Connect with us

رویداد های اخیر

دیدبان شفافیت: نهادهای عدلی و قضایی تا هنوز ده‌ها پرونده فساد اداری را بررسی نکرده اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

دید‌بان شفافیت افغانستان می‌گوید که هنوزهم پرونده‌های زیاد فساد وزیران پیشین، سفیران، اعضای شورای ملی و برخی مقام‌های دیگر دولتی وجود دارند که پیگیری نشده‌اند و دادگاه‌ها روی آن‌ها هیچ تصمیمی نگرفته اند.

برخی قانون‌گذاران هم می‌گویند پرداخت پول سبب شده تا متهمان پرونده‌های فساد، کیفری نشوند.

مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، چهار سال پیش به فعالیت آغاز کرد؛ ماموریت‌اش رسید‌گی به پرونده‌های بزرگ فساد اداری است. اکنون اما از عملکرد این نهاد انتقاد می‌شود.

دید‌بان شفافیت افغانستان می‌گوید، مرکز عدلی و قضایی، پرونده‌های بزرگ فساد از وزیران، شهردارها، سفیران و اعضای شورای ملی را، باز و پی‌گیری نکرد. به گفته‌ی این‌ نهاد‌ ده‌ها پرونده دست نخورده مانده و فشارها سبب شده تا بررسی نشوند.

ناصر تیموری پژوهشگر این نهاد گفته است: “دوسیه های سطح پایین و سطح بالا، سفیران، وزیران، معین ها، شهردارها و جنرال ها وجود دارد که پرونده های مربوط شان که در نهاد های عدلی و قضایی آمده به شمول مرکز عدلی و قضایی پیگیری نشده است. دوسیه های مربوط به وکلا، به جز یک وکیل دگر روی هیچ وکیل محاکم افغانستان فیصله نکرده اند.”

از سوی دیگر، انتقاد می‌شود که هرازگاهی رویدادهای مربوط به فساد همگانی می‌شوند، به ویژه‌ در نهادهای درآمدزا و روند گردآوری درآمدها؛ اماعاملان فساد در این ساختارها کیفری نمی‌شوند و حتا پرداخت پول سبب شده که متهمان پرونده‌های کلان یا از روندهای عدلی و قضایی نگذرند یاهم سرانجام زندانی نشوند.

محمد علی اخلاقی، عضو مجلس نمایندگان میگوید: “این مرکز باید با فساد های کلان مبارزه می کرد اما مانند دیگر نهاد ها در این راستا دستاورد خاصی نداشته است.”

غلام فاروق مجروح، عضو مجلس نمایندگان گفته است: “این نهاد آنچه که مردم انتظار داشت، کار نکرد، هنوزهم یک تعداد اثرگذار استند و از مراجع بالا دست این نهاد را بسته کرده اند.”

دیری‌ست که از برگزاری دادگاه مرکز عدلی و قضایی روی پرونده های فساد هم خبری نیست. دادگاه عالی دراین باره نظری نداده است؛ اما دادستانی کل می‌گوید، تمام پرونده های فساد در دادستانی رسید‌گی شده است.

جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل میگوید: “قضایایی که به اتهام جرایم فساد اداری به این نهاد مواصلت ورزیده، با دقت به آن رسیدگی شده و صدها تن مجازات شده اند.”

پیشتر ادعاهای از فساد گسترده در گمرک‌های افغانستان به ویژه گمرک اسلام قلعه هرات خبرداده شد اما تاکنون در باره نتیجه‌ی بررسی اتهام‌های فساد و پی‌گیری عاملان آن، حکومت چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

ترکیه وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی را به فروم دیپلوماسی آنتالیا دعوت کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با سادین آییلدیز، شارژدافیر سفارت ترکیه در کابل دیدار کرد. در این دیدار، آقای آییلدیز از وزیر صنعت و تجارت برای اشتراک در فروم دیپلوماسی آنتالیا آن کشور دعوت نمود.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، در این دیدار همچنان به روابط اقتصادی و تجاری و تاریخی میان کابل و انقره و واردات کالاهای صادراتی افغانستان به ترکیه تأکید صورت گرفت.

دو طرف پیرامون افزایش میزان تجارت میان دو کشور، تقویت روابط اقتصادی، تسهیل و کار بیشتر در عرصه تجارت، همکاری در حمل و نقل جاده‌ای از مسیرهای مختلف، فعال‌سازی راه لاجورد و همکاری‌های منطقوی گفتگو نمودند.

