Connect with us

رویداد های اخیر

کمیته: سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲۴, ۱۳۹۹)

کمیته مجلس لاردها بریتانیا (مجلس دوم پارلمان بریتانیا) روز گذشته (سه‌شنبه ۲۳جدی) پیشنهاد کرد که سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند.

این کمیته از دولت بریتانیا خواسته تا به عوض دنبال کردن سیاست ایالات متحده امریکا سیاست خود را دنبال کند.

کمیته روابط بین‌الملل و دفاع با انتشار گزارش خود در مورد “بریتانیا و افغانستان” از عدم شفافیت سیاست انگلیس در قبال افغانستان انتقاد کرده است، و نسبت به خروج زودهنگام نیروها توسط ایالات متحده ابراز نگرانی کرده است و می‌گوید اگر توافقنامه تقسیم قدرت در مذاکرات صلح حاصل شود، دولت انگلیس مجبور خواهد شد که رویکرد خود در قبال طالبان را به دقت بررسی کند.

در حالی که در حال حاضر نزدیک به ۸۵۰ سرباز بریتانیا در افغانستان مستقر استند، بریتانیا سومین کمک کننده دو جانبه به افغانستان است که ۱۶۷ میلیون پوند به عنوان کمک رسمی توسعه در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ارائه می‌کند.

گزارش کمیته پس از تحقیق آنها در مورد استراتژی دیپلماتیک، نظامی و کمک بریتانیا برای افغانستان، از جمله بررسی دفتر جدید امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه (FCDO) ، و وزارت دفاع گزارش شده است.

در این گزارش همچنان همکاری بریتانیا با شرکای بین‌المللی‌اش مانند ایالات متحده، ناتو و دولت افغانستان را در نظر گرفت شده است.

رییس این کمیته در در مورد این گزارش گفته است که : “اولویت بندی نسبی افغانستان به عنوان یک موضوع امنیت ملی بریتانیا از سال ۲۰۱۰ به بعد کاهش یافته است، اما از مقیاس چالش‌های پیش رو کشور و تأثیر بالقوه آنها بر منافع انگلیس کاسته نشده است.”

وی در ادامه افزوده است که : “وضعیت دولت افغانستان بسیار شکننده است، در حالی که خشونت‌های طالبان ادامه دارد و گروه‌های هراس‌افگن، از جمله القاعده و داعش، در این کشور فعالیت می‌کنند. افغانستان منبع ۹۵ درصد هروئین در خیابان‌های انگلیس است.”

وی همچنان گفته است که :” این یک زمان حساس برای افغانستان است، مذاکرات صلح در قطر در آخر هفته از سر گرفته شده و خشونت غیر قابل قبول بالا و  همچنان اذیت کردن یک کشور فقیر و ناپایدار ادامه دارد.”

وی در ادامه گفته است که :” دولت (بریتانیا) باید فوراً با دولت تازه بایدن در مورد استراتژی افغانستان تعامل کند و بر اهمیت حضور مداوم آنها در افغانستان تا رسیدن به توافق صلح به ایالات متحده و متحدان ناتو تأکید کند. دولت باید خواستار برخورد چند ملیتی با افغانستان در چارچوب ناتو ، مقابله با ثبات منطقه‌ای، مبارزه با هراس افگنی و مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر باشد.”

در همین حال گزارش نشان میدهد که بریتانیا تمایلی چندان به اعمال سیاست مستقل در قبال افغانستان نشان نداده است بل از سیاست امریکا پیروی کرده است.

در این گزارش همچنان آمده است که حضور مستمر نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان برای قدرت نظامی و موقعیت مذاکره دولت افغانستان در مذاکرات دوحه ضروری است و بر ضرورت تعامل انگلیس با دولت بایدن در مورد افغانستان تأکید کرده است.

درگزارش نیز آمده است که طالبان تا هنوزثابت نه کرده اند که تغیر کرده باشند و “از نظر ایدئولوژیکی با پیشرفت در زمینه حقوق بشر از سال ۲۰۰۱ تاکنون مخالف هستند.”

بر اساس این گزارش، در حالی که طالبان “مصروف مذاکرات صلح هستند، تعهد آنها به توافق با مذاکره و تقسیم قدرت همچنان نامشخص است.

این کمیته همچنان گفته است که دولت (بریتانیا) باید به دقت بررسی کند که چگونه روابط آینده خود را با طالبان در صورت مذاکرات صلح که منجر به توافق شود، اداره خواهد کرد.

همچنان مشخص شدن حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها ، مسئله‌ای است که کمیته آنرا در معرض خطر درجریان گفتگوهای صلح افغانستان می‌بیند.

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!