Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی عبدالله از حملات طالبان بر شهرهای افغانستان

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه افغانستان امروز (پنجشنبه، ۲۱ اسد) در یک اعلامیه گفته هیات افغانستان به رهبری عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، در نشست با نمایندگان جامعه جهانی از حملات طالبان بر شهرهای کشور ابراز نگرانی کرده است.

وزارت خارجه افغانستان گفته که این “حملات باعث نقض حقوق بشر، نقض قوانین جنگ و فاجعه  انسانی شده است.”

این وزارت افزوده که عبدالله عبدالله، رییس شورای مصالحه، به نمایندگی حکومت افغان در نشست ترویکا اشتراک کرده است.

در این نشست نمایندگان امریکا، روسیه، چین و پاکستان نیز اشتراک کرده اند.

در اعلامیه وزارت خارجه آمده که عبدالله از جامعه جهانی به ویژه کشورهای اشتراک کننده نشست ترویکا خواسته تا ” تدابیر جدی برای جلوگیری از حملات طالبان بر شهرها که باعث جنایت جنگی، نقض حقوق بشر، و فاحعه انسانی شده، اتخاذ کنند.”

اعلامیه افزوده که عبدالله تاکید کرده که گفتگوهای صلح باید از سرگرفته شود تا باعث آتش بس دایمی و رسیدن به راه حل سیاسی در کشور شود.

 از سوی دیگر، محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه کشور، در گفتگو با مرکز سیاست‌های خارجی استرالیا تایید کرده که روند خدمت رسانی عامه، و روند داد و ستند بازرگانی درگمرک‌ها، در نیمی از کشور در پی حمله‌های طالبان متوقف شده است.

اتمر گفته “جنگ‌ها، در حال حاضر تاثیر بدی بر کشور ما داشته است، قانون، امنیت و ارائه خدمات عمومی را در بیش از نیمی از کشور ما مختل و یا تضعیف کرده است. از دست دادن مناطق به ویژه بنادر تجاری مرزی، تاثیر قابل توجه‌ی بر وضعیت بشردوستانه و تجارت و عملکرد بازار در کشور داشته است.”

بربنیاد آمارهای حکومت افغانستان، از ماه اپریل تا اکنون ۶۰۰۰ تن در کشور جان‌های شان را از دست داده  اند، ۴۰۰۰  آن نظامی و ۲۰۰۰ دیگر آن غیرنظامی استند.

اتمر افزود: ” طی دو ماه گذشته مجدداً این بالاترین رقمی است که ما در دو دهه گذشته تجربه کرده ایم بحران انسانی در حال فاجعه است به طوری که بیش از ۱۸ میلیون تن از نفوس ما اکنون با گرسنگی روبرو استند و به دلیل تاثیرات مخرب آن نیاز به کمک فوری بشردوستانه دارند.”

بحران جنگ افغانستان، فرارتر از مرزها شده است، آلمان که اوضاع افغانستان را وخیم میداند، به تازه گی به درخواست حکومت افغانستان روند اخراج پناهجویان افغان را متوقف کرده است.

هایکو ماس ، وزیر امور خارجه آلمان، در این باره گفته “ما در حال حاضر به این درخواست عمل می‌کنیم. من فکر می‌کنم این نیز کار درستی است. گزارش‌ها نشان دهنده وخامت آشکار اوضاع امنیتی در هفته‌های اخیر در افغانستان است.”

اتحادیه اروپا هم می‌گوید که برای مقابله با موجی از پناهنده‌گان افغان، آماده نیست و باید راهکاهای ویژه جلوگیری خروج سیل آسای مهاجران گرفته شود.

نوتیس میتاراچی، وزیر مهاجرت یونان، میگوید”ما نگران پیامدهای وخامت در افغانستان استیم و به همین دلیل بسیار مهم است و بسیار مهم است که اتحادیه اروپا در جلوگیری از چنین بحرانی پیش‌قدم باشد.”

افغانستان درحالی بسوی بحران پیش می رود که طالبان کنترول مرکزهای نزدیک به ده ولایت را در دست گرفته اند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!