Connect with us

رویداد های اخیر

بن‌بست مذاکرات دوحه شکست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پس از اختلاف‌ها تند و طولانی سرانجام، هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه روی چهار مورد به عنوان اساس مذاکرات توافق کرده‌اند. منابع در دوحه می‌گویند، توافق‌نامه امریکا و طالبان، اراده مردم، مراجعه به سازمان ملل در صورت نیاز و تصمیم‌گیری هییت‌های مذاکره کننده، همچون اساس مذاکرات خواهند بود. با این حساب، کارشیوه مذاکرات نهایی می‌شود و طرف‌های مذاکره کننده به رایزنی روی اجندا و مذاکره روی مسایل کلیدی می‌پردازند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح می‌گوید که:” ما این چالش‌ها را دست کم نمی گیریم که چقدر می‌تواند سخت باشد. اما دلیل‌های برای ناامید نشدن داریم. با وجود تمام تفاوت‌های ما، جمهوری اسلامی افغانستان متعهد به یک رویکرد مثبت برای صلح است.”

هییت‌های مذاکرات دوحه می‌گویند، قرار است توافق بدست آمده در یک اعلامیه مشترک هییت جمهوری و طالبان به گونه رسمی اعلام شود. رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان هم تاکید می‌ورزد که گفت‌وگوها نیازمند زمان بیش‌تر اند و تا این‌جای پر فراز و نشیب بوده است.

معصوم ستانکزی، رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید:” متاسفانه کوتاه فکری طالبان این راه دشوار ساخته است. تداوم گفتگوهای معناداری برای دستیابی به یک دیدگاه مشترک، کوتاه ترین راه برای صلح است. این واقعیت نیاز به صبر، احتیاط و اجماع همگانی دارد.”

رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان برای مشوره با رهبری حکومت چند روزی می‌شود که در کابل به سر می‌برد تا تایید نهایی را روی توافق‌ هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی با طالبان بگیرد.

هییت جمهوری خوشبین است که پیشرفت در گفت‌وگوهای دوحه زودتر راه را برای برقراری آتش بس باز کند.

فوزیه کوفی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید :” پایان دادن به خشونت‌ها در جریان مذاکرات نخستین پیشنهادی است که بخاطر تامین اعتماد مردم سفارش شده بود. در جریان اخیر، زمانی که گفتگوها آغاز شد، مردم افغانستان گواه افزایش چشم‌گیر خشونت‌ها بودند.”

تاکنون روشن نیست که پس از نهایی شدن کارشیوه مذاکرات، هییت ها روی آتش بس به مذاکره می‌پردازند یا هم نوعیت نظام آینده سیاسی، اما پافشاری طالبان بر گفت‌وگو روی ساختار آینده سیاسی است.

رویداد های اخیر

قزاقستان امارت اسلامی را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کرد

Published

on

(Last Updated On: )

قاسم جومارت توقایف، رئيس جمهوری قزاقستان اعلام کرد که امارت اسلامی را از لست گروه‌های تروریستی خارج کرده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی قزاقستان توقایف در دیدار با روسای مجالس کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی این موضوع را اعلام کرد. او تاکید کرد این اقدام برای این صورت گرفت که تعامل اقتصادی با افغانستان توسعه پیدا کند.

او تاکید کرد، یکی از وظایف استراتژیک در مرحله کنونی، مشارکت فعال افغانستان در پیوندهای منطقه‌ای است.

این درحالیست که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اخیراً در مصاحبه‌ای گفت که کشورش در پی این است تا امارت اسلامی را از لیست گروه‌های تروریستی خارج کند.

همچنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشستی، امارت اسلامی را «واقعیت امروز افغانستان» خواند و گفت که «بایستی به نحوی با آنان تعامل‌ کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

فضل الرحمن به حکومت پاکستان: اگر تروریستان از افغانستان می‌آیند، چرا در مرز مانع آن‌ها نمی‌شوید؟

Published

on

(Last Updated On: )

مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان از مقصر دانستن افغانستان در نا امنی پاکستان انتقاد کرده و گفته است که اگر تروریستان از افغانستان وارد پاکستان می‌شوند، چرا جلو آنها در مرز گرفته نمی‌شود.

او در یک گردهمایی در ایالت پنجاب اظهار کرده که تروریزم در پاکستان با وجود تلاش حکومت برای از بردن آن، افزایش پیدا کرده است.

