Connect with us

رویداد های اخیر

متقی خواستار همکاری کشورهای اسلامی به افغانستان شد

منتشر شده

در

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در هفده‌مین نشست فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی که امروز در اسلام آباد برگزار شد، خواستار همکاری «سیاسی» و «اقتصادی» کشورهای اسلامی به افغانستان شد.

در این نشست درباره اوضاع افغانستان، به ویژه وضعیت اقتصادی و بشری گفتگو شد.

متقی گفت که انزوای سیاسی افغانستان به سود هیچ کسی نیست.

وی افزود:”ما به عنوان اعضای یک خانواده آماده شنیدن و پذیرفتن تمام خواسته‌ها، نگرانی‌ها و پیشنهادات کشورهای اسلامی در مورد افغانستان هستیم که حکایت از راه عادلانه و برون رفت از بحران کنونی دارد. ما از همدلی کشورهای اسلامی در این زمینه تشکر می‌کنیم و به عنوان یک دولت نماینده و مسئول مردم افغانستان، تامین حقوق بشر، حقوق زنان و مشارکت شخصیت‌های شایسته از اقشار مختلف ملت در دولت را وظیفه خود می‌دانیم و در این زمینه کارهای زیادی انجام داده ایم.”

مقتی گفت:”ما از اعضای سازمان همکاری‌های اسلامی که بازگشایی سفارت‌خانه‌های شان را به تاخیر انداخته اند، می‌خواهیم که دفاتر شان را در کابل بازگشایی کنند و ما از آنان همچون کشورهای دوست استقبال خواهیم کرد.”

متقی در ادامه افزود:”اخیرا رهبری امارت اسلامی فرمان بسیار مؤثری در مورد حقوق زنان صادر کرده است که در استیفای حقوق آنها بسیار مؤثر خواهد بود. متأسفانه باید بگوییم که ما هنوز آماج جنگ تبلیغاتی یک طرفه برخی رسانه‌ها هستیم، آنها تصویر کنونی افغانستان را به شکل بسیار بدی به جهانیان ارائه می‌دهند. با این حال، از زمان دگرگونی در ۱۵ آگست، صلح عمومی در افغانستان برقرار است و جان کسی به دلایل سیاسی یا دیگر مسائل تهدید نشده است.”

وی همچنان گفته است که تمامی ارگان‌های دولتی در مدت زمان کوتاهی فعال شده و به ارائه خدمات خواهند پرداخته اند.

وزیر امور خارجه امارت اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه “پنج صد هزار نفر از کارمندان دولت سابق مانند گذشته به وظایف خود در مناطق مختلف ادامه می‌دهند و هیچ کس مورد تبعیض و یا تلافی قرار نگرفته است، مدعی شد:”از هر قومیت، آیین و مذاهب در دولت کنونی حضور دارند. ما متعهد هستیم که فرصت‌های شغلی بهتری را برای متخصصان از همه اقوام و مذاهب فراهم کنیم.”

آقای متقی از ریشه کن شدن فساد، استبداد، غصب، سوء‌استفاده از ثروت ملی افغانستان نیز سخن زد و تشریح کرد: “برای اولین بار در چند دهه گذشته، افغانستان دارای یک کشور مستقل است. دولت جدید که بر کل کشور حاکمیت کامل دارد، تمام تمامیت جغرافیایی و ارضی کشور و امنیت را تامین کرده و تهدیدی برای هیچ کشوری در جهان نیست. ما به تمام جهان و به‌ویژه جهان اسلام اطمینان می دهیم که خاک افغانستان علیه کسی استفاده نخواهد شد و برای مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.”

در مورد فرصت‌های سرمایه گذاری در کشور گفت فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم شده است.”

وی ابراز امیدواری کرد که کار روی پروژه‌های منطقه‌ای به زودی آغاز شود و نیمی از پروژه‌های آغاز شده با کمک جامعه جهانی تکمیل شود.

