Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان: “در کشتار افراد ملکی و ترورهای هدفمند دست نداریم”

منتشر شده

در

طالبان امروز (دوشنبه، 13 دلو) میگوید که ادعاهای کشورهای خارجی مبنی بر اینکه طالبان در کشتار افراد ملکی، ترورهای هدفمند و از بین بردن پروژه های زیربنایی دست دارد رد کرد.

طالبان میگوید که پالیسی این گروه است تا مشکلات را از راه گفتگو حل کند.

طالبان در یک اعلامیه گفته است:”نمایندگان بعضی کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر اتهامات بی‌اساسی را بر امارت اسلامی بسته‌اند، که گویا بدون موجب به جنگ دوام می‌دهند، مردم ملکی را می‌کشند، تأسیسات عام المنفعه را تخریب می‌کنند و در کشتارهای هدفمند دست دارند. امارت اسلامی افغانستان اینگونه اتهامات را رد می‌نماید.”

طالبان گفته است که “حفظ جان افراد ملکی و تاسیسات عامه از مسوولیت‌های این گروه استند.”

این در حالی است که روز گذشته اتحادیه اروپا و بعضی از سفارت‌خانه‌های کشورهای خارجی در افغانستان بشمول سازمان ناتو  در یک اعلامیه مشترک گفتند که طالبان مسوول بیشتر خشونت‌ها در کشور اند و همچنان در کشتار افراد ملکی نیز دست دارد.

در این اعلامیه همچنان آمده بود که طالبان در ترورهای هدفمند نیز دست دارد.

کشورهای خارجی در این اعلامیه تخریت زیرساخت‌ها، بمشول ویران کردن سرک‌ها، پایه‌های برق، شبکه های مخابراتی را محکوم کرده بود و این را کار طالبان دانسته بود.

در این اعلامیه همچنان از طالبان خواسته شده بود که تا تعهد خود را برای صلح و ثبات در افغانستان نشان دهد.

اما طالبان میگوید که نیروهای خارجی در افغانستان سبب خشونت‌ها شده است.

در اعلامیه طالبان آمده است که ” اشغال خارجی عامل اصلی و درجه یک بحران جاری در افغانستان است، که در نتیجه آن افغان‌ها بیست سال کشته‌شدند، اینجا‌ یک اداره بی کفایت بر مردم تحمیل شده، و هنوز هم به حمایت خود از رژیم آغشته به فساد دوام می‌دهد.”

این گروه کشورهای خارجی بشمول اتحادیه اروپا را نیز مسوول بحران افغانستان خوانده است.

اعلامیه افزوده است:” جای بسیار تاسف است که در فجایع، ویرانی‌ها، بمباردها، کشتارها و جنایات گوناگون بیست سال گذشته، که بر ملت ما تحمیل شده، به شمول اتحادیه اروپایی اکثر کشورها درآن مستقیم و یا بالواسطه دخیل بوده‌اند و بعضی شان هنوز هم تلاش دارند که حضور نیروهای اشغالگر امریکایی در افغانستان تمدید شود و جنگ جاری هنوز هم دوام یابد.”

طالبان میگوید که عملی کردن توافقنامه دوحه به نفع امریکا و افغانستان است.

طالبان می افزاید:” اگر پیمان دوحه عملی شود، هم به خیر امریکا، هم به خیر دیگر کشورهای دخیل و هم به خیر افغان‌هاست. اما برعکس اگر کسی پیمان‌ دوحه را نادیده بگیرد و برای دوام جنگ و تمدید اشغال بهانه‌جویی کند، پس ملت مجاهد افغانستان چنانکه در تاریخ خود ثابت کرده‌است از ارزش‌ها، خاک، کشور و حقوق خود دلیرانه‌ دفاع می‌تواند.”

تاکنون کشورهای خارجی و حکومت افغان در این باره ابراز نظر نکرده است.

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت اجباری افغان‌ها از ایران؛ زنان و کودکان در معرض خطر

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

Published

on

سازمان حقوق بشری «هانا» هشدار داده است که ادامه اخراج افغان‌های فاقد اسناد از ایران، زنان و کودکان را پس از بازگشت به افغانستان با خطرهای جدی حفاظتی روبه‌رو می‌کند.

این سازمان در گزارشی که روز ۱۰ آگست منتشر کرده، گفته است کودکان اخراج‌شده ممکن است با جدایی از خانواده، توقف آموزش، نداشتن اسناد هویتی، بهره‌کشی و زندگی در شرایط ناامن روبه‌رو شوند.

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

هانا تأکید کرده است که صرفاً «فاقد اسناد» دانستن افغان‌ها نباید جای ارزیابی جداگانه نیازهای حفاظتی آنان را بگیرد و پیش از بازگشت، باید تضمین‌های قانونی و حمایت‌های بشردوستانه فراهم شود.

وزارت داخله ایران روز ۹ آگست اعلام کرد که از آغاز سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۲ میلیون افغان فاقد اسناد یا ثبت‌نشده از این کشور اخراج شده‌اند و روند اخراج‌ها همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، تا ۱۱ جولای سال ۲۰۲۶، حدود ۳۱۵ هزار و ۸۰۰ افغان از ایران اخراج شده‌اند؛ رقمی که بیش از ۸۳ درصد مجموع اخراج‌های ثبت‌شده افغان‌ها از کشورهای همسایه در این دوره را تشکیل می‌دهد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پیشتر از کشورها خواسته است در مواردی که افراد با خطرهای حفاظتی روبه‌رو هستند، از بازگشت اجباری آنان جلوگیری کنند و زنان و دختران را از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

درگیری بر سر آب در بغلان؛ چهار تن کشته شدند

Published

on

مقام‌های امنیتی در ولایت بغلان می‌گویند که درگیری مسلحانه میان اعضای دو خانواده بر سر اختلافات شخصی و استفاده از آب برای زراعت در ولسوالی تاله‌وبرفک، چهار کشته و یک زخمی برجا گذاشته است.

اسماعیل ایوبی، قوماندان امنیه ولسوالی تاله‌وبرفک، گفته است که این رویداد در ساحه «دیوالک» از مربوطات برفک این ولسوالی، در یک منطقه دوردست، رخ داده است.

به گفته او، اختلاف بر سر استفاده از آب زراعت میان دو خانواده، عامل اصلی این درگیری بوده است.

قوماندانی امنیه بغلان افزوده است که به دلیل نبود آنتن شبکه‌های مخابراتی در این منطقه، یکی از باشندگان محل برای اطلاع‌رسانی درباره این رویداد به منطقه دارای پوشش مخابراتی رفته و نیروهای امنیتی را در جریان گذاشته است.

پس از دریافت گزارش، نیروهای امنیتی اقدامات لازم را برای رسیدگی به این رویداد روی دست گرفته‌اند. مقام‌های امنیتی می‌گویند افراد دخیل در درگیری پس از وقوع رویداد از محل فرار کرده‌اند و تاکنون کسی در پیوند به این قضیه بازداشت نشده است.

قوماندان امنیه تاله‌وبرفک تأکید کرده است که تلاش‌ها برای شناسایی و بازداشت عاملان این رویداد ادامه دارد و نیروهای امنیتی برای تأمین امنیت مردم و جلوگیری از ناامنی در این ولسوالی تلاش می‌کنند.

تحقیقات درباره چگونگی وقوع این درگیری و شناسایی افراد دخیل در آن نیز ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117