Connect with us

اخبار ساحوی

ادعای اعضای شورای ولایتی بغلان از معامله حکومت با طالبان دراین ولایت

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

2حکومت افغانستان تصمیم گرفته است تا بخش های از ولسوالی بغلان مرکزی را به گروه طالبان واگذار کند.

شورای ولایتی بغلان از این تفاهم حکومت پرده بر میدارد و می گوید بربنیاد تصمیم تازه نهاد های امنیتی،نظامیان از بخش های بغلان بیرون خواهند شد تا بسیاری از مناطق زیر تصرف گروه طالبان درآید.

شورای ولایتی بغلان از پایگاه سازی و تجهیز هراس افگنان در ولسوالی دهنه غوری و منطقه دندغوری و دند شهاب الدین بغلان بدون مداخله حکومت نیز خبر می دهد.

اما حکومت افغانستان واگذاری بخش های از بغلان به گروه طالبان را رد می کند و اطمینان می دهد که اجازه پایگاه سازی به گروه طالبان داده نخواهد شد.

تصمیم نو و سرنوشت تازه برای جنگ؛ بغلان هدف راهبردی.

ولایتی در شمال و سال جاری هم کلاً زیر گلوله و باروت، این روز ها اما شعله نبرد در آن فروکش کرده است، چه معادله ای برای جنگ بغلان که از آن جنگ شمال افغانستان سرچشمه می گیرد، جریان دارد؟

شورای ولایتی بغلان از تصمیم تازه حکومت خبر می دهد؛ تصمیم بیرون ساختن نیروهای امنیتی از بخش های بغلان مرکزی و دیگر مناطق این ولایت و واگذاری آنان به گروه طالبان.

محمد ظریف ظریف عضو شورای ولایتی بغلان میگوید ” این مسئله را قطعی فیصله کرده اند که برخی ساحات در کنترول دولت در اختیار مخالفان قرار گیرد، این بازی است که حکومت مرکزی روی این فیصله کرده تا بخش زیاد از بغلان در دست مخالفان قرار گیرد.”

گوشه دیگر بغلان؛ ولسوالی دهنه غوری و منطقه های دند غوری و دند شهاب الدین گفته می شود زیر اداره طالبان است، بربنیاد اطلاعات طالبان دراین مناطق دنبال ایجاد پایگاه ها، تجهیز و آموزش جنگجویان شان با مدیریت جنرالان پاکستانی اند.

نجیب الله احرار فعال مدنی بغلان گفت ” در سیزده روستا که نیروهای امنیتی وظیفه تامین امنیت داشتند، از انان در بغلان مرکزی بیرون شده اند که معامله دیگر دولت است”.

به باور مقام های محلی در بغلان هراس افگنان از بغلان دست کم پنج ولایت شمال و شمال شرقی را تهدید می کنند، حضور آنان در بغلان مرکزی آسیب رسان به ولایت های کندز، سمنگان، تخار و بلخ پنداشته می شود، ولسوالی دهنه غوری هم تهدیدی را برای ولایت سمنگان ومرکز بغلان یعنی پلخمری شکل داده و هم مرز بودن آن با ولسوالی تاله و برفک تهدیدی شده برای ولایت بامیان.

دند غوری محل دیگر کلیدی و راهبردی طالبان؛ به عنوان مرکز سوق و اداره طالبان در جنگ شمال یاد می شود؛ شاهراه شمال را نشانه گرفته و مکانی پنداشته می شود برای استراحت، تجهیز و فرستادن جنگجویان طالب برای نبرد ولایت های شمال و شمال شرق افغانستان.

دند شهاب الدین هم در بغلان شاهراه شمال شرق افغانستان را در دامن ناامنی قرار داده است.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله گفت “ما هیچ بخشی را به تروریستان واگذار نمی کنیم و نیروهای امنیتی افغانستان اجازه نمی دهند که هراس افگنان پایگاه بسازند و یا تهدید بزرگ شوند.”

انتقاد ها بر اینست که دولت اراده برای نابودی هراس افگنان در بغلان ندارد وهمین نبود اراده سال آینده در آتش جنگ شمال هیزم بیشتر خواهد ریخت.

جاوید کوهستانی آگاه نظامی گفت “خود حکومت میخواهد تا این مناطق مرکز سوق و اداره طالبان شود و از اینجا جنگ در شمال افغانستان مدیریت شود.”

در ۱۳۹۴خورشیدی از تفاهمنامه گلاب منگل نماینده حکومت با بزرگان دندغوری پرده برداشته شد؛ تفاهمنامه ای که این منطقه را به طالبان واگذار کرده بود و بعد هم مرکز تجهیز و لانه سربازان طالب در جنگ شمال یاد شد. حالا شاید بغلان مرکزی هم با همین سرنوشت روبرو است.

گزارشگر: باعث حیات

Advertisement

اخبار ساحوی

پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

به نقل از خبرگزاری رویترز، براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی خوانده شده، دستور آغاز تمرینات نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است.

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، براساس دستور پوتین، در این تمرینات آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این تمرینات نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های راکتی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این تمرینات مشارکت خواهند داشت.

در بخشی از بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «این تمرینات با هدف حصول اطمینان از تمامیت ارضی و حاکمیتی روسیه و در واکنش به اظهارات و تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقام‌های غربی علیه فدراسیون روسیه صورت خواهد گرفت.»

هرچند در این بیانیه نام مقام‌های مورد نظر روسیه یاد نشده اما مسکو به دفعات تاکید کرده که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره احتمال مداخله مستقیم پاریس در جنگ اوکراین، به شدت خطرناک است.

