Connect with us

جهان

عمران خان اسامه بن لادن را «شهید» خطاب کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

عمران خان نخست وزیر پاکستان اسامه بن لادن رهبر پیشین شبکه القاعده را «شهید» خوانده است.

آقای خان که روز گذشته در پارلمان پاکستان در واکنش به گزارش اخیر امریکا در مورد «هراس افگنی» صحبت میکرد، به رهبران پیشین پاکستان تاخت و گفت که همکاری این کشور با امریکا در «جنگ علیه هراس افگنی» یک اشتباه بوده است.

عمران خان همچنان گفته است که امریکا بخاطر ناکامی های خودش در افغانستان، پاکستان را مقصر دانسته و «توهین» میکند، “درشت ترین آن خود داری از مطلع کردن اسلام آباد، پیش از اجرای عملیات شبانه نیروهای دریایی امریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی علیه اسامه بن لادن است.”

نیروهای عملیات ویژه در نیمه های شب در تاریخ ۲ می سال ۲۰۱۱ میلادی، در شهرک ابوت آباد – گارنیزیون نظامی پاکستان – هجوم بردند و اسامه بن لادن و شماری از عمال‌هایش را از بین بردند.

عمرن خان گفته است: “ما در جنگ علیه هراس افگنی در کنار پاکستان ایستادیم. اما آنها اینجا تاختند و او(اسامه بن لادن) را کشتند و «شهیدش» کردند. از زبان توهین آمیز علیه ما استفاده کردند و ما را از جریان عملیات با خبر نکردند. علیرغم اینکه ۷۰ هزار نفر را در جنگ با هراس افگنی از دست دادیم.”

آقای خان افزوده است: “آنطوری که ما از آمریكا در جنگ با هراس افگنی حمایت كردیم، و توهیناتی كه در عوض با آنها روبرو شدیم … آنها ما را به خاطر هر ناكامی خود در افغانستان سرزنش كردند. آنها علنا ما را مسوول دانستند زیرا در افغانستان موفق نبودند.”

این اظهارات نخست وزیر پاکستان در حالی مطرح میشود که امریکا به طور مکرر پاکستان متهم کرده است که به گروه های هراس افگن پناه داده است.

وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه اش در مورد ارزیابی هراس افگنی سال ۲۰۱۹ گفته است که پاکستان به گروه های شورشی مانند طالبان افغان و عمال های شبکه حقانی اجازه داده است که از خاک این کشور علیه افغانستان حملات انجام دهند.

در این گزارش آمده است: “پاکستان به گروه‌های مانند طالبان افغان و همدست های شبکه حقانی اجازه داده که علیه افغانستان و نیز به لشکر طیبه و عمال هایش و گروه جیش محمد اجازه داده است که از خاک این کشور علیه هند حملات انجام دهند.”

پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عرب تنها کشورهای بودند که رژیم طالبان را به رسمیت شناختند اما پاکستان پس از حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی به یکی از متحدین امریکا در جنگ علیه هراس افگنی مبدل شد.

جهان

وزیرخارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۰ثور) گزارش داده است که انتونیو بلینکن، وزیر خارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد.

بلینکن امروز دوشنبه وارد ریاض شده است،هم‌چنین انتظار می‌رود که بلینکن کشورهای عربی را با کشورهای اروپایی گردهم آورد و درباره چگونگی کمک اروپا به تلاش‌های بازسازی این منطقه کوچک که در بمباران ۶ماهه اسرائیل به یک سرزمین ویرانه تبدیل شده، بحث کند.

ایالات متحده با هدف اسرائیل مبنی بر این‌که حماس باید ریشه‌کن شود و دیگر نمی‌تواند در آینده غزه نقشی داشته باشد، موافق است، اما واشنگتن نمی‌خواهد اسرائیل این نوار را دوباره اشغال کند.

در عوض، به‌دنبال ساختاری است که شامل دولت فلسطین اصلاح شده با حمایت کشورهای عربی است.

بلینکن هم‌چنین با مقام‌های سعودی در مورد تلاش‌ها برای یک توافق عادی‌سازی روابط بین سعودی و اسرائیل بحث خواهد کرد، یک توافق بزرگ که شامل موافقت‌نامه‌هایی از سوی واشنگتن درباره تعهدات دوجانبه دفاعی و امنیتی و هم‌چنین همکاری هسته‌یی به ریاض می‌شود.

