Connect with us

رویداد های اخیر

ادامه دیدارهای خلیل‌زاد با رهبران افغان درباره پروسه صلح

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۱۳, ۱۳۹۹)

نماینده ویژه امریکا، زلمی خلیل‌زاد در دومین روز حضور درکابل، با مارشال عبدالرشید دوستم، عبدالرب رسول سیاف، گلبدین حکمتیار، برخی اعضای حزب جمیعت ونیز شماری دیگر از چهره‌های سیاسی دیدار کرده است.

 برخی چهره‌های سیاسی درکابل می‌گویند که خلیل‌زاد دراین دیدارها موقف اداره جدید امریکا درقبال صلح افغانستان را توضیح داده است.

ستار مراد، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان گفته است که :” خلیل‌زاد آمده است تا رویکرد اداره جدید امریکا به افغانستان و طالبان را ابلاغ کند.”

احتمالاً پیشنهادات تازه‌ای را نیز با خود به کابل و دوحه، دو کانون اصلی تصمیم‌گیری در باره آینده افغانستان، آورده است. 

درهمین حال، معاون کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفته است که  که بازنگری توافق‌نامه دوحه، روی بند های همچون رهایی هفت‌هزار زندانی طالب، کاهش خشونت‌ها و تمدید مأموریت نیروهای خارجی پس از ماه می از مسوولیت این بار سفر خلیل‌زاد است.

مایک مک‌کال، معاون کمیته روابط خارجب مجلس نمایندگان امریکا گفته است که:” خلیل‌زاد تعدیل توافق‌نامه را می‌خواهد تا حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان فراتر از اول ماه می پذیرفته شود و نیز خشونت علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی افغانستان کاهش یابد.”

فرستاده ویژه امریکا هم‌چنان دیدگاه‌های مقامات دولت افغانستان و گروه طالبان در باره بن‌بست توافق‌نامه دوحه و مذاکرات میان افغانان را یادداشت‌برداری می‌کند.

شمار از سیاسیون می‌گویند زلمی خلیل‌زاد به افغانستان و قطر نیامده است تا تصمیم اداره بایدن را برای دولت و طالبان اعلام کند، بل او آغازگر  برنامه‌های جدید امریکا برای افغانستان است.

سید اسحاق گیلانی، رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان گفته است که :”امریکا می‌خواهد اداره مشارکتی را در افغانستان شکل دهد و این دور نیست و میخواهد طالبان را برای ادامه حضور شان قناعت دهد.”

قرار است زلمی خلیل‌زاد سفری را که از آلمان آغاز کرده است، با پیام تازه به کابل دوحه و کشورهای منطقه این سفر را ادامه دهد.

رویداد های اخیر

سازمان حفاظت از کودکان ۹۲ تُن دوا به افغانستان فرستاد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

سازمان حفاظت از کودکان اعلام کرده که یک طیاره حامل ۹۲ تُن دوا برای تداوی ۶۷۵ هزار نفر وارد افغانستان شده است.

این سازمان با نشر اعلامیه‌ای روز سه شنبه (۱۱ ثور) گفت که این کمک نزدیک به ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به مریضی‌های از قبیل عفونت‌ دستگاه تنفسی، سینه و بغل، اسهال و امراض جلدی را زیر پوشش قرار خواهد داد.

به گفته این سازمان، امراض عفونت دستگاه تنفسی و سرخکان امسال در میان کودکان در افغانستان افزایش یافته است.

از آغاز سال ۲۰۲۴، بیش از یک هزار کودک زیر سن پنج سال از اثر سینه و بغل جان باخته اند. موارد ابتلا به بیماری سرخکان نیز در مقایسه با سال گذشته ۴۴ درصد افزایش یافته است.

ارشاد ملک، مسوول بخش افغانستان سازمان حفاظت از کودکان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیشگیری می‌میرند. ورود این ادویه به این معنی است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده ترین مناطق کشور تحت تداوی احتمالاً نجات دهنده قرار خواهند گرفت.»

وی افزود که روزانه در سراسر جهان، حدود ۱۶ هزار کودک زیر سن ۵ سال از اثر مریضی‌های قابل پیشگیری جان شان را از دست می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی به فشارهای جهانی تن نخواهد داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزار روز سه شنبه (۱۱ثور) در مراسم فراغت محصلان پولی تخنیک کابل می‌گوید، امارت اسلامی به فشارهای جهانی تن نخواهد داد و نه به فرمایش کسی کار خواهد کرد.

مراسم فراغت محصلان پوهنتون پولی‌تخنیک کابل با حضور مقام‌های امارت اسلامی. اما محور دیگر این نشست، بیشتر روی گپ و گفت‌های سیاسی می‌چرخد.

وی در این مراسم می‌افزاید که ترانزیت منطقه بدون افغانستان امکان پذیر نیست و دولت سرپرست از آن استفاده می‌کند.

