Connect with us

رویداد های اخیر

امیرخان متقی: تضعیف دولت به نفع هیچ کسی نیست

منتشر شده

در

مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید، تضعیف دولت طالبان به نفع هیچ کسی نیست.

به اساس اعلامیه وزارت خارجه امارت اسلامی، او این اظهارات را روز گذشته (سه شنبه ۲۰ میزان) در نشست مشترک با سفیران و نمایندگان امریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای غربی در دوحه بیان کرده است.

متقی در این نشست، در مورد وضعیت کنونی افغانستان، روابط با دیگر کشورها، مشکلات اقتصادی جاری در افغانستان، از سرگیری پروژه‌های کمک های بشردوستانه و تحریم‌های بین‌المللی صحبت کرده‌است.

او دراین باره گفت:”تضعیف دولت افغانستان به نفع هیچ‌کس نیست، تأثیر منفی بر جهان خواهد گذاشت، چه در زمینه امنیت و چه مهاجرت اقتصادی از افغانستان.”

آقای متقی گفت:”نسخه فشار بر افغانستان جواب نداده است، بیایید روی نسخه تعامل و همکاری بهتر کار کنیم.”

آقای متقی گفته که اولویت طالبان اجرای حقوق ماه گذشته نیم میلیون کارمند در افغانستان و شروع پروژه‌های اقتصادی جدید است.

او در این زمینه از جامعه بین‌المللی خواسته است که تحریم‌های کنونی را لغو کند تا بانک‌ها فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرند و نهادهای خیریه و دولت بتوانند از طریق منابع شخصی خود یا از راه کمک‌های مالی بین‌المللی به کارمندان خود حقوق پرداخت کنند.

در اعلامیه همچنان آمده است که اشتراک کننده‌گان گفته اند که:” معتقدیم که بی‌ثباتی افغانستان به نفع هیچکس نیست، اما ما نگرانی هایی داریم که شما (امارت اسلامی) باید به آنها توجه کنید. این امر بر روابط ما با شما تأثیر مثبت خواهد گذاشت.”

این درحالی است که امارت اسلامی در حال حاضر در تلاش شناسایی دولت خود و دست یافتن به منابع ارزی افغانستان است.

از سوی دیگر تاکنون هیچ کشوری حاکمیت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.

درهمین حال، سران گروه ۲۰ روزگذشته با برگزاری یک نشست فوق العاده با محوریت افغانستان، تعهد کردند که به مردم افغانستان کمک می‌کنند؛ اما این به معنای به رسمیت شناختن دولت امارت نخواهد بود.

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!