وی دراین باره گفت:” فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم شده است، ما از جامعه جهانی و به‌ویژه کشورهای اسلامی می‌خواهیم که در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و ما اطمینان خواهیم داد که تسهیلات لازم فراهم شود.در نتیجه امنیت تضمین شده، افغانستان اکنون می‌تواند به مرکزی برای یکپارچگی اقتصادی در منطقه تبدیل شود.در زمانی که ملت ما گرفتار جنگ، خشکسالی، بیماری و فقر است، میلیاردها دلار از ذخایر مردم ما مسدود شده است، پروژه‌های عمرانی صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی، بانک آسیایی و سایر آژانس‌ها و کمک‌ها در حالت توقف بوده، سیستم‌های صحت، آموزش و خدمات عمومی را در معرض خطر قرار می‌دهد و به مردم آسیب می‌رساند.”

آقای متقی همچنان گفت: “ما در کوتاه مدت به کمک‌های فوری نیاز داریم.”

امیرخان متقی با اشاره به راه حل بحران کنونی در افغانستان با کمک کشورهای اسلامی و سازمان‌های بین‌المللی کمک کننده، افزود:”ما در کوتاه مدت به کمک‌های فوری نیاز داریم و هموطنان ما برای حفظ ارزش پول (افغانی) و رفع نیازهای اولیه خود به پول نقد بیشتر از کالا نیاز دارند. خوشبختانه افغانستان اکنون دارای یک دولت مسئول و بدون فساد بوده و متعهد است که افغان‌ها را از مشکلات در آینده رها خواهد کرد. از آنجا که تحول جدید است و ما با تحریم‌های ناعادلانه مواجه هستیم، مردم ما به کمک شما نیاز دارند.”

وی تاکید کرد:”امریکا که افغانستان را تحریم کرده و دارایی‌های افغانستان را مسدود کرده است، به مردم افغانستان آسیب می‌رساند و نقض آشکار حقوق بشر مردم افغانستان است. ما از شرکت کنندگان در این مجمع عمومی می‌خواهیم که از مقامات ایالات متحده بخواهند که از آزار و اذیت مردم افغانستان و تضعیف دولت دست بردارند. این کمکی به بهبود روابط ما نمی‌کند. چنین اقداماتی وجهه آامریکا را تضعیف می‌کند و موج مهاجرت‌ها را افزایش داده پیامدهای منفی در سراسر جهان به همراه دارد.”

رویداد های اخیر

متقی و معاون صدراعظم روسیه درباره گسترش روابط اقتصادی گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، در مسکو با الکسی اوورچوک، معاون صدراعظم روسیه، دیدار و دو طرف و درباره گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان دو کشور گفتگو کردند.

وزارت امور خارجه افغانستان در خبرنامه‌ای اعلام کرد که در این دیدار درباره تقویت همکاری‌های تجارتی، ترانزیتی، اتصال منطقه‌ای و انرژی، همچنین سرمایه‌گذاری و سایر زمینه‌های مورد علاقه دو طرف بحث شد.

متقی بر روند مثبت روابط سیاسی میان کابل و مسکو تأکید کرد و از رهبری روسیه به‌دلیل آنچه سیاست مثبت این کشور در قبال افغانستان خواند، قدردانی کرد.

او گفت که تفاهم سیاسی موجود میان دو کشور باید به شراکت‌های عملی اقتصادی تبدیل شود و بر گسترش تجارت و ترانزیت، جذب سرمایه‌گذاری روسیه در افغانستان، همکاری در بخش‌های انرژی و معادن و ایجاد سهولت در زمینه‌های بانکی و پرداخت‌ها میان دو کشور تأکید کرد.

اوورچوک نیز آمادگی روسیه را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی با افغانستان اعلام کرد و گفت که اکنون شرایط مناسب برای آغاز همکاری‌های عملی فراهم شده است.

