Connect with us

رویداد های اخیر

۶۸ مقام و کارمند وزارت مالیه ممنوع‌الخروج اعلام گردیده اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

ریاست جمهوری افغانستان، ۶۸ مقام و کارمند وزارت مالیه را ممنوع‌الخروج  اعلام نموده است.

در حالی‌که نهادهای عدلی و قضایی تنها مرجع صدور دستور ممنوع‌الخروجی گفته می‌شود، مقام‌ها و کارمندان وزارت مالیه به اساس نامه‌ی ریاست امنیت ملی، ممنوع‌الخروج شده‌ اند.

در یک اقدام بی‌پیشینه، ۶۸ مقام و کارمند وزارت مالیه ممنوع‌الخروج شده‌اند. نام‌های معاون‌های مالی، اداری و عواید گمرکات، رییس دفتر مقام وزارت، برخی رییسان عمومی و رییسان گمرک‌ها و شماری از کارمندان ارشد وزارت مالیه شامل فهرست اند؛ در فهرست ممنوع‌الخروجی بیش‌تر چهره‌هایی کلیدی گمرک‌ها و بخش‌های درآمدزا به چشم می‌خورند.

سید اکرام افضلی، رییس دیده‌بان شفافیت افغانستان، می گوید: “ممنوع‌الخروج ساختن یک شمار زیاد کارمندان وزارت مالیه بخصوص بخش گمرکات یک اقدام نمایشی به نظر می‌رسد، این گونه اقدامات پراگنده و ناسنجیده نشان دهنده ناکامی حکومت در اصلاحات در این بخش است.”

گفته می‌شود، این مقام‌ها و کارمندان وزارت مالیه در پیوند با فساد ممنوع‌الخروج شده‌اند. اما ریاست جمهوری در باره‌ی اتهام بر آن‌ها چیزی نمی‌گوید. وزارت مالیه که بدنه اصلی آن ممنوع‌الخروج شده، از این موضوع اظهار بی‌خبری می‌کند.

سید عظیم کبرزانی، معاون کمیسیون مالی و بودجه مجلس نماینده‌گان، گفت: “وقتی تخطی شده باید به نهادهای عدلی و قضایی سپرده شده و پرسان شود، تنها به ممنوع‌الخروج شدن کافی نیست”.

در نامه‌ای که همگانی شده، دیده می‌شود که مقام‌ها و کارمندان وزارت مالیه بربنیاد نامه‌ی ریاست امنیت ملی ممنوع الخروج شده ‌اند. در حالی‌که نهادهای عدلی و قضایی تنها مرجعی‌ گفته می‌شود که می‌تواند افراد را ممنوع‌الخروج سازد.

وحید فرزه‌یی، عضو اتحادیه حقوق‌دانان، می گوید: “هیچ نهاد دگر به شمول ریاست جمهوری، نهادهای امنیتی و نهادهای کشفی صلاحیت ممنوع‌الخروج ساختن اتباع کشور را ندارند”.

بربنیاد قانون گفته می‌شود ممنوع‌الخروجی پس از موجودیت اتهام‌نامه در دادستانی کل صورت می‌گیرد، اما دادستانی می‌گوید، هیچ پرونده‌ اتهامی در باره افرادی که ممنوع‌الخروج شده‌اند، به این نهاد نرسیده‌است.

عبدالقادر جیلانی، رییس پیشین روابط عامه وزارت مالیه، گفته است: “این اقدام‌های حکومت بیش‌تر تبلیغاتی است، هنوزهم در بیش‌تر اداره‌ها باج‌گیری، فساد و اختلاص جریان دارد”.

نامه‌ی ممنوع‌الخروجی برخی مقام‌ها و کارمندان وزارت مالیه، پنج روز پیش به فرودگاه حامد کرزی فرستاده شده‌است. در این درازا نه از چرایی این تصمیم اطلاع داده شده و نه هم به دادستانی، پرونده‌ای فرستاده شده‌است.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!