Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش یوناما: در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۱هزار غیرنظامی جان باخته اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما در گزارش تازه‌‌‌یی که امروز (سه‌شنبه، ۶ عقرب) نشر کرده‌ می‌‌گوید که در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۲۱هزار غیر نظامی جان باخته اند و بیش از ۳۸هزار تن دیگر زخم برداشته اند. 

دراین گزارش همچنان آمده است که شروع مذاکرات میان افغان‌ها هم نتوانسته است کاهشی در تلفات غیر نظامیان به میان آورد. هر چند که بر بنیاد گزارش این سازمان تلفات غیر نظامی در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته میلادی در مجموع ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بر بنیاد این گزارش گزارش ۵هزار و ۹۳۹ تن از افراد غیرنظامی کشته و زخمی شده اند که ازین میان ۲هزار و ۱۱۷ تن کشته و ۳هزار و ۸۲۲ تن هم زخم برداشته اند.

به اساس تلفات غیر نظامیان توسط طرف‌های جنگ از اول جنوری تا ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی قرار زیر می باشند:

– طالبان عامل کشته شدن ۱۶۲۲ و زخمی شدن ۱۰۲۱ غیر نظامی

– داعش عامل کشته شدن ۱۳۲ و زخمی شدن ۲۶۰ غیر نظامی

– عناصر نا مشخص مخالف دولت عامل کشتن ۱۲۵ و زخمی شدن ۲۹۰ غیر نظامی

– نیرو های امنیتی افغان عامل کشته شدن ۳۶۶ و زخمی شدن ۹۱۰ غیر نظامی

– نیرو های نظامی بین المللی عامل کشته شدن ۳۰ و زخمی شدن ۸۳ غیر نظامی

– گروه های مسلح طرفدار دولت عامل کشته شدن ۲۷ و زخمی شدن ۳۹ غیر نظامی

– نیرو های نا مشخص طرفدار دولت عامل کشته شدن ۲۶ وزخمی شدن ۵۹ غیر نظامی

– و شلیک های متقابل و غیره عامل کشته شدن ۲۳۷ تن و زخمی شدن ۶۱۲ تن غیر نظامی شناخته شده اند.

سازمان ملل متحد درین گزارش گفته است که تنها در حمله‌های اخیر در ولایت‌های لغمان، ننگرهار، هلمند و غور ۴۰۰ غیر نظامی کشته شده اند.

درین گزارش همچنان آمده است که پس از اغاز مذاکرات میان افغان‌ها از ۱۲ سپتامبر تا ۳۰ این ماه در شمار تلفات غیر نظامیان هیچ کاهش به میان نیامده است.

این درحالی است که بیشتر تلفات غیر نظامی ناشی از، جنگ‌های زمینی، مواد انفجاری تعبیه شده، انتحاری، قتل‌های هدفمند، حملات هوایی، و غیره بوده است.

تلفات افراد غیر نظامیان بر اساس نوع حادثه قرار زیر می باشند:

۱. جنگ های زمینی شمار کشته شدگان ۶۰۶ شمار زخمیان ۱۶۶۹ تن

۲. مواد منفجریه تعبیه شده انتحاری و غیر انتحاری شمار کشته شده‌گان ۱۱۷۵ شمار زخمیان ۵۲۵ تن

۳. قتل های هدفمند شمار کشته شدگان ۵۳۱ شمار زخمیان ۳۰۳ تن

۴. حملات هوایی شمار کشته شدگان ۲۵۶ شمار زخمیان ۲۳۳ تن

۵. مواد انفجاری باقی مانده از جنگ شمار کشته شدگان ۸۶ شمار زخمیان ۲۱۲ تن

۶. غیره شمار کشته شدگان ۱۱۳ شمار زخمیان ۱۱۹ تن گزارش شده است.

بر بنیاد گزارش سازمان ملل، طالبان در جریان ۹ ماه گذشته در میان نیروهای بین‌المللی، نیروهای افغان و داعش، عامل بیشترین تلفات غیر نظامیان بوده است. و با این امار افغانستان همچنان مرگبارترین کشور برای غیر نظامیان گفته شده است.

شورای امنیت ملی هم می‌گوید که طالبان در هر حمله هراس افگنانه در افغانستان به گونه مستقیم و غیر مستقیم دست دارند.

رحمت لله اندر، سخنگوی شورای امنیت ملی می‌گوید که :”بسیاری از حمله‌ها را که طالبان به عهده هم نگیرد به گونه غیر مستقیم در آن دخیل بوده اند. آنها فضا را برای انتحار و انفجار مساعد کرده اند.”

اما طالبان این گزارش را یک طرفه خوانده و گفته اند که شمار تلفات غیر نظامیان از سوی حکومت را نیز به دوش آنها انداخته اند.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!