او گفت: «حالا بر ناکامی خود سرپوش می‌گذارند. می‌گویند که در تروریزم در پاکستان، حکومت افغانستان مقصر است. چرا؟ چون تروریستان از آنجا می‌آیند. اگر از آنجا می‌آیند، پس حتماً از سرحد عبور کرده می‌آیند. در سرحد تو کجا هستی که مانع آنها شوی؟»

مولانا فضل الرحمن خاطر نشان کرد که پرویز مشرف، رئیس جمهور سابق پاکستان، برای «حمله بر افغان‌ها» پایگاه‌های هوایی پاکستان را در اختیار امریکا گذاشته بود.

وی افزود: «گاهی هم آنها از شما شکایت کردند که چرا از میدان‌های هوایی و فضای شما طیاره پرواز و بر ما حمله می‌کند؟ آنها از طیاره‌های شما و بمباران شما شکایت نکردند. مدت بیست سال زندگی هزاران را نفر را تباه و برباد کردید. قبایل را تباه و برباد کردید. آیا می‌دانید که کسانی که در مناطق سرحدی زندگی‌ می‌کنند، پاکستانی اند و آنها از ادارات کشور شان نفرت دارند و می‌خواهند بر ضد ادارات کشور شان بجنگند؟ آیا مقصر نفرتی که در برابر خود پیدا کرده اید، کسی دیگر است؟»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان برنامه ریزی می‌شود و عاملان آنها از افغانستان وارد پاکستان می‌شوند.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک هیات اندونیزیایی در سفر به کابل در بخش‌های صحت و تحصیل وعده همکاری داد

Published

on

(Last Updated On: )

یک هیات اندونیزیایی در دیدار با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل تعهد کرده است که این کشور در بخش‌های صحت و ارایه بورسیه‌های تحصیلی با افغانستان همکاری می‌کند.

این هیات مشمول محمد یوسف کالا، رئیس هلال احمر و شورای مساجد، عبدالحمید اول الدین، وزیر پیشین قوانین و حقوق بشر، و سعید سودیرمن، وزیر پیشین انرژی و معادن اندونیزیا می‌باشد.

وزارت امور خارجه در خبرنامه‌ای گفته است که در دیدار این هیات با امیر خان متقی، توسعه روابط دوجانبه افغانستان و اندونیزیا در ابعاد سیاسی، اقتصادی، تجارتی و مردمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

آقای متقی تاکید کرد که با توجه به مشترکات دینی و فرهنگی و احترام متقابل مردم و دولت های افغانستان و اندونیزیا، افغانستان خواهان تقویت و توسعه روابط با کشور «دوست و برادر» خود اندونیزیا است.

وی افزود که امنیت در افغانستان پس از ۴۵ سال جنگ تامین گردیده و فرصت‌های خوبی برای تجارت و سرمایه گذاری خارجی در بخش‌های انرژی، معادن، زراعت، سرک سازی و صنعت ایجاد شده است.

سرپرست وزارت خارجه تاکید کرد که روابط افغانستان با جامعه جهانی در حال گسترش است و این کشور روابط خوبی با همسایگان خود و منطقه حفظ کرده است.

آقای متقی گفت که افغانستان علاقه‌مند گسترش روابط خود با کشورهای جنوب شرق آسیا است. وی افزود که افغانستان با در نظر گرفتن موقعیت استراتژیک خود تسهیلاتی را برای تجارت، سرمایه گذاری و ترانزیت بین آسیای مرکزی و جنوبی ایجاد کرده است و اکنون با همکاری کشورهای منطقه، روی پروژه های اقتصادی منطقه‌ای از جمله پروژه برق کاسا 1000، لوله گاز تاپی و خط آهن افغان ترانس کار می‌کند.

آقای متقی تاکید کرد که امارت اسلامی افغانستان در امور مبارزه با داعش و مواد مخدر موفق بوده و به همه کشورهای جهان اطمینان می‌دهد که از افغانستان تهدید ایجاد نمی‌شود.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، محمد یوسف کالا، رئیس هلال احمر و شورای مساجد اندونیزیا وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت که کشورش خواهان گسترش روابط افغانستان و اندونیزیا در عرصه‌های مختلف است.

کالا که در گذشته به حیث معاون رئیس جمهور اندونیزیا نیز کار کرده است، اضافه کرد که اندونیزیا امیدوار است تا در بخش صحت با افغانستان همکاری کند و به محصلان افغانستان بورسیه اعطا کند.

دو طرف همچنین بر توسعه و تقویت روابط افغانستان و اندونیزیا در زمینه های سیاسی، اقتصادی، تجارتی، فرهنگی و تحصیلی تاکید کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!