Connect with us

رویداد های اخیر

پیکر داکتر ایاز نیازی در مراسم ویژهء به خاک سپرده شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

پیکر داکتر ایاز نیازی عالم برجسته دینی در مراسم ویژهء در محوطهء مسجد وزیر اکبر خان به خاک سپرده شد.

مرحوم نیازی شام سه شنبه در نتیجه انفجاری در محراب مسجد متذکره آماج قرار گرفت که پس از انتقال به بیمارستان جان داد.

سرپرست وزارت حج و اوقاف می گوید که این حمله هیچ توجیه ندارد و عالمان دین باید وحدت علما را برای جلوگیری از ادامه چنین جنایت ها تشکیل دهند.

باید گفت که داکتر ایاز نیازی از چهره های مطرح دینی بود که تعلیمات اش را از دانشگاه الازهر مصر با دو ماستری به پایان رسانیده بود.

سرپرست وزارت حج و اوقاف می گوید که با چنین حمله های غیراسلامی و انسانی فعالیت عالمان دین در افغانستان هیچ گاهی توقف نخواهد کرد.

عبدالحکیم منیب، سرپرست وزارت حج و اوقاف، گفت: “این حمله هیچ توجیه ندارد و با این حمله ها دشمنان کشور هیچ گاهی مانع فعالیت های دینی عالمان شده نمی توانند و بیشتر از پیش عالمان دین در کار آگاهی دهی بربیناد آموزه های اسلام به مردم تلاش خواهند کرد.”

درهمین حال شماری از عالمان دین با محکوم کردن این رویداد هشدار می‌دهند که اگر حکومت در شناسایی عاملان حمله بر داکتر ایاز نیازی کوتاهی کند، دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.

عبدلقادر قانت، عالم دین، گفت: “ما ده روز ضرب الاجل تعین کردیم که حکومت باید عاملان این قضیه را شناسایی کند، در غیر آن دست به تظاهرات میزنیم.”

فضل هادی وزین، استاد دانشگاه، چنین می گوید: “این سلسله باید متوقف شود. امید وار هستیم که حکومت برای جلوگیری قتل عالمان دین دست به کار شوند.”

هر چند طالبان دست داشتن در حمله بر آقای نیازی را رد کرده و آن را یک جنایت خوانده اند، اما معاون اول رییس جمهور در صفحه فیس بوک اش گفته است که طالبان نمی توانند با جملات کوتاه دست داشتن شان را تبرعه کنند و اکثر عالمان دین هدف قرار می گیرند که در پاکستان نه بل در

رویداد های اخیر

اولین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و تجارتی افغانستان و روسیه در کازان برگزار شد

Published

on

در حاشیه هفدهمین اجلاس بین‌المللی «روسیه و جهان اسلام»، اولین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری میان افغانستان روسیه در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار شد.

این نشست به ریاست ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی افغانستان، برگزار گردید و در آن معین وزارت صنعت و تجارت روسیه و وزیر صنعت و تجارت افغانستان نیز حضور داشتند.

هدف اصلی این نشست، گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و روسیه و جذب سرمایه‌گذاری عنوان شده است.

وزیر تحصیلات عالی کشور در این نشست گفت که افغانستان بر اساس سیاست خارجی خود خواهان تعامل متوازن و مثبت با جامعه جهانی است و روابط خود را بر پایه احترام متقابل و ارزش‌های اسلامی تنظیم می‌کند. او تأکید کرد که توسعه روابط با روسیه بخشی از این سیاست است.

وی افزود افغانستان با توجه به موقعیت جغرافیایی مهم خود می‌تواند به مرکز اتصال اقتصادی میان آسیای مرکزی، جنوب آسیا و سایر مناطق تبدیل شود.

به گفته او، افغانستان و روسیه وارد مرحله جدیدی از روابط شده‌اند که زمینه را برای همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و علمی گسترده‌تر فراهم می‌سازد.

از سوی دیگر، الکسی گرزوف، معین وزارت صنعت و تجارت روسیه، نیز ایجاد کمیسیون مشترک را گامی مهم در راستای توسعه روابط اقتصادی دو کشور خواند.

در پایان نشست توافق شد که تیم‌های تخنیکی دو طرف برای بررسی موضوعات مختلف و پیشبرد همکاری‌ها به‌صورت مشترک کار کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر روسیه: تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای را به تأخیر انداخته است

Published

on

البرت پی خورف، سفیر روسیه در پاکستان، گفته است که تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان به تجارت منطقه‌ای آسیب رسانده و پروژه‌های بزرگ زیرساختی و انرژی را در سراسر آسیای جنوبی و مرکزی به تأخیر انداخته است.