مقام‌های بلند رتبه ایالات متحده در هفته‌های اخیر از اقدامات اسرائیل برای بهبود وضعیت انسانی استقبال کرده‌اند، اما مکرراً گفته‌اند که باید اقدامات بیشتری انجام شود.

Continue Reading

جهان

حماس می‌گوید پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس را دریافت کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

معاون رئیس حماس با نشر بیانیه‌ای روز شنبه اعلام کرد که این گروه پاسخ رسمی اسرائیل به آخرین پیشنهاد آتش‌بس را دریافت کرده است و قبل از ارائه هر پاسخی، ابتدا آن را بررسی خواهد کرد.

خلیل الحیه که در حال حاضر در قطر مستقر است، در بیانیه‌ای که توسط حماس منتشر شد گفت: «حماس امروز پاسخ رسمی رژیم اشغالگر صهیونیستی را به پیشنهادی که در ۱۳ اپریل به میانجیگران مصر و قطر ارائه شد، دریافت کرد.»

او همچنان گفته است حماس قبل از ارائه هرگونه پاسخی، پیام اسرائیل را بررسی خواهد کرد.

پس از گذشت بیشتر از شش ماه جنگ اسرائیل در غزه، مذاکرات آتش‌بس میان دو طرف همچنان در بن بست باقی مانده و حماس به خواسته‌ خود مبنی بر اینکه برای دستیابی به هرگونه توافقی، ابتدا باید اسرائیل به جنگ پایان دهد، پایبند مانده است.

خبرگزاری رویترز روز شنبه، ۲۷ اپریل با انتشار این خبر همچنین نوشت که یک هیأت مصری روز جمعه برای گفتگو با مقامات اسرائیلی وارد این کشور شد. این هیأت به دنبال راهی برای از سرگیری گفتگوها برای پایان دادن به درگیری و بازگرداندن گروگان‌‌های باقی مانده در زمان حمله حماس به شهرهای اسرائیل در ۷ اکتوبر بوده است.

یک مقام مصری که در جریان نشست هیأت مصری بوده و خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت که اسرائیل هیچ پیشنهاد جدیدی برای ارائه ندارد، اگرچه مایل است به جای خواست آزادی۴۰ گروگان مورد بحث، آتش‌بس محدودی را در قبال آزادی ۳۳ گروگان در نظر بگیرد.

روز پنجشنبه، امریکا و ۱۷ کشور دیگر از حماس درخواست کردند تا به منظور کمک به یافتن راهی برای پایان دادن به بحران، همه گروگان‌های خود را آزاد کند.

حماس متعهد شده است که در برابر فشارهای بین‌المللی تسلیم نشود، اما در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد «از هر ایده یا پیشنهادی که نیازها و حقوق مردم ما (ساکنان غزه) را در نظر بگیرد، استقبال می‌کند.»

با این حال در بیانیه خود به خواسته‌های اصلی‌اش که اسرائیل آنها رد کرده، اعلام پایبندی نموده و از امریکا و چند کشور دیگر انتقاد کرده که چرا در بیانیه مشترک‌شان خواستار آتش‌بس دایمی و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه نشده‌اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه گفت که شتاب تازه‌ای در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ و بازگرداندن گروگان‌های باقی مانده مشاهده کرده است.

پایگاه خبری اکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل روز جمعه به میانجیگران مصری گفته آماده است قبل از تهاجم به رفح، برای دستیابی به توافق در مذاکرات آزادی گروگان‌هایش، «آخرین فرصت» را به حماس بدهد. رفح آخرین پناهگاه حدود یک میلیون فلسطینی است که در همان اوایل جنگ در شمال غزه، از دست نیروهای اسرائیلی به آنجا گریختند.

در همین حال، مقامات صحی فلسطینی در رفح اعلام کردند که در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای، دست کم پنج نفر کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.

Continue Reading

جهان

افزایش اعتراضات محصلان امریکایی در مورد غزه باوجود بازداشت‌ها

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

شمار محصلانی  که به خیمه‌های اعتراضی برای حمایت از فلسطینیان می‌پیوندند در حال افزایش است. آنان از اسرائیل می‌خواهند که جنگ در غزه را پایان دهد و پوهنتون‌های امریکا باید روابط شان را با اسرائیل قطع کنند.