روسیه تاکید دارد که امریکا و متحدان اروپایی این کشور با حمایت از اوکراین با ده‌ها میلیون دالر سلاح، جهان را در آستانه رویارویی قدرت‌های هسته‌ای قرار داده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه روابط تجارتی خود با اسرائیل را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

وزارت تجارت ترکیه‌ روز پنج‌شنبه (۱۳ ثور) در بیانیه‌ای اعلام کرد در واکنش به «تشدید فاجعه انسانی» در غزه تمامی صادرات و واردات به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است.

در بیانیه وزارت تجارت ترکیه تصریح شده است که این تعلیق شامل تمامی مبادلات صادراتی و وارداتی بین دو کشور است.

این بیانیه تاکید کرده است: ترکیه این تدابیر اتخاذ شده جدید را تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه جریان بی‌وقفه و کافی کمک‌های بشردوستانه به غزه را ندهد، به شدت و قاطعانه اجرا خواهد شد.

گزارش‌ها حاکی است که تجارت بین اسرائيل و ترکیه در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر بوده است.

ترکیه پس از آن که اسرائیل اجازه نداد این کشور در ارسال کمک‌های هوایی به غزه مشارکت کند، محدودیت‌های تجارتی خود علیه اسرائیل را اعمال کرد.

در واکنش به این اقدام، ییسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در همین روز گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با بستن بنادر به روی واردات و صادرات اسرائیل، توافقات بین دو کشور را زیر پا گذاشته است.

ییسرائیل کاتز در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «این رفتار یک دیکتاتور است. منافع مردم و تاجران ترکیه را نادیده می‌گیرد و توافقات تجاری بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد.»

وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که کشورش فوراً به دنبال جایگزین‌هایی برای مبادلات تجارتی با ترکیه خواهد بود.

انتقاد شدید رجب طیب اردوغان از حمله اسرائیل به غزه یکی از دلایل بالا گرفتن جنگ لفظی بین مقام‌های دو کشور است.

از زمان حمله گروه حماس به اسرائیل در سال گذشته و حمله متقابل اسرائیل به غزه که بیش از ۳۴ هزار کشته بر جا گذاشته و مشخص نیست چه زمانی پایان یابد، رئیس جمهور ترکیه چند بار به شدت از اقدامات اسرائیل انتقاد کرده است.

امریکا و شماری از کشورهای اروپایی گروه حماس را سازمانی تروریستی می‌دانند.

رجب طیب اردوغان که با گروه حماس رفتاری حسنه دارد اغلب بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، را با آدولف هیتلر مقایسه کرده و ایالات متحده را به حمایت از «نسل کشی» فلسطینیان متهم کرده است.

در پاسخ به این اظهارات رجب طیب اردوغان مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند، ترکیه «در کنار ایران، بزرگ‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان» است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نتانیاهو: با توافق یا بی‌توافق وارد رفح

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل، روز سه شنبه گفت کشورش عملیات نظامی را در شهر رفح در جنوب غزه پیش خواهد برد حتی اگر به گفته او با حماس بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه توافق شود.

نتانیاهو گفت: «چنین نظری که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف آن متوقف می‌کنیم، اصلا قابل بحث نیست. ما وارد رفح می‌شویم و گردان‌های حماس را در آنجا از بین می‌بریم – با توافق یا بدون توافق، تا به پیروزی کامل برسیم.»

نتانیاهو گفته است که لازم است نیروهای اسرائیلی برای شکست کامل حماس وارد رفح شوند. گروه‌های حماس و جهاد اسلامی در ماه اکتوبر به اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند.

در واکنش به آن حمله اسرائيل عملیات گسترده نظامی جاری در غزه را آغاز کرد.

حماس همچنین حدود ۲۵۰ نفر را در جریان آن حمله گروگان گرفت، و گمان می‌رود که هنوز حدود ۱۰۰ گروگان را به همراه بقایای اجساد ۳۰ نفر یا تعداد بیشتری از گروگان‌ها که در ماه‌های بعد کشته شدند یا به‌طور دیگری جان باخته‌اند، در اختیار دارد.

بیش از نیمی از جمعیت غزه در رفح که در امتداد مرز بین غزه و مصر قرار دارد، پناه گرفته اند.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در تماس تیلیفونی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، از رهبران این کشورها خواسته است تا برای آزادی گروگان هایی که هنوز در غزه در دست حماس هستند، تمام تلاش خود را انجام دهند.

در بیانیه کاخ سفید، آزادی گروگان به عنوان تنها مانع آتش بس فوری و کمک رسانی برای مردم غزه توصیف شده است.

امریکا، مصر و قطر ماه‌ها در مذاکراتی با هدف توقف جنگ شرکت داشتند.

یک پیشنهاد برای توقف جنگ که اکنون در دست بررسی است شامل یک آتش‌بس شش هفته‌ای، آزادی گروگان‌های در دست حماس، آزادی زندانی‌های فلسطینی در اسرائیل و افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.

این مذاکرات در حالی انجام می شود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حال بازدید از منطقه برای گفتگو با مقام‌های عربستان سعودی، اردن و اسرائیل در مورد وضعیت جنگ است.

به گفته وزارت صحت غزه، حمله متقابل اسرائیل در غزه بیش از ۳۴هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است که حدود دو سوم آنها زن و کودک بودند.

مقام‌های حماس روز دوشنبه با نمایندگان مصر و قطر در قاهره دیدار کردند تا درباره این پیشنهاد گفتگو کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!