Connect with us

رویداد های اخیر

قراراست نمونه‌گیری کووید-۱۹ در تمامی بیمارستان‌های افغانستان آغاز ‌شود

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

وزارت صحت عامه می‌گوید، ظرفیت آزمایش نمونه‌ها روزانه به ۲هزار آزمایش رسیده و تلاش برای بالابردن ظرفیت آزمایشات جریان دارد.

سرپرست وزارت صحت عامه می‌گوید، در کنار بیمارستان‌های افغان-جاپان و علی جناح، دو بیمارستان دگر نیز به نمونه‌گیری از بیماران کرونا پرداخته اند و اکنون ظرفیت آزمایش کووید-۱۹ روزانه به ۲ هزار نمونه رسیده ‌است.

احمد جواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت عامه، گفت: “می‌خواهیم ماشین‌های لابراتواری خود را به تمام شفاخانه‌ها گسترش دهیم. گرفتن سمپل را به تمام شفاخانه ها انتقال می‌دهیم”.

وزارت صحت عامه تایید می‌کند که هنوزهم در بیمارستان‌های خصوصی ظرفیت آزمایش کووید۱۹ وجود ندارد و نمونه‌های گرفته شده این بیمارستان‌‌ها به گونه‌ی رایگان در لابراتوار دولتی آزمایش می‌شوند.

عاشق خان سعادتی، رییس خدمات تشخیصیه وزارت صحت، گفت: “فعلاً شفاخانه‌های خصوصی ظرفیت آزمایش را ندارند، به لابرتوارهای مرکزی سمپل ها را روان میکنند و ما بشکل رایگان معاینات را انجام می‌دهیم”.

در همین حال، نسرین اوریاخیل، رییس شورای طبی افغانستان، گفته است: “در نظارتی که صورت گرفت، امکانات بهداشتی در اکثر بیمارستان ها اندک است و کافی نیست”.

بربنیاد آمار رسمی، ۷۸۳ رویداد تازه در یک شبانه روز گذشته، ثبت شده است که با این حساب رقم ابتلا به کرونا در افغانستان به ۲۶هزار و ۳۱۰ تن رسیده است.

قرار معلومات، شمار رویدادهای فوتی کووید-۱۹ در افغانستان با ثبت ۱۳ رویداد تازه به ۴۹۱ نفر رسیده است.

همچنان شمار بهبودیافته‌ها به بیش از ۵هزار و پنج‌صد تن افزایش یافته‌است.

ناگفته نماند که مقام‌های حکومتی تایید کرده ‌اند که شمار ابتلا و فوت برخاسته از ویروس کرونا به مراتب بلندتر از آمار رسمی است.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!