Connect with us

رویداد های اخیر

جان باختن صدها تن در نتیجه موجی از خشونت‌ها در افغانستان

منتشر شده

در

مقام‌های افغان روز پنجشنبه (۹ثور)، گفته اند که در دوهفته گذشته بیش از ۱۰۰ نیروی امنیتی افغانستان در نتیجه حملات طالبان در کشور جان باخته اند.

مقام‌های ارشد افغان می‌گویند طالبان در حال نمایش قدرت و تلاش برای به دست آوردن قلمرو بیشرتر با خروج نیروهای خارجی هستند. طالبان از زمان کنار زده شدن از قدرت توسط نیروهای خارجی به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ ، در دوهه گذشته دست به شورشی و حملات زده اند.

به گفته دو مقام ارشد امنیتی، در ۱۵ روز گذشته درگیری، حدود ۱۲۰ پرسونل نیروهای امنیتی افغانستان، ۶۵ غیرنظامی و بیش از ۳۰۰ جنگجوی طالب کشته شده اند و تعداد بیشتری زخم برداشته اند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله می‌گوید که طالبان دست کم شش بمب گذاری انتحاری و چندین قتل هدفمند انجام داده و ۶۵ بمب کنار جاده را برای هدف قرار دادن نیروهای دولتی نصب کرده اند.

وی افزود که بیش از ۶۰ غیرنظامی جان باخته و ۱۸۰ تن دیگر زخم برداشته اند. وی در مودر آمار مربوط به تلفات نیروهای امنیتی چیز نگفت.

آرین گفت که ده‌ها جنگجوی طالبان، از جمله چندین فرمانده  در جریان عملیات کشته شده اند.

ذبیح‌الله مجاهد ، سخنگوی طالبان ادعای دولت مبنی بر اینکه این گروه سبب تلفات غیرنظامیان شده اند را رد کرد و گفت است که این تلفات ناشی از عملیات هوایی و زمینی نیروهای افغان است. وی در مورد کشته شدن طالبان یا نیروهای امنیتی توضیحی نداد.

رییس جمهور جو بایدن در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که ایالات متحده خروج نهایی نظامی خود را از اول ماه مه آغاز می‌کند و آن را تا ۱۱ سپتامبر به اتمام می‌رساند، همچنان متحدان ناتو موافقت کردند نیروهای خارجی تحت فرماندهی ناتو نیز خارج می‌شوند.

کاخ سفید روز پنجشنبه با تأیید اظهارات یک جنرال ارشد امریکایی در آخر هفته، گفت که نیروهای آمریکایی شروع به بیرون شدن از افغانستان کرده اند.

سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفته است که، از زمان اعلام بایدن، خشونت‌ها تقریباً یک چهارم در سراسر کشور افزایش یافته است، و از  حملات طالبان در ۲۱ولایت ا گزارش داده شده است.

یک مقام ارشد دولتی که خواست نامش فاش نشود گفت: “ما در حال حاضر در وسط حملات سالانه بهار طالبان هستیم اما آماده هستیم و عملیات خود را انجام می‌دهیم.”

احمد ضیا سراج، رییس امنیت ملی افغانستان گفت که طالبان در روزهای اخیر خشونت را “به بالاترین سطح” افزایش داده اند.

رهبران ارشد امنیتی روز پنجشنبه برای ارزیابی وضعیت در میان گزارش‌های جمع‌آوری از حملات جنگجویان طالبان در منطقه برای غلبه بر ولایات استراتژیک، به ولایت مرکزی غزنی سفر کردند.

این درحالی است که تلاش‌های صلح پس از آغاز گفتگوهای طالبان و دولت افغانستان در پایتخت قطر در سال گذشته در دوحه متوقف شد. واشنگتن برای برگزاری اجلاس سران در ترکیه در این ماه تلاش کرد اما به دلیل امتناع طالبان از شرکت در این نشست ، این نشست به تعویق افتاد و تاریخ جدیدی تعیین نشده است.

مهلت خروج نیروها از ۱۱ سپتامبر دیرتر از مهلت اول مه است که سال گذشته بین طالبان و ایالات متحده در دوحه توافق شد. طالبان که از زمان توافق دوحه تاکنون به نیروهای خارجی حمله نکرده اند ، تأخیر را غیر قابل قبول خوانده اند.

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

CASA-1000: Kyrgyzstan completes its part, Afghanistan work still in progress

Published

on

Kyrgyzstan has completed major construction work on its territory under the regional energy project CASA-1000, according to a recent report by the Eurasian Stabilization and Development Fund (ESDF). With key infrastructure now in place, further progress on the project depends on the completion of construction in Afghanistan, which is expected by the end of 2027.

The report notes that Kyrgyzstan, Tajikistan, and Pakistan have largely finalized their respective infrastructure components and are now awaiting the completion of the Afghan section before moving forward with full operational stages.

The CASA-1000 project, valued at approximately $1.2 billion, aims to establish a high-voltage electricity transmission line linking Central and South Asia. The initiative is designed to enable Kyrgyzstan and Tajikistan to export surplus hydropower during summer months, when electricity demand rises in Pakistan and Afghanistan due to increased use of cooling systems.

Construction work in Afghanistan was suspended in August 2021, at a stage when only about 18 percent of transmission structures had been installed, although more than 90 percent of equipment had already been delivered to the country. Following extended negotiations and security assurances, work on the Afghan section resumed in December 2024.

ESDF experts say that once construction in Afghanistan is completed, participating countries will be able to begin technical testing of the high-voltage direct current (HVDC) system. A full launch of the regional energy corridor is expected by the end of 2027, marking a significant milestone in regional energy integration between Central and South Asia.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!