Connect with us

اخبار ساحوی

نیروهای بین المللی در حال پیروزی در جنگ علیه طالبان است– جان الن

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

درست ده سال پیش گروهی از تروریستان با ربودن چهارهواپیما، شهرهای بزرگ امریکا را مورد آماج قرار دادند که افزون برخسارت هنگفت مالی، نزدیک به سه هزارکشته برجا گذاشت.

این حملات باعث شد که توجه جامعه جهانی برافغانستان متمرکز شود، اما سوال در اين است كه:

با گذشته ده سال ازرویداد يازدهم سپتمبرافغانستان چقدردگرگون شده است؟

پس از حملات مرگبار شبکه القاعده برمرکز تجارت تجارتی نیویارک و پنتاگون در امریکا که منجر به کشته شدن نزدیک به سه هزار تن شد، افغانستان در محور توجه جهانيان قرارگرفت.

فرارطالبان به بيرون ازافغانستان در پی آغاز عملیات نظامی به رهبری امریکا در کشور، برگزاري نشست بن، ايجاد ساختار جديد حاكميت، به وجود آمدن اداره هاى موقت و انتقالي، لوي جرگه اضطراري و قانون اساسي، تصويب قانون اساسي  و حضور گسترده جامعه جهاني و نيروهاى ناتو به منظور تامین امنيت و مبارزه با تروريزم، پيامدهاى يازدهم سپتامبر خوانده می شود.

درظرف ده سال گذشته چهارانتخابات سراسری درافغانستان برگزار شده است که مردم کشوراجازه انتخاب کردن و انتخاب شدن را یافتند و توانستند درتعین سرنوشت ‌شان سهیم باشند.

میر احمد جوینده آگاه امور سیاسی ميگويد:

پس از رویداد یازدهم سپتمبر باانکه  در کشور نبرد های علیه تروزیزم از سوی جامعه جهانی آغاز شد، اما یکی از تعهدات بزرگ  جامعه بین المللی پس از یازدهم سپتامبر که مبارزه با تروریزم  و تامین امنیت و ثبات درافغانستان بود هنوز هم به نتيجه نرسيده است.

احمد سعیدی آگاه امور سیاسی ميگويد:

وضعیت افغانستان پس از ده سال نه تنها که بهبود نیافته، بل طالبان و القاعده هنوزهم تهدید کننده جدی نظام به شمار می روند.

قومندان نیروهای ناتو درافغانستان جان الن همزمان با دهمین سالروز حملات یازدهم سپتامبرگفته است که:

نیروهای بین المللی  درحال پیروزی در جنگ علیه طالبان است.

جان الن  قومندان  نیروهای ناتو درافغانستان تاكيد نموده كه:

ما توانسته‌ایم شورشیان را عقب بزنیم. ما می‌توانم بگویم که ما در افغانستان، در مسیر پیروزی در حرکتیم.

وزیر امور خارجه کشور زلمی رسول میگوید:

رویداد یازدهم سپتمبر مردمان افغانستان و امریکا را با هم نزدیک ساخت.

وزیر امور خارجه زلمى رسول تاكيد نمود كه:

مردم افغانستان که خود نیز قربانی تروریزم اند، با مردم امریکا ابراز همدردی میکنند و درد مردم این دو کشور، درد مشترک است. رویداد یازدهم سپتمبر، دوستی مردم افغانستان و امریکا را مستحکم تر ساخت.

با توجه به این همه تحولات ظرف ده سال گذشته به نظر می رسد که افغانستان هنوزهم با چالش های روبر است.

با آنکه دولت مردان، برگزاری نشست بن دوم را راه حلی برای بیرون رفت از معضلات کنونی و تعین سرنوشت ده سال آینده می دانند، اما برخی آگاهان معتقد اند که:

دخالت کشورهای همسایه به ویژه پاکستان در امور داخلی افغانستان و تجهیز، تمویل و پناه دادن به  تروریستان از سوی این کشورها بزرگترین چالش به شمار می رود.

به باورآگاهان امور نیاز است تا جامعه جهانی تمرکز بیشتر خود را برای برچیدن لانه های هراس افگنان درآنسوی مرز داشته باشند

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ساحوی

پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

به نقل از خبرگزاری رویترز، براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی خوانده شده، دستور آغاز تمرینات نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است.

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، براساس دستور پوتین، در این تمرینات آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این تمرینات نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های راکتی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این تمرینات مشارکت خواهند داشت.

در بخشی از بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «این تمرینات با هدف حصول اطمینان از تمامیت ارضی و حاکمیتی روسیه و در واکنش به اظهارات و تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی علیه فدراسیون روسیه صورت خواهد گرفت.»

هرچند در این بیانیه نام مقام‌های مورد نظر روسیه یاد نشده اما مسکو به دفعات تاکید کرده که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره احتمال مداخله مستقیم پاریس در جنگ اوکراین، به شدت خطرناک است.

روسیه تاکید دارد که امریکا و متحدان اروپایی این کشور با حمایت از اوکراین با ده‌ها میلیون دالر سلاح، جهان را در آستانه رویارویی قدرت‌های هسته‌ای قرار داده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه روابط تجارتی خود با اسرائیل را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

وزارت تجارت ترکیه‌ روز پنج‌شنبه (۱۳ ثور) در بیانیه‌ای اعلام کرد در واکنش به «تشدید فاجعه انسانی» در غزه تمامی صادرات و واردات به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است.

