل خواهیم کرد.

 

Advertisement

رویداد های اخیر

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی در کابل آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

کار عملی سه پروژه سرک‌سازی به ارزش حدود یک میلیارد افغانی در شهر کابل آغاز شده است.

این پروژه‌ها امروز (شنبه، ۸ ثور) با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا افتتاح شد.

پروژه های افتتاح شده عبارت اند از: فاز دوم جاده کوتل خیرخانه، بخش اول سرک چهارراهی شهید الی قصبه، و سرک میدان هوایی الی گمرک.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها گفت که شاروالی کابل برای زیبایی و تنظیم شهر، زیاد تلاش می‌کند و مردم باید در حفاظت از پروژه‌های عام المنفعه با حکومت همکاری کنند.

او به مسوولان شاروالی کابل هدایت داد تا پروژه های مذکور را در زمان تعیین شده و با کیفیت خوب تکمیل نمایند.

قابل یاد آوریست که فاز دوم جاده کوتل خیرخانه ۲.۵ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد. این سرک ۳۶۴ میلیون افغانی هزینه بر می‌دارد و در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

سرک چهارراهی شهید الی قصبه ۱.۸ کیلومتر طول و ۴۵ متر عرض دارد که با هزینه ۱۷۵میلیون افغانی در یک سال ساخته خواهد شد.

سرک چهارراهی میدان هوایی – گمرک ۲.۷ کیلومتر طول و ۶۰ متر عرض دارد که با هزینه ۴۰۷ میلیون افغانی در مدت ۲۰ ماه تکمیل خواهد شد.

این پروژه ها با بودجه شاروالی کابل تطبیق می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع روسیه می‌گوید که تهدید اصلی برای اعضای سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

وزیر دفاع روسیه ادعا کرده است که تهدید اصلی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می گیرد، زیرا گروه‌های تروریستی بین المللی به‌دلیل وضعیت سیاسی ناپایدار و نامشخص در این کشور پناه می‌گیرند.

به گزارش آناتولی، سرگئی شویگو روز جمعه در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان، گفت که واشنگتن تلاش‌ها را برای اعاده مواضع خود در آسیای مرکزی و جنوبی که پس از خروج نیروهای ائتلاف از افغانستان از دست داده بود، افزایش داده است.

این مقام ارشد روسی استقرار زیرساخت‌های نظامی امریکا در منطقه را «غیرقابل قبول» خواند و گفت که هدف از این کار باید «تهدید مستقیم برای ثبات در فضای سازمان همکاری شانگهای» تلقی شود.

به گفته وی، امریکا در تلاش است تا برای تسلط خود، سیستم امنیتی جدیدی را در منطقه آسیا-اقیانوسیه تحمیل کند.

این در حالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری تهدید ایجاد شود.

در تازه ترین مورد، محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی روز پنجشنبه در دیدار با هیاتی از مالیزیا گفت که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فیزیکی ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: هشتم ثور روز آزادی و کامیابی ملت افغان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

امارت اسلامی در اعلامیه‌ای به مناسبت سی و دومین سالروز پیروزی مجاهدین علیه حکومت کمونیستی وقت، گفته است که هشتم ثور روز پیروزی، آزادی و کامیابی ملت افغان است.

امارت اسلامی از هفتم ثور، روز کودتای کمونیست‌ها به‌عنوان روز سیاه در تاریخ یاد کرده که از اثر آن مردم افغانستان متحمل خسارات جانی و مالی شدید شدند و این کودتا مصیبت‌های زیادی را به بار آورد.

در اعلامیه آمده است که ملت افغان در مبارزه ۱۴ ساله شان در برابر فکر و اعمال کمونیست‌ها، تلفاتی زیادی را متحمل گردیدند، طوری که در آن یک و نیم میلیون نفر جان باختند و میلیون‌ها تن دیگر با مشکلات مختلف روبه‌رو شدند.

اعلامیه افزوده است: «پس از ۲۰ سال جهاد، کشور ما از اشغال دیگری رهایی یافت و نظام اسلامی برپا شد، بنابراین امارت اسلامی تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا ثمره ده ها سال فداکاری و مجاهدت این ملت هدر نرود، آرزوی شهدا این است که نظام اسلامی به طور کامل در کشور تطبیق شود و به همین ترتیب امارت اسلامی تلاش می‌کند که در جهت تحقق آرمان‌های جهادهای مردم افغانستان طوری که لازم است زیر سایه نظام اسلامی زمینه آبادی و رفاه را مساعد کند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!