Connect with us

اخبار ساحوی

وزارت دفاع برای بازداشت علی‌پور عملیات راه اندازی کرده است

منتشر شده

در

وزارت دفاع ملی امروز (شنبه، ۱ حمل) میگوید که برای بازداشت فرمانده علی پور در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردگ عملیات راه اندازی کرده است.

این وزارت میگوید که افراد وابسته به علی پور یک چرخبال نیروهای افغان را در ولسوالی بهسود سقوط داده اند که در نتیجه آن 9 تن کشته شده اند.

وزارت دفاع میگوید که در این عملیات چندین جنگجوی علی پور را کشته اند.

روح الله احمدزی،  سخنگوی وزارت دفاع ملی، در این باره، میگوید:”پس از این که افراد وابسته به علی پور یک چرخ بال ما را آماج قرار دادند و نه تن از نظامیان خبه ما را به شهادت رسانیدند وزارت دفاع ملی یک عملیاتی را برای بازداشت علی پور راه اندازی کرده و تلاش ما این است تا انتقام خون نظامیان خود را بگیریم و جلو کارهای خلاف قانون این متهم گرفته شود.”

وزارت دفاع ملی از چگونه گی عملیات نظامی در برابر علی پور جزئیات بیشتر نمی دهد.

اما محمد محقق، مشاور امنیتی و سیاسی رییس جمهور گفته که در استعمال قوا نباید عجله صورت گیرد.

کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، هم از وضعیت بهسود نگرانی کرده و گفته است که برخورد نظامی منجر به بحران خواهد شد و باید تنش به میان آمده از راه مسالمت آمیز حل گردد.

ازسویی هم آگاهان سیاسی می گویند که حکومت در رسیده گی به قضیه علی پور باید برای حفظ جان غیرنظامیان از دقت کامل کار گیرد تا فاجعه انسانی رخ ندهد.

عبدالستار حسینی، مجلس نماینده گان، در این باره میگوید:”عملکرد علی پور برای مردم قابل قبول نیست و تربیه یک پیلوت بسیار هزینه بر میدارد و اگر علی پور خود را به قانون تسلیم نمی کند در غیر آن در برابر آن اقدام جدی صورت گیرد.”

صمیم شمسی، آگاه سیاسی، در این باره میگوید:” برای چند فردی که متهم استند نباید جان غیرنظامیان با خطر مواجه شود و حکومت در عملیات از دقت کامل کار گیرد تا غیرنظامیان آسیب نبینند و عملیات تنها در برابر کسانی باشد که در مخالفت با حکومت قرار دارند و متهم به قتل نظامیان استند.”

فرمانده علی پور گفته که سقوط چرخبال برای حفظ سلامت غیرنظامیان صورت گرفته و افزوده است که ارتش قصد حمله هوایی را داشت.

اخبار ساحوی

فشار بر رئیس اردوی پاکستان برای مشارکت در طرح ثبات‌بخشی غزه

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که، جنرال آصف منیر، رئیس اردوی  پاکستان، با چالش بزرگ تازه‌ای روبه‌رو است؛ واشنگتن از اسلام‌آباد خواسته است تا در نیروهای ثبات‌بخشی غزه مشارکت کند، اقدامی که تحلیل‌گران هشدار داده‌اند ممکن است با واکنش منفی در داخل کشور همراه شود.

به گزارش منابع خبری، منیر قرار است در هفته‌های آینده برای سومین بار طی شش ماه گذشته به واشنگتن سفر کند و با رئیس‌جمهور دونالد ترمپ دیدار نماید. موضوع اصلی این دیدار، مشارکت پاکستان در نیروهای غزه و اجرای طرح ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای بازسازی و بازیابی اقتصادی این منطقه جنگ‌زده خواهد بود.

طرح ترمپ از کشورهای مسلمان می‌خواهد تا در دوران انتقال و بازسازی غزه، گروه شبه‌نظامی حماس را خلع سلاح کنند. با این حال، بسیاری از کشورها نگران دخالت در درگیری‌ها و واکنش منفی جمعیت‌های طرفدار فلسطین هستند.

جنرال منیر با رئیس‌جمهور ترمپ رابطه نزدیکی برقرار کرده است تا اعتماد میان واشنگتن و اسلام‌آباد پس از سال‌ها بی‌اعتمادی، بازسازی شود. کارشناسان می‌گویند، پاکستان تحت فشار است تا توانایی نظامی خود را نشان دهد و از حمایت امریکا در زمینه سرمایه‌گذاری و کمک‌های امنیتی برخوردار بماند.