این مقام ارشد امارت اسلامی می‌افزاید که دولت سرپرست از یک‌سو در تطبیق پروژه‌ها واز طرف دیگر در بخش استخراج معادن کار می‌کند. معاون سیاسی رئیس الوزرا بر فراهم سازی زمینه‌ی برگشت مهاجران به کشور نیز تأکید می‌کند.

محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی ازمنکر می‌گوید که امارت اسلامی خلاف رُشد علوم عصری در کشور نیست و کشورهای غربی علیه امارت اسلامی تبلیغات منفی می‌کنند.

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی هم تأکید می‌کند که امارت اسلامی برنده میدان جنگ بوده است و در میدان اقتصاد، صحت و تحصیل نیز برنده خواهد شد.

ازسوی برخی دیگر مقام‌های وزارت تحصیلات عالی می‌گویند که این وزارت با تمام امکانات دست داشته تلاش می‌ورزد تا در راستای گسترش علمی و تحصیلی پیشرفت‌های داشته باشند و با معیارهای جهانی برابر شود.

از این دور فراغت محصلان پولی تخنیک کابل، ۵۳۷ محصل از هفده بخش این پوهنتون فارغ شدند که سند فارغت شان از سوی مقام‌های امارت اسلامی اهدا شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست سفارت امریکا: واشنگتن به تعامل با امارت اسلامی ادامه خواهد داد  

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

د نیو یومنیترین گزارش داده است که کرن دکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان در گفتگو با این نشریه گفته است، واشنگتن اکنون در موقعیتی قرار دارد که باید «با دقت سیاست عدم به رسمیت‌شناختن» امارت اسلامی را دنبال کند.

او در این مصاحبه افزوده است که این سیاست نیاز به حفظ «تعادل ظریفی» دارد.

سرپرست سفارت ایالات متحده برای افغانستان همچنین گفته است: «در حالی که طالبان (امارت اسلامی) قدرت را به جای رای با زور گرفتند؛ اما مهم است که راه‌های برای کمک به میلیون‌ها تنی که به کمک‌های عاجل نیاز دارند، جستجو شود».

این نشریه با نشر بخشی از این مصاحبه در گزارشی گفته است: «ایالات متحده نشان می‌دهد که تمایل بیش‌تری برای تعامل با طالبان (امارت اسلامی) دارد».

این نشریه نوشته است که خانم دکر در این گفتگو تایید کرد که واشنگتن به تعامل با طالبان (امارت اسلامی) در مورد «مسائل عمل‌گرایانه» ادامه خواهد داد؛ اما کمک‌های بشردوستانه و حقوق‌بشر زمینه‌های اصلی نگرانی امریکا است.

نشریه «د نیو یومنیترین» همچنین گزارش داده است که به منظور دست‌یابی به این هدف، خانم دکر و تیم او که در قطر مستقر هستند، جلسات هفتگی با نمایندگان امارت اسلامی در دوحه برگزار می‌کنند.

در این گزارش آمده است که سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان و تیم‌اش، همواره جلسات تلفنی با امارت سلامی برگزار می‌کنند و هنگام سفر به خاورمیانه و آسیای مرکزی، با مقام‌های امارت اسلامی در کابل نیز دیدارهایی داشته‌اند.

بر بنیاد این گزارش، یکی از مقام‌های سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «تعامل ضروری است؛ اما ما باید راهی برای ایجاد توازن در تعامل بیابیم. در صورتی که اصول خود را به خطر نیندازیم».

این نشریه با استناد به اظهارات برخی مقام‌های ملل متحد و چندین سازمان غیردولتی بین‌المللی و محلی نوشته است که اجتناب از امارت اسلامی مسایل اقتصادی و بشردوستانه افغانستان را حل نمی‌کند.

یک مقام ارشد امریکایی که خواست نامش فاش نشود، در مورد محاسبات دقیقی در پیوند به محوه کمک‌رسانی و دخالت امارت اسلامی گفته است: «پیچیده است؛ اما این کاری است که باید انجام شود؛ تا این کمک‌ها به مردم افغانستان برسند».

پیش از این، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در نوارصوتی که آن را تلویزیون ملی پخش کرد، تائید کرد که امارت اسلامی بر توزیع کمک‌های بشدوستانه در افغانستان دخالت نه، بلکه نظارت دارد.

مجاهد دلیل این نظارت را جلوگیری از «بی‌عدالتی» در روند توزیع کمک‌ها عنوان کرده بود.

این در حالی است که امار اسلامی پس از برگشت دوباره به قدرت در کشور، حکومتی را شکل دادند که همواره در سطح داخلی، منطقه و جهان با انتقادهای مبنی‌بر همه شمول نبودن، مورد انتقاد قرار گرفته است و همچنین دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بستند و تا اکنون در این زمینه تغییر سیاست نداده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!