Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: افغانستان تحت حاکمیت طالبان به انزوا خواهد رفت

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان هشدار داده است که که اگر طالبان از راه نظامی قدرت را به دست بگیرد، از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نخواهد شد.

آقای خلیلزاد تاکید که با به قدرت رسیدن طالبان از راه زور، افغانستان به انزوا کشیده خواهد شد.

فرستاده ویژه امریکا در گفتگویی با شبکه صدای امریکا گفته است که امریکا برای دستیابی به یک راه حل صلح آمیز در افغانستان همچنان متعهد است.

آقای خلیلزاد در مورد این که آیا امریکا مسوولیت اخلاقی و سیاسی دارد تا افغانستان پس از خروج به سرنوست، دوران خروج شوروی پیشین از این کشور، دچار نشود، گفت: ” ما این نکته را در نظر داشتیم. آنچه در دهه ۹۰ (میلادی) اتفاق افتاد، نباید تکرار شود و اینکه ما با افغان‌ها کار بزرگی انجام دادیم، یک فداکاری بزرگ از طرف افغانها با حمایت ما برای بیرون کشیدن شوروی شد، و سپس ما افغانستان را رها کردیم، و یک جنگ وحشتناک رخ داد و چالش هایی را به ویژه در ۱۱ سپتامبر ایجاد کرد.”

آقای خلیلزاد افزوده است: “بنابراین، ما نمی خواهیم آن اشتباه را تکرار کنیم. ما در اصل با طالبان برای خروج توافق داریم. اما ما طالبان را به عنوان بخشی از یک استراتیژی، یعنی برنامه ای برای خروج ایمن نیروهای امریکایی تعامل کردیم.”

وی تاکید کرد که آغاز روند صلح نیز بخشی از این استراتیژی بود.

آقای خلیلزاد گفته است که توافقنامه امریکا و طالبان که در ماه فبروری سال گذشته در دوحه به امضا رسید، این فرصت را برای افغان ها فراهم کرد که روی میز کنار یکدیگر بنشینند، که این یک «یک تحول تاریخی» برای دستیابی به توافق بر روی فرمولی که حمایت گسترده در افغانستان و نیز حمایت بین المللی بود.

وی گفت: “متاسفانه ، دو طرف از آن فرصت به همان سرعتی که ما میخواهیم، همانطور که مردم افغانستان میخواهند، استفاده نکرده اند.”

رویداد های اخیر

وزیر خارجه تاجیکستان بر همکاری جامعه جهانی برای حل مشکلات افغانستان تأکید کرد

Published

on

سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، از جامعه بین‌المللی خواست تا با توجه به مشکلات افغانستان، کمک‌های خود را به این کشور افزایش دهد.

مهرالدین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که تاجیکستان و افغانستان برای جلوگیری از حوادث امنیتی در امتداد مرز مشترک خود هماهنگی می‌کنند. وی خاطرنشان کرد که حملات مسلحانه و فعالیت‌های جنایی در مناطق مرزی در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

وی گفت که مقامات افغان به تاجیکستان اطمینان داده‌اند که اقدامات لازم را برای جلوگیری از حوادث انجام خواهند داد و تحقیقات کاملی در مورد هرگونه تخلف صورت خواهد گرفت.

مهرالدین تأکید کرد که تاجیکستان از تعامل سازنده بین‌المللی با هدف بهبود شرایط اجتماعی-اقتصادی افغانستان حمایت می‌کند. وی خاطرنشان کرد که تاجیکستان بیش از ۶۰ هزار تن کمک بشردوستانه به افغانستان، از جمله مواد غذایی و لوازم ضروری، در سال ۲۰۲۵ به افغانستان ارائه کرده است.

وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین به همکاری اقتصادی رو به رشد بین دو همسایه اشاره کرد. تاجیکستان بازارهای مرزی را بازگشایی کرده و همچنان به تأمین برق افغانستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است که تاجیکستان و افغانستان بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

در همین حال، ظفر صمد، رئیس اداره کنترول مواد مخدر تحت ریاست جمهوری تاجیکستان، گفته است که سال گذشته ۱۷ مورد درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در امتداد مرز با افغانستان رخ داده است. وی افزود که در نتیجه این درگیری‌ها، دو نیروی تاجیکستان و ۱۰ تبعه افغان کشته شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر: افغانستان لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، در مراسم فراغت سربازان وزارت دفاع ملی هشدار داده است که اگر کسی در قبال افغانستان نیت نادرست دارد، امارت اسلامی انتقام را خودش می‌گیرد.

او گفت که این کشور لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است که نوزادان هیچگاه نمی‌توانند آن را هضم کنند.

ملا برادر گفت که امارت اسلامی طی چند روز آینده، با در نظرداشت میزان سرمایه‌گذاری در سکتورهای جدید، برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معافیت مالیاتی یک الی پنج ساله اعلام خواهد کرد.

او همچنان بر تعامل سیاسی و اقتصادی کشورها با افغانستان تأکید کرد.

ملا برادر گفت: «من معتقدم که بهتر است کشورها در چارچوب ارزش‌ها و اصول امارت اسلامی برای تعامل سیاسی و اقتصادی تلاش کنند. انرژی و منابعی که برای تخریب یکدیگر هدر می‌رود، بهتر است برای حمایت از یکدیگر و تقویت نقاط مشترک صرف شود.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: ۱۴ نیروی حکومت پیشین افغانستان در سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شدند

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفته است که ۱۴ نیروی حکومت پیشین این کشور طی سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شده اند.

این نهاد گفته است که در این مدت، ۲۸ مورد دستگیری و بازداشت خودسرانه و حداقل هفت مورد شکنجه و بدرفتاری با مقامات و نیروهای حکومت پیشین افغانستان به ثبت رسیده است.

بر بنیاد گزارش، مقامات و نیروهای حکومت پیشین که از کشورهای ایران و پاکستان تازه به افغانستان عودت نموده بودند، در میان کسانی بودند که مورد قتل‌های فراقانونی، دستگیری و بازداشت خودسرانه قرار گرفتند.

در این گزارش همچنان به محدودیت‌ها بر کار و گشت‌وگذار زنان، اعدام و شلاق افراد، و قطع اینترنت و خدمات مخابراتی اشاره شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!