Connect with us

جهان

در دو انفجار در فیلیپین ۱۵ تن کشته و ۷۵ نفر زخمی شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۳, ۱۳۹۹)

در نتیجه دو انفجار در شهرک جولو ولایت سولو فیلیپین دست کم ۱۵ تن کشته و ۷۵ نفر زخمی شده اند.  

بر اساس گزارش‌ها انفجار اول ناشی از یک ماین جاسازی شده در یک موترسایکل بوده است.

پولیس فلیپین گفته است که  این انفجارها در شهر جنوبی فیلیپین صورت گرفته است.

«ریکس پایت» سخنگوی ارتش این کشور و پولیس گفته اند که این انفجار یک فروشگاه کمپیوتر و مواد غذایی را تخریب کرده است.

یک ساعت پس از انفجار اولی در همان مربوطات، انفجار دومی توسط یک انتحاری زن صورت گرفت که در نتیجه فرد انتحار کننده و یک نظامی کشته و چندین رهگذر زخم برداشتند.

ماین سومی قبل از انفجار در نزدیکی‌های یک همین بازار کشف و خنثا شده است.

به گفته‌ی «کورلیتو وینلین» فرمانده ارتش این کشور، به نظر می‌رسد که این حملات توسط «موندی ساواجان» صادر کننده‌ی بمب و گروه هراس افگنی «ابوسیاف» انجام شده است. گفته می‌شود که این گروه با گروه داعش هم‌پیمان است.

هیچ گروه تاهنوز مسوولیت این حملات را بر دوش نگرفته است.

جهان

پولیس کانادا سه تن را به اتهام قتل رهبر سیک‌ها بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

پولیس کانادا روز جمعه (۱۴ ثور) سه مرد هندی را به اتهام قتل هاردیپ سینگ نجار، رهبر جدایی‌طلب هندی-کانادایی بازداشت کرد.

براساس گزارش‌ها، محققان قضیه معتقدند که ترور این رهبر جدایی‌طلب سیک‌ها توسط دولت هند برنامه‌ریزی شده بود.

هاردیپ سینگ نجار، جدایی‌طلب هندی-کانادایی در ماه جون در بریتش کلمبیای کانادا به قتل رسید. در پی ترور او تنش‌های کم‌سابقه میان هند و کانادا رخ داد.

نجار یک شهروند کانادایی بود که برای ایجاد یک سرزمین مستقل سیک‌ها مبارزه می‌کرد. حضور گروه‌های جدایی‌طلب سیک در کانادا مدت‌هاست که دهلی‌نو را ناامید کرده است.

پولیس گفت که این سه نفر که اتباع هند هستند، روز جمعه در شهر ادمونتون در آلبرتا دستگیر شدند. آنها قرار است تا دوشنبه وارد بریتش کلمبیا شوند.

پولیس کانادا بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که با آژانس‌های مجری قانون ایالات متحده کار کرده است و احتمال دارد بازداشت‌های بیشتری در راه باشد.

چند ماه پس از قتل نجار، جاستین ترودو، صدراعظم کانادا، به شواهدی مبنی بر دخالت حکومت هند اشاره کرد که باعث ایجاد بحران دیپلوماتیک با دهلی‌نو شد.

ترودو در ماه سپتمبر اعلام کرده بود که مقام‌های کانادایی در حال پیگیری اتهاماتی هستند که عوامل دولت هند را با این قتل مرتبط کرده است. دهلی‌نو ادعای ترودو را رد کرده بود.

هفته گذشته کاخ سفید نسبت به نقش سرویس اطلاعاتی هند در توطئه‌های ترور در کانادا و ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.

Continue Reading

جهان

حماس و رئیس استخبارات امریکا در مورد آتش بس غزه در قاهره گفتگو می‌کنند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۵, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ساعاتی پس از ورود ویلیام برنز، رئیس سازمان استخبارات امریکا به قاهره، حماس روز جمعه اعلام کرد که هیاتی را به پایتخت مصر اعزام می‌کند تا درباره توافق آتش بس و آزادی گروگان‌ها در غزه گفتگو نماید.

مصر، همراه با قطر و ایالات متحده، تلاش می‌کند تا توافقی برای آتش بس میان اسرائیل و حماس در جنگی که در هفتم کتوبر آغاز شد، حاصل شود.

یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفته است که مقامات حماس و سازمان استخبارات امریکا روز شنبه با میانجی‌های مصری دیدار خواهند کرد، هرچند مشخص نیست که آیا آنها به طور جداگانه یا با هم دیدار خواهند کرد.

حماس گفت که نمایندگان آن پس از مطالعه آخرین پیشنهاد برای توافق آتش بس، با روحیه مثبت به قاهره سفر می‌کنند.

