Connect with us

اخبار ساحوی

رییس بانک مرکزی: قاچاق دالر به ایران باعث افزایش قیمت آن گردیده است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

مقام ها در بانک مرکزی می گویند که قاچاق دالر از افغانستان به ایران باعث کاهش بهای پول افغانی در برابر دالر شده است.

اخیرا نرخ دالر در مقابل پول افغانی سیر صعودی داشته  و روز گذشته قیمت یک دالر به 54 افغانی رسید که این نرخ در ده سال گذشته سابقه نداشته است.

افزایش بهای دالر در مقابل پول افغانی باعث افزایش بی رویه قمیت ها در بازار گردیده و این مسئله نگرانی های زیادی را به وجود آورده است.

رییس بانک مرکزی می گوید که دلیل افزایش قیمت دالر قاچاق گسترده آن به ایران می باشد و این مسئله باعث کمبود دالردر بازارهای افغانستان شده است.

او گفت تلاش ها برای جلوگیری از قاچاق دالر به ایران جریان دارد و ابراز امیدواری کرد که به زودی وضعیت به حالت عادی خود برگردد.

با آنکه دولت افغانستان طرزالعملی را برای جلوگیری از خروج ارز از کشور روی دست گرفته، اما به نظر می رسد خروج ارز از این کشور هم چنان ادامه دارد.

قاچاق دالر به ایران در حالی است که اخیرا آن کشور به دلیل تحریم های بین المللی به بحران ارزی مواجه شده و به دلیل کمبود ارزهای خارجی در بازارهای ایران، نرخ آن به شدت بالا رفته بود.

به دنبال افزایش بی رویه قیمت های ارز به ویژه دالر در ایران، آن کشور تلاش هایی را به راه انداخت تا قیمت ارزهای خارجی را کنترول کند. گفته می شود قاچاق گسترده دالر به ایران نیز به هدف دور زدن تحریم های بین المللی و کاهش قیمت دالر در بازارهای ایران صورت می گیرد.

Advertisement

اخبار ساحوی

انفجار قدرتمند در کویته ۲۴ کشته برجا گذاشت

Published

on

شبکه خبری العربیه به نقل از مقامات پاکستانی گزارش داده است که انفجار روز یکشنبه در مسیر خط آهن در شهر کویته حداقل ۲۴ کشته برجا گذاشته است.

الجزیره نیز گزارش داده است که در این انفجار که منجر به خروج قطار باربری از خط آهن شد، بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در معدن زغال سنگ در چین ۹۰ کشته برجا گذاشت

Published

on

رسانه‌های چین گزارش داده اند که ۹۰ نفر در پی انفجار گاز در یک معدن زغال سنگ در ولایت شانشی کشته شدند.

خبرگزاری شینهوا گزارش داده است که انفجار در معدن لیوشنیو در شهر کینیوان اواخر روز جمعه زمانی رخ داد که ۲۴۷ کارگر زیر زمین مشغول به کار بودند.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، دستور تحقیقات کامل در مورد علت حادثه و پاسخگویی دقیق مطابق با قانون را صادر کرد.

به گفته مقامات محلی، عملیات نجات در حال انجام است و علت حادثه در دست بررسی است. چین از اوایل دهه ۲۰۰۰، با وضع مقررات سختگیرانه‌تر و اقدامات ایمن‌تر، مرگ و میر ناشی از معادن زغال سنگ – که اغلب ناشی از انفجار گاز یا سیلاب بود – را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. با این حال، حادثه اخیر یکی از مرگبارترین حوادث گزارش شده در چین در دهه گذشته بود.

به گزارش شینهوا، رؤسای شرکت مسئول این معدن بازداشت شده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

لوی درستیز قوای مسلح پاکستان به ایران رفت

Published

on

یک منبع دیپلوماتیک به خبرگزاری ایرنا گفته است که عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان، روز جمعه برای گفتگو با مقام‌های ارشد ایرانی راهی تهران شده است.

این منبع در اسلام‌آباد گفته که این سفر در ادامه تلاش‌های پاکستان برای کمک به کاهش تنش‌ها میان ایالات متحده و ایران انجام شده است.

در مورد مدت زمان و برنامه این سفر جزئیاتی ارائه نشده است.

این دومین سفر گزارش‌شده عاصم منیر به تهران در چارچوب ابتکارات میانجی‌گرانه اسلام‌آباد به شمار می‌رود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!