Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید طالبان بر تاسیس حکومت افغان شمول اسلامی

منتشر شده

در

مولوی هیبت‌الله آخندزاده، رهبر گروه طالبان، در پیام بمناسبت عید سعید فطر از افغان‌ها خواسته تا در “آبادی مجدد کشور سهیم شوند تا یک کشور مرفه، آباد و حکومت اسلامی داشته باشند.

وی گفته است که برای تحقق این اهداف باید:”از منافع شخصی و جاه‌طلبی بگذریم، ارزش‌های اسلامی و منافع ملی را معیار قرار داده و از راه عفو، گذشت و ترحم بر همدیگر، ملت قوی و متحد شویم.”

وی افزوده که پس از خروج سربازان خارجی از افغانستان یک “نظام همه شمول” بوجود خواهد آمد.

او در این باره گفته است که:” پس از پایان اشغال؛ چنان نظام افغان‌شمول اسلامی به میان خواهد آمد که تمام اقشار کشور به مبنای اهلیت و استعداد خود در آن جا ‌داشته و بر حقوق هیچ یکی تجاوز نشود.”

رهبر طالبان از افغان‌ها خواسته تا برای ادامه جنگ در کشور تلاش نکنند.

او در این باره گفته که:” این کشور خانه مشترک همه افغان‌هاست، ما و شما باید بر احکام اسلامی گردهم آمده و از اختلافات و هر گونه تعصبات خودداری نمایم.”

این در حالی‌است که حکومت افغان و همکاران بین‌المللی آن از نظام جمهوری و اصول دیموکراتیک حمایت کرده و ادامه کمک‌های مالی را مربوط به این شرایط دانسته است.

در پیام رهبر طالبان آمده است که:”آغوش امارت اسلامی به روی همه افغان‌ها باز است، به آنانی که در گذشته در صف مخالف ما بودند دست عفو و هم‌دلی را دراز می‌نمایم، و آن‌ها را به همراهی در راه حق دعوت می‌دهیم. از زورگویی، عقده‌مندی و دشمنی چیزی ساخته نمی‌شود، اما بالعکس ملت‌ها از تحمل، حوصله‌مندی و حقیقت پذیری صاحب عزت و افتخار می‌گردند.”

هیبت‌الله بر عملی شدن توافقنامه دوحه تاکید کرده و همچنان خروج نیروهای خارجی را گام نیک خوانده است.

درکنار آن او گفته است که امریکا توافقنامه دوحه را نقض کرده است.

وی افزوده که:” بر خلاف تعهد، بقیه زندانیان که باید در ظرف سه ماه پس از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی رها می‌شدند هنوز رها نشده‌اند، تاکنون نام‌های مسئولین امارت اسلامی از لیست‌ سیاه خارج نشده؛ و سرپیچی دیگری که در این اواخر کرده‌اند این بوده که روند خروج نیروهای خارجی را از ماه می به سپتامبر تمدید کردند.”

رهبر طالبان افزوده که: “این گروه متعهد است تا آزادی و حاکمیت ملی کشور را به هر قیمت حفظ کند.”

وی می‌گوید که گفتگوهای صلح برای:”این گروه اولویت دارد و از همین لحاظ یک تیم قوی برای گفتگوهای بین الافغانی گماشته است .”

وی افزود که حکومت:”بارها از راه‌های مختلف تلاش کرده‌ و تاکنون تلاش می‌کند تا روند جاری سیاسی را سبوتاژ کند.”

وی گفته است که طالبان در ساحات تحت کنترول این گروه از همه پروژه‌های عام‌المنفعه، زیرساخت‌ها، حمایت و امنیت آن را تامین میکند.

وی می‌گوید که از روند تعلیمی نیز حمایت میکند و از همین لحاظ این کار یک کمیسیون موظف کرده است.

وی همچنان از وارد شدن تلفات به غیرنظامیان ابراز نگرانی کرده و آن را تاسف بار خوانده است.

وی می‌گوید که در نتیجه “حملات هوایی، بمباردمان، و دیگر حملات طرف مخالف برای مردم غیرنظامی تلفات وارد شده اند.”

تاکنون حکومت در باره این پیام طالبان واکنش نشان نداده است، اما مقام‌های حکومت قبل از این گفته بودند که طالبان در حملات مرگبار دست دارد.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117