Connect with us

جهان

استیفن دیمیستورا فرصت برای پیشبرد گفتگو های صلح وجود دارد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

استیفن دیمیستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید:

با وجود ترور رییس شورای عالی صلح , فرصت برای پیشبرد گفتگو  های صلح وجود دارد. آقای دیمستورا در نیویارک گفت که ترور رییس شورای عالی صلح نمی تواند به معنای پایان گفتگو های صلح باشد. در همین حال وزیر خارجه افغانستان می گوید شورای عالی صلح مانند گذشته به کارش ادامه خواهد داد.

سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نشست ویژه ایی به منظور بررسی وضعیت افغانستان برگزار کرد. در این نششست استیفن دیمستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد بر ادامه گفتگو با مخالفان مسلح دولت تاکید کرده گفت که ترور رییس شورای عالی صلح نباید سبب توقف گفتگو ها شود.

نماینده ویژه ملل متحد می گوید زمان آن رسیده که افغان ها بسیج شوند و رهبران افغانستان نیز با هم متحد شوند.

آقای دمیستورا می گوید راه حل دیگری به جز گفتگو های سیاسی وجود ندارد و باید این روند ادامه داده شود.

محمد ظاهر فقیری معاون نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد ميگويد:

بخاطر افزایش نا امنی ها در کشور ابراز نگرانی کرده و افزود، انتظار می رفت میزان خشونت ها کمتر از گذشته باشد , اما نتایج خلاف انتظار است.

زلمی رسول بر ادامه کار شورای عالی صلح و گفتگو تاکید کرد می گوید:

مردم افغانستان از روند ترور رهبران شان رنج می برند. گفتنیست که موضوع افغانستان در محراق بحث های سازمان ملل متحد در چند روز گذشته قرار داشت.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهان

وزیر دفاع امریکا لوی درستیز را برکنار کرد

رندی جورج که پیش از این در عراق و افغانستان خدمت کرده و در سال ۲۰۲۳ به عنوان لوی درستیز  تأیید شد،

Published

on

منابع آگاه به رویترز گزارش دادند که رندی جورج، لوی درستیز اردوی ایالات متحده، روز پنج‌شنبه توسط وزیر دفاع پیت هگست برکنار شد. این اقدام بخشی از تغییرات گسترده در سطوح عالی پنتاگون است.

پنتاگون تأیید کرد که جورج با بیش از یک سال باقی مانده از دوره خدمتش، «با تأثیر فوری از سمت چهل و یکمین رئیس لوی درستیز اردو بازنشسته خواهد شد» و در بیانیه‌ای از خدمات او قدردانی کرد.

دو منبع آگاه دیگر گفتند که هگست همچنین جنرال دیوید هودن، قوماندان قوماندانی تحول و آموزش اردو، و رئیس وزارت روحانیون اردو، را نیز برکنار کرده است. دلیل رسمی اخراج اعلام نشده است، هرچند این اتفاق در حالی رخ داده که اردوی ایالات متحده نیروهای خود را در خاورمیانه افزایش داده و عملیات‌هایی علیه ایران انجام می‌دهد.

به گفته منابع، هزاران نیروی اردوی امریکا نیز به منطقه خاورمیانه اعزام شده‌اند، که احتمال عملیات زمینی علیه ایران را افزایش می‌دهد.

رندی جورج که پیش از این در عراق و افغانستان خدمت کرده و در سال ۲۰۲۳ به عنوان لوی درستیز  تأیید شد، پیش از این سمت‌های مهمی چون معاون لوی درستیز و مشاور ارشد وزیر دفاع داشته است. منابع افزودند که جنرال کریستوفر لانِو به صورت موقت جایگزین جورج خواهد شد.

این برکناری در حالی رخ می‌دهد که هگست اقدامات بحث‌برانگیزی چون برگزاری رژه بزرگ نظامی به مناسبت ۲۵۰ سالگی اردو و بازنگری در تحقیقات مربوط به پیلوتان اردو امریکا انجام داده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ: طی ۲ تا ۳ هفته آینده حملات شدیدتری در ایران انجام خواهیم داد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اعلام کرده است که ایالات متحده در آستانه تکمیل اهداف اصلی خود در جنگ با ایران قرار دارد و طی دو تا سه هفته آینده حملات شدیدتری را انجام خواهد داد.

ترمپ روز چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که نیروهای امریکایی در ۳۲ روز گذشته «پیروزی‌های سریع و قاطع» به‌دست آورده‌اند و تهدید ایران به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است.

جنگ به تاریخ ۲۸ فبروری با حملات امریکا و اسرائیل آغاز شد و به درگیری‌های گسترده در منطقه، از جمله لبنان و حملات متقابل ایران، منجر شده است.

در همین حال، بسته شدن تنگه هرمز باعث افزایش قیمت نفت و نگرانی در بازارهای جهانی شده است و نهادهای بین‌المللی از جمله صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و آژانس بین‌المللی انرژی نسبت به پیامدهای اقتصادی گسترده این جنگ هشدار داده‌اند.

ترمپ در مصاحبه با رویترز مدعی شده که حملات مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شده است و در صورت ظهور مجدد تهدید، امریکا دوباره حمله خواهد کرد.

پیش از سخنرانی ترمپ، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در نامه‌ای خطاب به مردم امریکا گفت که کشورش هیچ دشمنی با مردم عام امریکا ندارد.

رویترز گزارش داده است که اسلام‌آباد پیشنهاد آتش‌بس موقت را داده اما از هیچ یک از طرفین پاسخی دریافت نکرده است.

Continue Reading

جهان

رئیس جمهور سوریه: وارد جنگ ایران نمی‌شویم، مگر اینکه مورد تجاوز قرار گیریم

Published

on

احمد الشرع، رئیس جمهور سوریه، می‌گوید که کشورش از جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران دور خواهد ماند، مگر اینکه مورد تجاوز قرار گیرد و هیچ راه حل دیپلوماتیکی وجود نداشته باشد.

رئیس جمهور سوریه در مراسمی که توسط اتاق فکر چاتهام هاوس در لندن برگزار شد، گفت: «تا زمانی که سوریه توسط هیچ طرفی هدف قرار نگیرد، سوریه از هرگونه درگیری دور خواهد ماند.»

او گفت: «ما نمی‌خواهیم سوریه میدان جنگ باشد. اما متأسفانه، امروز، امور توسط عقل سلیم اداره نمی‌شود. اوضاع بی‌ثبات و تصادفی است.»

این درگیری یک ماهه در سراسر منطقه گسترش یافته، هزاران نفر را کشته، منابع انرژی را مختل کرده و اقتصاد جهانی را در معرض خطر سقوط قرار داده است. احمد الشعرع در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سوریه در طول این درگیری بی‌طرف خواهد ماند، گفت: «ما می‌خواهیم سوریه روابط ایده‌آلی با کل منطقه، با لبنان، عراق، ترکیه، عربستان سعودی و قدرت‌های جهانی مانند بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده داشته باشد. من فکر می‌کنم سوریه واجد شرایط ایجاد یک شبکه روابط استراتژیک است.»

سوریه اوایل این ماه هزاران نیرو را به مرز غربی خود با لبنان و مرز شرقی خود با عراق اعزام کرد. وزارت دفاع سوریه اعلام کرد که این استقرار بخشی از تلاش‌ها برای «حفاظت و کنترول مرزها در میانه تشدید درگیری‌های منطقه‌ای» است.

رئیس جمهور سوریه گفت: «ما به اندازه کافی جنگ داشتیم. ما هزینه زیادی پرداخت کردیم. ما برای یک تجربه جنگی دیگر آماده نیستیم.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!