Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: هزاران تن در هلمند از اثر درگیری‌‎ها بیجا شده اند

منتشر شده

در

خبرگزاری فرانس پرس گزارش کرده است که هزاران افغان در هلمند از اثر درگیری‌ها میان نیروهای افغان و طالبان خانه‌های شان را ترک کرده اند.

درگیری‌ها میان طالبان و نیروهای افغان در حالی شدت گرفت که امریکا و ناتو روند خروج سربازان شان از افغانستان را رسما آغاز کردند و شاید تا ۱۱ ماه سپتمبر همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.

بر اساس گزارش فرانس پرس نیروهای افغان چندین حمله طالبان را عقب زده اند.

به اساس این گزارش از اثر درگیری‌ها در حومه شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، ۱۰۰۰ خانواده خانه‌های شان را ترک کرده اند.

سید محمد رحمان، رییس مهاجرین و عودت کننده‌گان هلمند، به این خبرگزاری گفته که این بیجاشده‌گان دو روز قبل از مناطق دیگر به شهر لشگرگاه بیجا شده بودند.

او در این باره گفت:” ما تاکنون در باره آنها بررسی میکنیم. کسانیکه تاکنون سرپناه پیدا نکرده اند به کمک‌های عاجل ضرورت دارد.”

این در حالی است که وزارت دفاع ملی میگوید که در ۲۴ ساعت گذشته بیشتر از ۱۰۰ جنگجوی طالب در این ولایت هنگام درگیری‌ها با نیروهای افغان کشته شده اند.

این وزارت میگوید که روز گذشته ۲۲ عضو گروه القاعده که از پاکستان وارد هلمند شده بود هنگام درگیری با نیروهای افغان کشته شدند.

مقام‌ها میگویند که طالبان برخی از پوسته‌های نیروهای افغان را تصرف کرده، اما پس با رسیدن نیروهای تازه نفس به این ولایت این پوسته‌ها دوباره توسط نیروهای امنیتی تصرف شده اند.

عطاالله افغان، رییس شورای ولایت هلمند به فرانس پرس گفته که” دشمنان حالا همه مناطق را که تصرف کرده بودند از دست دادند و تلفات را متحمل شدند.”

طالبان نیز گفته که ده‌ها نیروی افغان را در این درگیری‌ها کشته اند.

یک مرکز صحی در هلمند که توسط بریتانیا تمویل میشود به فرانس پرس گفته که “تعدادی زیادی از زخمیان به این مرکز صحی منتقل شده اند.”

این مرکز صحی گفته که ۱۰۶ مریض به این مرکز انتقال داده شده که از جمله آن ۶۵ تن آن بستری شده اند.

 ویکتورو آراسیویچ ، یک هماهنگ کننده صحی ایمرجنسی در این مرکز صحی در یک اعلامیه گفته که ” این روزهای سخت در لشکرگاه است. ما همچنان تخت‌ها را در اطاق فزیوتراپی تهیه کردیم تا به همه زخمیان رسیده‌گی شود.”

مارکو پونتین، هماهنگ کننده برنامه ایمرجنسی در هلمند می‌گوید که درگیری‌های هلمند یک رویداد فراموش شدنی نیست.

او در این باره گفت:” ما شاهد افزایش درگیری‌ها در سراسر افغانستان استیم.”

این گزارش افزوده که در چندین نقاط دیگری کشور نیز درگیری‌ها میان نیروهای افغان و طالبان رخ داده اند.

پنتاگون یا وزارت دفاع امریکا این حملات طالبان را ناچیز میداند.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا روز دوشنبه گذشته در این باره گفت:” ما چیزی را مشاهده نمی کنیم که برنامه خروج را  متاثر کند و یا به ماموریت ما در افغانستان تاثیر بگذارد.”

این در حالی است که دو روز قبل نیروهای امریکایی از کمپ انتونیک در هلمند خارج شدند آن را به نیروهای افغان تسلیم کردند.

 

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!