تاکنون، پولیس صدها محصل معترض را در پوهنتون‌های متعددی از جمله پوهنتون کالیفورنیای جنوبی، پوهنتون تگزاس در آستین و پوهنتون کولمبیا در نیویارک دستگیر کرده است.

ناآرامی‌های فزاینده در پوهنتون‌ها نیز با افزایش یهودستیزی همراه است.

سی ان ان گزارش داده که اقدامات یهودستیزانه از هفتم اکتوبر در سراسر امریکا و به ویژه در پوهنتون‌ها افزایش یافته است.

اسلام هراسی نیز افزایش یافته است.

سی‌ان‌ان گزارش داده که افزایش اخیر اعتراض‌ها به نوبه خود باعث شعله‌ور شدن تنش‌ها شده و مقامات را مجبور کرده است که تصمیم بگیرند که در چه موارد آزادی بیان در محوطه پوهنتون از مرز عبور کرده و تهدیدآمیز شود.

چندین پوهنتون پولیس را برای مقابله با معترضان فراخوانده اند که منجر به دستگیری صدها نفر در چندین پوهنتون شده است.

روز چهارشنبه، در پوهنتون تگزاس در آستین، سربازان با تجهیزات ضد شورش، از جمله برخی سوار بر اسب، بلافاصله پس از تظاهرات شروع به متفرق کردن گروهی از معترضان کردند.

دستگیری‌های روز چهارشنبه در شهرهای آستین و لاس ‌انجلس در حالی انجام شد که محصلان پوهنتون هاروارد و پوهنتون براون نیز هشدارها را نادیده گرفتند و خیمه‌هایی را برای همبستگی با فلسطینیان در غزه برپا کردند.

الجزیره گزارش داده که معترضان در پوهنتون کولمبیا، مرکز تظاهراتی که هفته گذشته آغاز شد، گفتند تا زمانی که این پوهنتون با قطع روابط با پوهنتون‌های اسرائیل موافقت نکند، متفرق نخواهند شد.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر، که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۰۰ نفر را گروگان گرفتند، تنش‌ها در چندین پوهنتون ایالات متحده آغاز شد. اسرائیل در واکنش به این حمله تا کنون بیش از ۳۴ هزار نفر را در غزه کشته است.

درگیری فعلی از چه زمانی شروع شد؟

سی‌ان‌ان گزارش داده که وضعیت هفته گذشته در پوهنتون کولمبیا زمانی که رئیس پوهنتون، نعمت مینوش شفیق، در برابر یک کمیته مجلس نمایندگان امریکا درباره واکنش پوهنتون به اتهام یهود ستیزی شهادت داد، تشدید شد. همزمان با این، تظاهرات در حمایت از فلسطینیان در محوطه پوهنتون آغاز شد.

پس از شهادت او، شفیق در نامه‌ای که توسط پوهنتون منتشر شد، درخواست کرد که پولیس شهر نیویارک افرادی را که در جنوب محوطه پوهنتون خیمه زده بودند و «قوانین و سیاست‌های پوهنتون را نقض می‌کنند،» متفرق کند.

بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شده ند.

این خیمه‌‌ها توسط پوهنتون کولمبیا آپارتاید دیوست، یک ائتلاف تحت رهبری محصلان متشکل از بیش از ۱۰۰ سازمان، در اعتراض به آنچه که آنها به عنوان «سرمایه گذاری مالی مستمر پوهنتون در شرکت‌هایی که از آپارتاید، نسل کشی و اشغال نظامی فلسطین توسط اسرائیل سود می‌برند» برپا شده بود.

از پنج‌شنبه گذشته، سایر پوهنتون‌ها با اعتراض‌های مشابهی و همچنین بازداشت‌ها مواجه شده‌اند.

خیمه‌های معترضان طرفدار فلسطین در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست، کالج امرسون، پوهنتون تگزاس در آستین، پوهنتون میشیگان و پوهنتون کالیفورنیا در برکلی برپا شده است. روز چهارشنبه، پولیس نزدیک به  ۱۰۰ معترض را در پوهنتون کالیفورنیای جنوبی پس از دستور برای متفرق شدن، دستگیر کرد.

سی ان ان گزارش داده که پولیس پوهنتون ییل حداقل ۴۵ معترض را روز دوشنبه دستگیر کرد در حالی که پوهنتون هاروارد محوطه اش را بست و مقامات این پوهنتون یک سازمان محصلان طرفدار فلسطین را به اتهام نقض سیاست‌های پوهنتون به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!