خورف در یک پادکست گفت که روابط تجارتی میان پاکستان، آسیای مرکزی و روسیه نیز تحت تأثیر منفی قرار گرفته و بخش دواسازی پاکستان به ویژه آسیب دیده است.

وی همچنین گفت که پروژه‌های کلیدی زیرساختی، از جمله «افغان ترانس»، به تأخیر افتاده‌اند، در حالی که سرنوشت پروژه‌های بزرگ انرژی مانند کاسا-۱۰۰۰ و تاپی همچنان نامشخص است.

خورف افزود که روسیه آماده است در صورت درخواست هر دو طرف، بین افغانستان و پاکستان میانجیگری کند.

سفیر روسیه همچنین گفت که حکومت فعلی افغانستان علیرغم تحریم‌ها، انجماد دارایی‌ها و محدودیت‌های شدید بانکی، مقاومت و اثربخشی خود را نشان داده است. وی افزود که این دولت قادر است حتی بدون به رسمیت شناختن رسمی بین‌المللی، روابط سازنده‌ای را با شرکای منطقه‌ای و جهانی حفظ کند.

خورف گفت که سایر کشورها احتمالاً حکومت افغانستان را به رسمیت خواهند شناخت. او همچنین استدلال کرد که اگر کشورهای غربی دارایی‌های مسدود شده افغانستان را آزاد کنند، دولت می‌تواند عملکرد مؤثرتری داشته باشد، که به گفته او می‌تواند به تلاش‌های ضد تروریزم و ​​رسیدگی به چالش‌هایی مانند مسائل مهاجرین کمک کند.

سفیر روسیه در مورد آموزش دختران تأکید کرد که حقوق اساسی بشر باید توسط همه طرف‌ها، از جمله حکومت افغانستان، رعایت شود و گفت دسترسی به آموزش برای پیشرفت درازمدت کشور ضروری است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالكبیر با سادین آی یلدیز در مورد رسیدگی به مشکلات مهاجرین افغان در ترکیه گفتگو کرد

Published

on

مولوی عبدالكبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، در دیدار با سادین آی یلدیز، رئیس نمایندگی دیپلوماتیک ترکیه در افغانستان، درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه و رسیدگی به مشکلات مهاجرین افغان در ترکیه گفتگو کرد.

وزارت مهاجرین در خبرنامه‌ای که امروز (چهارشنبه) منتشر کرده، به نقل از آقای یلدیز نوشته که وی گفته است: «افغانستان برای دولت ترکیه اهمیت ویژه‌ای دارد و در حال حاضر، علاوه بر کمک‌های دولتی، برخی نهادها و مؤسسات غیردولتی ترکیه نیز در افغانستان مصروف ارائه کمک به نیازمندان و اجرای برنامه‌های انکشافی هستند.»

به گفته یلدیز، ترکیه از افغانستان باثبات و متکی به خود حمایت می‌کند و باور دارد که افغانستان در بخش اتصال منطقه‌ای جایگاه مهمی دارد.

او افزوده است که انقره در زمینه حل مشکلات افغانستان طرفدار گفتگو است و در این راستا به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

وی همچنین گفته است که ترکیه تنها در بخش مالداری برای ۲۰ هزار شهروند افغان ویزه کاری صادر کرده و تلاش می‌کند برای مهاجرت غیرقانونی راه‌حل‌هایی جستجو شود.

در این دیدار، مولوی عبدالكبیر از کمک‌ها و همکاری‌های ترکیه در بخش‌های مختلف قدردانی کرد و افزود که روابط کابل و انقره همواره بر بنیاد احترام متقابل و همکاری پیش رفته و ابراز امیدواری نمود که روابط میان دو کشور بیش از پیش نزدیک‌تر و گسترده‌تر شود.

آقای عبدالكبیر اظهار داشت که افغانستان با دستیابی به امنیت و ثبات کامل، فرصت‌های فراوانی در اختیار دارد و تلاش‌ها ادامه دارد تا افغانستان به بخش مهم و فعال اتصال منطقه‌ای تبدیل شود.

او با تأکید بر همکاری میان بخش‌های خصوصی افغانستان و ترکیه، به برخی مشکلات مهاجرین افغان در ترکیه اشاره کرده و گفت که امارت اسلامی از بازگشت داوطلبانه مهاجرین افغان حمایت می‌کند.

در پایان این نشست، مولوی عبدالكبیر بار دیگر از میانجیگری ترکیه در گفتگوهای میان افغانستان و پاکستان ابراز خرسندی کرده و ترکیه را کشور دوست افغانستان خواند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!