منیر اخیراً به عنوان رئیس کل قوای دفاعی منصوب شده و مسئولیت هدایت نیروی هوایی و نیروی دریایی را نیز بر عهده دارد. با اصلاحات قانونی جدید، او از مصونیت قانونی مادام‌العمر برخوردار است و اختیار نامحدودی برای تصمیم‌گیری دارد.

با این حال، خطر اصلی در داخل کشور نهفته است؛ احزاب اسلام‌گرا و برخی گروه‌های سیاسی پاکستان ممکن است با اعزام نیروها به غزه مخالفت کرده و اعتراضات گسترده‌ای را سازماندهی کنند. تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که هرگونه مشارکت نظامی پاکستان در این مأموریت می‌تواند با اتهامات سیاسی و فشار عمومی روبه‌رو شود.

به گفته کارشناسان، جنرال منیر در شرایطی استثنایی قرار دارد که توانایی ریسک‌پذیری بالایی دارد، اما باید مراقب پیامدهای داخلی و منطقه‌ای تصمیمات خود باشد.

اردو، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات پاکستان به سوالات رویترز پاسخی ندادند. قصر سفید نیز به درخواست اظهار نظر پاسخی نداد.

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Continue Reading

اخبار ساحوی

کشته شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم در سوریه

Published

on

دو سرباز اردوی ایالات متحده و یک مترجم غیرنظامی روز شنبه در حمله‌ای که گفته می‌شود از سوی گروه داعش انجام شده است، جان باختند. این حمله زمانی رخ داد که یک فرد مسلح کاروان نیروهای امریکایی و سوری را در شهر تدمر (پالمیرا) هدف قرار داد.

قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) اعلام کرد که در این رویداد سه سرباز دیگر نیز زخمی شده‌اند و مهاجم توسط نیروهای همکار کشته شده است. به گفته مقام‌های امریکایی، ارزیابی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که احتمالاً گروه داعش در عقب این حمله قرار دارد، هرچند این گروه تاکنون مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مقام‌های سوری گفته‌اند که مهاجم عضو نیروهای امنیتی سوریه بوده اما نقش رهبری نداشته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، این حمله را «وحشتناک» توصیف کرده و وعده «انتقام بسیار جدی» داده است.

ائتلاف به رهبری ایالات متحده در ماه‌های اخیر حملات هوایی و عملیات زمینی را در سوریه علیه مظنونان داعش انجام داده است که اغلب با مشارکت نیروهای امنیتی سوریه انجام شده است. سوریه ماه گذشته نیز یک عملیات سراسری را اجرا کرد که در آن بیش از ۷۰ نفر به اتهام ارتباط با این گروه دستگیر شدند.

ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش ده ساله برای کمک به نیروهای تحت رهبری کردها در شمال شرقی سوریه، در این کشور حضور نظامی دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس پیشین استخبارات پاکستان به ۱۴ سال حبس محکوم شد

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده که یک محکمه نظامی روز پنجشنبه، فیض حمید، رئیس سابق سازمان استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) را به اتهامات مختلفی از جمله دخالت در امور سیاسی این کشور به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این اقدامی نادر علیه یک جنرال سابق در این کشور محسوب می‌شود.

حمید، که از آگست سال گذشته در بازداشت و تحت محاکمه است، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در زمان صدراعظم سابق، عمران خان، رئیس آی‌اس‌آی پاکستان بود و این دو از متحدان نزدیک همدیگر محسوب می‌شدند.

اتهامات علیه فیض حمید شامل مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و نقض قانون اسرار دولتی تا سوءاستفاده از اختیارات و منابع و همچنین ایجاد ضرر و زیان غیرقانونی به افراد می‌باشد.

ارتباط با عمران خان، صدراعظم سابق زندانی

اردوی پاکستان بدون ذکر جزئیات حوادث، اعلام کرد که فیض حمید در تمام اتهامات مجرم شناخته شد و افزود که محکومیت او پس از «روند قانونی طولانی و پر زحمت» صورت گرفته است و حمید حق استیناف طلبی را دارد.

او همچنین با تحقیقات جداگانه‌ای در مورد نقشش در حملات می ۲۰۲۳ توسط هزاران تن از حامیان عمران خان به ده‌ها تأسیسات و دفاتر نظامی در اعتراض به دستگیری وی، روبه‌رو است.

عمران خان از آگست ۲۰۲۳ در زندان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!