حماس افزود: «ما مصمم هستیم توافقی را به گونه‌ای که خواسته‌های فلسطینی‌ها برآورده شود، حاصل کنیم.»

یک مقام امریکایی گفت که ایالات متحده معتقد است پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته است اما همچنان منتظر پپشرفت‌های بیشتر است.

مذاکرات آتش بس ماه ها بدون پیشرفت قاطع ادامه یافته است. اسرائیل اعلام کرده است که مصمم به نابودی حماس است، در حالی که حماس می‌گوید خواهان آتش‌بس دائمی و خروج کامل اسرائیل از غزه است.

مصر در اواخر ماه گذشته تلاش جدیدی برای احیای مذاکرات انجام داد. قاهره از عملیات زمینی اسرائیل علیه حماس در رفح در جنوب غزه، جایی که بیش از یک میلیون نفر در نزدیکی مرز با شبه جزیره سینا مصر پناه گرفته اند، نگران است.

جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در هفتم اکتوبر بر اسرائیل حمله کرد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و ۲۵۳ نفر بر اساس آمار اسرائیلی‌ها به گروگان گرفته شدند.

به گفته وزارت صحت غزه، بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل در غزه کشته و بیش از ۷۷ هزار تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مقامات سازمان ملل متحد، عملیات بزرگ اسرائیل در رفح می‌تواند ضربه بزرگی به فعالیت‌های بشردوستانه در غزه وارد کند و جان افراد زیادی را به خطر بیندازد.

Continue Reading

جهان

آنتونی بلینکن: امریکا از حمله اسرائیل به رفح بدون نقشه حمایت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

وزیر امور خارجه امریکا در سفر به اسرائیل، با اشاره به این که هنوز برنامه‌ای از سوی این کشور ندیده است که شامل حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در حمله به شهر رفح باشد، بار دیگر گفت ایالات متحده نمی‌تواند از چنین حمله‌ای حمایت کند.

آنتونی بلینکن روز چهارشنبه (۱۲ ثور) در حالی به مدت دو ساعت و نیم با صدراعظم اسرائیل دیدار کرد که بنیامین نتانیاهو روز گذشته وعده حمله به رفح «با توافق یا بدون توافق» با گروه افراطی حماس داده بود.

وزیر امور خارجه امریکا در جریان سفر به بندر اشدود اسرائیل بعد از این دیدار، در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما از یک عملیات نظامی بزرگ در رفح بدون نقشه‌ای موثر برای اطمینان از این‌که غیرنظامیان آسیب نخواهند دید، نمی‌توانیم حمایت کنیم و حمایت نخواهیم کرد.»

او بلافاصله افزود که اسرائیل نقشه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی به امریکا ارائه نکرده است.

وزیر امور خارجه امریکا تصریح کرد که «روش‌های دیگر، روش‌های بهتر» برای برخورد با مشکل حماس وجود دارد که به گفته او «شامل عملیات نظامی بزرگ در رفح نیست».

حماس از سوی امریکا و کشورهای اروپایی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

یک سخنگوی اردوی اسرائیل روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این کشور برای نابودی واحدهای نظامی باقیمانده حماس «مصمم» است و قصد دارد با حمله به رفح، چهار مرکز نظامی حماس در این شهر را از بین ببرد.

این در حالی است که حدود نیمی از کل جمعیت نوار غزه به رفح و اطرافش در جنوب باریکه غزه و در نزدیکی مرز مصر پناه برده‌اند.

آنتونی بلینکن همچنین درباره بازدید خود از روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از بندر اشدود، «پیشرفت معنادار» در این زمینه را تحسین کرد.

او در عین حال گفت با در نظر گرفتن میزان نیاز غزه به این کمک‌ها، روند ارائه آنها «باید سرعت بگیرد. باید تقویت شود».

آقای بلینکن صبح چهارشنبه به اسحاق هرتزوگ رئیس‌جمهور این کشور گفت که «اکنون زمان» برای توافق آتش‌بس در جنگ غزه فرا رسیده و در ادامه گروه حماس را به‌دلیل تأخیر در دستیابی به توافق مقصر دانست.

از سوی دیگر پیش‌نویس توافقی در مورد آتش‌بس در غزه که نسخه‌ای از آن به دست رسانه‌ها رسیده است، نشان می‌دهد که این توافق خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه در ازای آزادی تدریجی گروگان‌ها را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این پیش‌نویس که یک مقام مصری و یک مقام حماس روز چهارشنبه صحت آن را تائید کردند، از جزئیات مذاکرات برای حل اختلافات قديمی دو طرف با هدف دستیابی به یک توافق پرده برمی‌دارد.

جزئیات این توافق ابتدا توسط روزنامه لبنانی «الاخبار» که به گروه حماس و حزب‌الله لبنان نزدیک است، منتشر شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!