در بیانیه وزارت تجارت ترکیه تصریح شده است که این تعلیق شامل تمامی مبادلات صادراتی و وارداتی بین دو کشور است.

این بیانیه تاکید کرده است: ترکیه این تدابیر اتخاذ شده جدید را تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه جریان بی‌وقفه و کافی کمک‌های بشردوستانه به غزه را ندهد، به شدت و قاطعانه اجرا خواهد شد.

گزارش‌ها حاکی است که تجارت بین اسرائيل و ترکیه در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر بوده است.

ترکیه پس از آن که اسرائیل اجازه نداد این کشور در ارسال کمک‌های هوایی به غزه مشارکت کند، محدودیت‌های تجارتی خود علیه اسرائیل را اعمال کرد.

در واکنش به این اقدام، ییسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در همین روز گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با بستن بنادر به روی واردات و صادرات اسرائیل، توافقات بین دو کشور را زیر پا گذاشته است.

ییسرائیل کاتز در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «این رفتار یک دیکتاتور است. منافع مردم و تاجران ترکیه را نادیده می‌گیرد و توافقات تجاری بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد.»

وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که کشورش فوراً به دنبال جایگزین‌هایی برای مبادلات تجارتی با ترکیه خواهد بود.

انتقاد شدید رجب طیب اردوغان از حمله اسرائیل به غزه یکی از دلایل بالا گرفتن جنگ لفظی بین مقام‌های دو کشور است.

از زمان حمله گروه حماس به اسرائیل در سال گذشته و حمله متقابل اسرائیل به غزه که بیش از ۳۴ هزار کشته بر جا گذاشته و مشخص نیست چه زمانی پایان یابد، رئیس جمهور ترکیه چند بار به شدت از اقدامات اسرائیل انتقاد کرده است.

امریکا و شماری از کشورهای اروپایی گروه حماس را سازمانی تروریستی می‌دانند.

رجب طیب اردوغان که با گروه حماس رفتاری حسنه دارد اغلب بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، را با آدولف هیتلر مقایسه کرده و ایالات متحده را به حمایت از «نسل کشی» فلسطینیان متهم کرده است.

در پاسخ به این اظهارات رجب طیب اردوغان مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند، ترکیه «در کنار ایران، بزرگ‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان» است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نتانیاهو: با توافق یا بی‌توافق وارد رفح

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل، روز سه شنبه گفت کشورش عملیات نظامی را در شهر رفح در جنوب غزه پیش خواهد برد حتی اگر به گفته او با حماس بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه توافق شود.

نتانیاهو گفت: «چنین نظری که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف آن متوقف می‌کنیم، اصلا قابل بحث نیست. ما وارد رفح می‌شویم و گردان‌های حماس را در آنجا از بین می‌بریم – با توافق یا بدون توافق، تا به پیروزی کامل برسیم.»

نتانیاهو گفته است که لازم است نیروهای اسرائیلی برای شکست کامل حماس وارد رفح شوند. گروه‌های حماس و جهاد اسلامی در ماه اکتوبر به اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند.

در واکنش به آن حمله اسرائيل عملیات گسترده نظامی جاری در غزه را آغاز کرد.

حماس همچنین حدود ۲۵۰ نفر را در جریان آن حمله گروگان گرفت، و گمان می‌رود که هنوز حدود ۱۰۰ گروگان را به همراه بقایای اجساد ۳۰ نفر یا تعداد بیشتری از گروگان‌ها که در ماه‌های بعد کشته شدند یا به‌طور دیگری جان باخته‌اند، در اختیار دارد.

بیش از نیمی از جمعیت غزه در رفح که در امتداد مرز بین غزه و مصر قرار دارد، پناه گرفته اند.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در تماس تیلیفونی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، از رهبران این کشورها خواسته است تا برای آزادی گروگان هایی که هنوز در غزه در دست حماس هستند، تمام تلاش خود را انجام دهند.

در بیانیه کاخ سفید، آزادی گروگان به عنوان تنها مانع آتش بس فوری و کمک رسانی برای مردم غزه توصیف شده است.

امریکا، مصر و قطر ماه‌ها در مذاکراتی با هدف توقف جنگ شرکت داشتند.

یک پیشنهاد برای توقف جنگ که اکنون در دست بررسی است شامل یک آتش‌بس شش هفته‌ای، آزادی گروگان‌های در دست حماس، آزادی زندانی‌های فلسطینی در اسرائیل و افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.

این مذاکرات در حالی انجام می شود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حال بازدید از منطقه برای گفتگو با مقام‌های عربستان سعودی، اردن و اسرائیل در مورد وضعیت جنگ است.

به گفته وزارت صحت غزه، حمله متقابل اسرائیل در غزه بیش از ۳۴هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است که حدود دو سوم آنها زن و کودک بودند.

مقام‌های حماس روز دوشنبه با نمایندگان مصر و قطر در قاهره دیدار کردند تا درباره این پیشنهاد گفتگو کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!