Connect with us

رویداد های اخیر

منابع: قرار است سندی برای همکاری‌های همه جانبه میان افغانستان و ایران امضا شود

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

منابع به آریانانیوز می گویند که قرار است در جریان سه ماه آینده سند همکاری های جامع میان افغانستان و ایران به امضا برسد.

بربنیاد این سند، ایران افغانستان را  در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و رفع تهدید‌های امنیتی همکاری خواهد کرد و در عوض انتظار دارد که افغانستان از موضع اش در برابر آبهای هیرمند کوتاه بیاید.

آب‌های سرگردان افغانستان، آیا کابل و تهران بر سر آب هیرمند به توافق رسیده اند؟

بر بنیاد اطلاعات برخی منابع، بربنیاد سند جامع که قرار است در ماه های آینده میان کابل و تهران امضا شود، حکومت افغانستان از موضع اش در برابر آبهای هامون و هیرمند کوتاه خواهد آمد و در عوض ایران افغانستان را دربخش‌های اقتصادی، فرهنگی و رفع تهدیدهای امنیتی همکاری خواهد کرد.

علی احمد عثمانی وزیر پیشین انرژی و آب میگوید: “کشور پایین دست که حق مالکیت دعوا دارد باید ثابت بسازد که حق دارد. وقتی امکان پذیر است که ثابت بسازد سالها از این آب استفاده کرده است، اگر نتوانست ثابت بسازد کار تمام است”.

اما سند جامع چیست؟

 این سند شامل پنج کمیته از جمله کمیته آب، کمیته امور مهاجران، کمیته فرهنگی، کمیته‌ امنیتی و کمیته اقتصاد و ترانزیت است.

افغانستان و ایران چندین سال پیش گفتگوها درباره امضای این سند را آغاز کردند، آن زمان حنیف اتمر مشاور شورای امنیت ملی بود و اکنون با آمدن آقای اتمر در وزارت خارجه قرار است تا کمتر از سه ماه دیگر این سند نهایی شود.

عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران گفته است: “آب باید از موضوع مناقشه به موضوع همکاری میان دو کشور مبدل شود، این درست نیست که مردمان یک طرف مرز تشنه باشند و سوی دیگر مرز سیراب”.

وزارت خارجه حاضر نشد تا در این باره توضیحات بدهد؛ اما این وزارت انتظار دارد که امضای این سند به چالش‌ آب میان دو کشور پایان دهد.

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!