معاون صدراعظم روسیه همچنین بر اهمیت گسترش همکاری‌های مشترک در بخش‌های ترانزیت، ترانسپورت، انرژی و سایر زمینه‌ها تأکید کرد و با اشاره به افزایش قابل توجه تجارت میان دو کشور در سال گذشته، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک همکاری‌های عملی اقتصادی بیشتری میان افغانستان و روسیه شکل بگیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

درخواست ۳۰ ایالت امریکا برای دسترسی قربانیان حملات ۱۱ سپتمبر به دارایی‌های افغانستان

Published

on

لوی څارنوالان ۳۰ ایالت امریکا از ستره محکمه این کشور خواسته‌اند قضیه حدود ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های مسدودشده د افغانستان بانک را بررسی کند؛ دارایی‌هایی که قربانیان و خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتمبر خواستار استفاده از آن برای دریافت غرامت هستند.

دفتر لوی څارنوالی ایالت آیووا اعلام کرده است که این ایالت‌ها با ارائه لایحه‌ای به ستره محکمه، از قربانیان حملات و خانواده‌های آنان حمایت کرده‌اند که در محاکم فدرال امریکا احکام دریافت غرامت به دست آورده اند.

به گفته این دفتر، این افراد پس از سال‌ها پیگیری قضایی، در مجموع نزدیک به ۱۷ میلیارد دالر احکام دریافت غرامت دریافت کرده‌اند.

اما محکمه استیناف حوزه دوم امریکا حکم داده است که حدود ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های د افغانستان بانک را نمی‌توان برای پرداخت غرامت استفاده کرد.

این دارایی‌ها همزمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱ از سوی وزارت خزانه‌داری امریکا مسدود شده بود.

لوی څارنوالان ایالت‌های امریکا استدلال می‌کنند که قوانین امریکا اجازه استفاده از این دارایی‌های را می‌دهد.

برینا بِرد، لوی څارنوال ایالت آیووا، گفت قربانیان حملات و خانواده‌های آنان از طریق نظام قضایی امریکا برای عدالت و غرامت تلاش کرده‌اند و باید بتوانند به پولی که محاکم برای آنان تعیین کرده‌اند، دسترسی پیدا کنند.

این در حالیست که امارت اسلامی همواره خواستار آزادسازی دارایی‌های د افغانستان بانک شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران برای همکاری در ساخت خط‌ آهن هرات–مزارشریف، استخراج معادن و تولید برق اعلام آمادگی کرد

Published

on

مقام‌های افغانستان و ایران درباره گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و تجارتی گفتگو کردند و تهران برای همکاری در پروژه‌های بزرگ زیربنایی و توسعه‌ای، از جمله ساخت خط‌ آهن هرات–مزارشریف، اعلام آمادگی کرد.

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرد که محمد نعیم، معاون مالی و اداری این وزارت، با حمید قنبری، معاون دیپلوماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، دیدار و درباره روابط دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی و چگونگی استفاده بهتر از فرصت‌های موجود گفتگو کرده است.

دو طرف همچنین درباره مشکلات مهاجرین افغان در ایران، راه‌های تسهیل روند صدور ویزه و افزایش همکاری‌های مشترک در زمینه مسائل مرتبط با مهاجرین تبادل نظر کردند.

به گفته وزارت امور خارجه افغانستان، حمید قنبری گفت که ایران آماده است در زمینه ساخت خط ‌آهن هرات–مزارشریف، استخراج معادن و تولید برق با افغانستان همکاری کند.

محمد نعیم گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور را مهم خواند و بر تلاش‌ها و همکاری‌های مشترک در این زمینه تأکید کرد.

سفارت ایران در کابل نیز اعلام کرده است که دو طرف در این دیدار درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی، به‌ویژه در زمینه توسعه و تقویت زیرساخت‌ها، از جمله ساخت خط ‌آهن هرات–مزارشریف، گفتگو و تبادل نظر کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!