آقای عزیزی با تشکری از دعوت ترکیه از امارت اسلامی در فروم دیپلوماسی آنتالیا، جهت هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر تیم تخنیکی این وزارت را معرفی کرد.

فروم دیپلوماسی آنتالیا یک نشست بین‌المللی است که همه ساله در ترکیه به هدف بررسی چالش‌های جهانی و یافتن راه‌حل‌های مشترک از مسیر گفتگو و دیپلوماسی با حضور بیشتر از ۱۰۰ کشور در سطح روئسای جمهور، رهبران و نمایندگان عالی‌رتبه و سازمان‌های بین‌المللی، تحلیلگران و رسانه‌ها از کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا و صدراعظم مالیزیا درباره حل تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان گفتگو کردند

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی در تماس تلیفونی که از سوی داتو محمد انور ابراهیم، صدراعظم مالیزیا، برقرار شد، در مورد تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت اخیر میان پاکستان و افغانستان گفتگو کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای حسن آخند در این تماس گفت موقف اصولی امارت اسلامی افغانستان واضح است و بر حل مشکلات از طریق تفاهم و همکاری مشترک باور دارد.

حسن آخند افزود که امارت اسلامی در ایام عید فطر، به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر با احترام به توقف عملیات دفاعی، حسن نیت خود را ثابت ساخته است.

او اظهار داشت که خشونت به نفع هیچ‌طرفی نیست و باید از اقداماتی که باعث افزایش تنش‌ها می‌شود، اجتناب گردد و برای حل مشکلات باید از حکمت و عقلانیت کار گرفته شود.

وی همچنان نگرانی خود را نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه در پی حمله امریکا و اسرائیل بر ایران ابراز نمود.

صدراعظم مالیزیا نیز نگرانی خود را نسبت به وضعیت منطقه ابراز داشت و ابراز امیدواری کرد که توقف موقت خشونت‌ها میان افغانستان و پاکستان ادامه یابد و مشکلات موجود از طریق مذاکرات صادقانه و تفاهم حل گردد.

وی افزود که مالیزیا تلاش می‌کند تا با هر دو طرف در تفاهم، نقش مثبت در این زمینه ایفا نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسرائیل می‌گوید قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران کشته شد

Published

on

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید که یک حمله هوایی این کشور علیرضا تنگسیری، قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران را کشته است.

کاتز در یک پیام ویدیویی گفت که این حمله «شب گذشته، در یک عملیات دقیق و مرگبار» انجام شده و «افسران ارشد دیگر قوماندانی دریایی» را نیز هدف قرار داده است.

او ادعا کرد: «فردی که مستقیماً مسئول عملیات تروریستی مین‌گذاری و مسدود کردن تنگه هرمز برای کشتی‌رانی بود، منفجر و نابود شد.»

از زمان آغاز جنگ مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فبروری، اسرائیل اعلام کرده که چندین مقام ارشد ایرانی را ترور کرده است، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر و چهره قدرتمند امنیتی این کشور، علی لاریجانی.

توحید اسدی، خبرنگار الجزیره در تهران، گفت که تا کنون هیچ تأیید رسمی از سوی ایران درباره کشته شدن تنگسیری وجود ندارد.

او افزود: «اما اگر این خبر درست باشد، ضربه بزرگ دیگری برای کشوری خواهد بود که از زمان آغاز جنگ، شاهد کشته شدن شمار زیادی از فرماندهان نظامی خود بوده است.»

همچنین در حملات اسرائیل، رئیس نیروهای بسیج، بریدجنرال غلامرضا سلیمانی، و وزیر اطلاعات، اسماعیل خطیب، نیز ترور شده‌اند.

علاوه بر این، در روزهای اخیر نیروهای اسرائیلی چندین حمله را علیه دارایی‌های دریایی ایران انجام داده‌اند.

هفته گذشته، حملات هوایی اسرائیل چندین کشتی نیروی دریایی ایران را در دریای خزر هدف قرار داد، از جمله کشتی‌های مجهز به سیستم‌های موشکی، کشتی‌های پشتیبانی و قایق‌های گشتی.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!