Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی روسیه از بدتر شدن اوضاع امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی

منتشر شده

در

وزیر دفاع روسیه امروز (پنجشنبه، ۷ اسد) هنگام دیدار با همتای تاجیکستانی اش گفته که پس از خروج عجولانه سربازان امریکایی از افغانستان وضعیت امنیتی افغانستان نگران کننده است.

سرگی شویکو، وزیر دفاع روسیه گفته  که گروه داعش در شمال افغانستان فعالیت‌های خود را گسترش داده است.

وی افزوده که مسکو تلاش می‌کند تا سربازان محلی تاجیکستان را برای جلوگیری از نفوذ گروه‌های هراس افگن ناشی از خاک افغانستان آموزش دهد.

سرگی شویگو در این باره گفته:” گذشته از این در بخش‌های از افغانستان ما می‌بینیم که این تحرکات در حالت آماده شدن است. ما بخاطر آماده‌گی نظامی هرچه در توان داشته باشیم انجام می‌دهیم.”

با این حال فرمانده نیروهای هوایی ایالات متحده امریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری “پی بی اس” ایجاد پایگاه نظامی در نزدیکی سرحد افغانستان در یکی از کشورهای آسیای میانه را سودمند خوانده است.

وی گفته که این پایگاه مصارف نظامی امریکا در امر مبارزه با هراس افگنی را کاهش می‌دهد.

جنرال چارلس براون، فرمانده نیروهای هوایی امریکا، در این باره گفت:” ایجاد پایگاه نظامی امریکا در نزدیکی شمال افغانستان، زمان بیشتری برای ما می‌دهد. این امر سبب کاهش مصارف نظامی ما می‌شود.”

از سوی هم جنرال دیوید پتریوس فرمانده پیشین نیروهای امریکایی در افغانستان خروج شتاب زده نیروهای امریکایی از افغانستان را نگران کننده خوانده و از بدتر شدن وضعیت افغانستان هشدار داده است.

پتریوس در این باره گفته”پایان دادن مشارکت امریکا در یک جنگ بی پایان، جنگ را پایان نمی‌دهد. خروج سربازان امریکایی از افغانستان پایان ماموریت نیست، من میترسم که این جنگ بدتر شود.”

این در حالیست که چین نیز از نفوذ گروه جنبش اسلامی ترکستان شرقی در افغانستان  ابراز نگرانی کرده است.

 پیکینگ گفته که گروه‌های اسلام گرا از طریق افغانستان وارد ایالت شینجین آن کشور خواهد شد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!