Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا با هیئت‌های مذاکراتی دولت افغانستان و گروه طالبان دیدار کرد

منتشر شده

در

مایک پمپیو، وزیر خارجه امریکا روز گذشته (شنبه ۱قوس) با هیئت‌های مذاکراتی دولت جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان به شکل جداگانه در قطر دیدار و گفتگو کرده‌است.

وزارت دولت در امور صلح می‌گوید با نشر اعلامیه‌ای گفته است که شماری از اعضای هیات مذاکره کننده دولت با مایک پمپیو وزیر خارجه امریکا و زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه این کشور در امور صلح افغانستان، در دوحه دیدار کرده‌اند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح و عضو هیات مذاکراتی دولت از حمایت‌های دوامدار ایالات متحده از افغانستان در سال‌های گذشته، سپاس گذاری نمود. وی خواستار تداوم همکاری‌ها میان دو کشور بعد از توافقات صلح نیز شد.

اعضای هیات در این دیدار گفته‌اند که مردم افغانستان خواهان حفظ دستاوردهای دو دهه اخیر در کشورشان می‌باشند.

آنان تاکید ورزیده‌اند که افغان‌ها افزایش خشونت پس از رهایی پنج هزار زندانی را قابل قبول ندانسته و آن را در تناقض با موافقت‌نامه دوحه می‌دانند. آنان افزودند که مردم افغانستان توقع دارند که آتش‌بس دایمی در کشور برقرار گردد.

در اعلامیه همچنان آمده است که مایک پمپیو نیز در این دیدار ضمن اشاره به حمایت‌های امریکا در روند صلح افغانستان گفته است که صلح پایدار هدف مشترک دو کشور می‌باشد.

در ادامه اعضای هیات مذاکراتی دولت گفته‌اند که جنگ جاری در افغانستان را جهان اسلام ناروا خوانده و همچنین ادامه آن را جامعه بین‌المللی نیز قابل قبول نمی‌دانند.

به گفته، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا ، پمپیو هر دو طرف را به خاطر ادامه مذاکره و پیشرفتی که داشته اند، تحسین کرده است.

وی گفته است که: ” پمپیو و مذاكره كننده‌گان در مورد راهكارهای كاهش خشونت بحث كردند و وی بحث‌های سریع در مورد نقشه راه سیاسی و آتش بس دائمی و جامع را تشویق كرد.”

دراین دیدار پمپیو بار دیگر تأكید كرد كه مردم افغانستان انتظار دارند و شایسته آن اند كه پس از 40 سال جنگ و خونریزی در صلح و امنیت زندگی كنند.”

آقای پمپیو افزوده که حمایت این کشور برای تحقق صلح پایدار در افغانستان دوامدار بوده و همچنین تعهدات درازمدت در قبال مردم افغانستان پابرجا خواهد بود.

از سوی دیگر، داکتر نعیم وردک، سخنگوی دفتر طالبان در قطر نیز گفته که هیات مذاکراتی این گروه نیز با مایک پمپیو وزیر خارجه امریکا دیدار و گفتگو کرده‌است.

گفتنی است که مذاکرات دولت و طالبان نزدیک به دو ماه است که در قطر آغاز شده و گفته می‌شود که به تازگی دو طرف به پیشرفت‌هایی دست یافته اند.

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت اجباری افغان‌ها از ایران؛ زنان و کودکان در معرض خطر

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

Published

on

سازمان حقوق بشری «هانا» هشدار داده است که ادامه اخراج افغان‌های فاقد اسناد از ایران، زنان و کودکان را پس از بازگشت به افغانستان با خطرهای جدی حفاظتی روبه‌رو می‌کند.

این سازمان در گزارشی که روز ۱۰ آگست منتشر کرده، گفته است کودکان اخراج‌شده ممکن است با جدایی از خانواده، توقف آموزش، نداشتن اسناد هویتی، بهره‌کشی و زندگی در شرایط ناامن روبه‌رو شوند.

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

هانا تأکید کرده است که صرفاً «فاقد اسناد» دانستن افغان‌ها نباید جای ارزیابی جداگانه نیازهای حفاظتی آنان را بگیرد و پیش از بازگشت، باید تضمین‌های قانونی و حمایت‌های بشردوستانه فراهم شود.

وزارت داخله ایران روز ۹ آگست اعلام کرد که از آغاز سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۲ میلیون افغان فاقد اسناد یا ثبت‌نشده از این کشور اخراج شده‌اند و روند اخراج‌ها همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، تا ۱۱ جولای سال ۲۰۲۶، حدود ۳۱۵ هزار و ۸۰۰ افغان از ایران اخراج شده‌اند؛ رقمی که بیش از ۸۳ درصد مجموع اخراج‌های ثبت‌شده افغان‌ها از کشورهای همسایه در این دوره را تشکیل می‌دهد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پیشتر از کشورها خواسته است در مواردی که افراد با خطرهای حفاظتی روبه‌رو هستند، از بازگشت اجباری آنان جلوگیری کنند و زنان و دختران را از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

درگیری بر سر آب در بغلان؛ چهار تن کشته شدند

Published

on

مقام‌های امنیتی در ولایت بغلان می‌گویند که درگیری مسلحانه میان اعضای دو خانواده بر سر اختلافات شخصی و استفاده از آب برای زراعت در ولسوالی تاله‌وبرفک، چهار کشته و یک زخمی برجا گذاشته است.

اسماعیل ایوبی، قوماندان امنیه ولسوالی تاله‌وبرفک، گفته است که این رویداد در ساحه «دیوالک» از مربوطات برفک این ولسوالی، در یک منطقه دوردست، رخ داده است.

به گفته او، اختلاف بر سر استفاده از آب زراعت میان دو خانواده، عامل اصلی این درگیری بوده است.

قوماندانی امنیه بغلان افزوده است که به دلیل نبود آنتن شبکه‌های مخابراتی در این منطقه، یکی از باشندگان محل برای اطلاع‌رسانی درباره این رویداد به منطقه دارای پوشش مخابراتی رفته و نیروهای امنیتی را در جریان گذاشته است.

پس از دریافت گزارش، نیروهای امنیتی اقدامات لازم را برای رسیدگی به این رویداد روی دست گرفته‌اند. مقام‌های امنیتی می‌گویند افراد دخیل در درگیری پس از وقوع رویداد از محل فرار کرده‌اند و تاکنون کسی در پیوند به این قضیه بازداشت نشده است.

قوماندان امنیه تاله‌وبرفک تأکید کرده است که تلاش‌ها برای شناسایی و بازداشت عاملان این رویداد ادامه دارد و نیروهای امنیتی برای تأمین امنیت مردم و جلوگیری از ناامنی در این ولسوالی تلاش می‌کنند.

تحقیقات درباره چگونگی وقوع این درگیری و شناسایی افراد دخیل در آن نیز ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117