Connect with us

رویداد های اخیر

پیشنهاد ۶ میلیون دالری سازمان ملل برای امارت اسلامی

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۱, ۱۴۰۰)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سازمان ملل متحد برای محافظت از تأسیسات خود پرداخت حدود شش میلیون دالر را به پرسنل وزارت امور داخله امارت اسلامی که سرپرست آن تحت تحریم سازمان ملل متحد و نیز امریکا است، پیشنهاد کرده است.

رویترز نوشته است که سندی را در این مورد مشاهده کرده و نیز یک منبع مطلع این موضوع را تأیید کرده است.

طبق این سند، پول پیشنهادی به عنوان دست‌مزد ماهانه به نیروهای طالبان که از تأسیسات سازمان ملل متحد محافظت می‌کنند، در سال آینده داده خواهد شد. هم‌چنان براساس توافق‌نامه توسعه یافته با دولت سابق افغانستان، برای نیروهای امارت اسلامی هزینه غذایی ماهانه نیز کمک می‌شود.

رویترز می‌گوید که این طرح نشان‌دهنده تداوم ناامنی در افغانستان پس از تسلط امارت اسلامی، خروج امریکا و سقوط دولت پیشین و نیز کمبود بودجه حکومت امارت اسلامی به دلیل قطع‌ کمک‌ها است.

فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد، در ایمیلی در پاسخ به سوالات رویترز نوشته است:”سازمان ملل متحد به عنوان یک کارفرما وظیفه دارد که ظرفیت کشورهای میزبان را در شرایطی که پرسنل سازمان ملل در مناطق ناامن کار می‌کنند، تقویت و در صورت لزوم تکمیل کند.”

رویتز گفته است که فرحان حق به عنوان معاون سخنگوی سازمان ملل متحد در مورد محتوای سند مناقشه‌ای نداشته است.

با این حال، کارشناسان گفته‌اند که پرداخت پول به امارت اسلامی این سوال را خلق می‌کند که آیا تحریم‌های امریکا و سازمان ملل علیه امارت اسلامی و رهبران ارشد آن‌ها نقض شده است یا خیر. هم‌چنان این سوال مطرح شده است که آیا سازمان ملل متحد می‌تواند انحراف در مصرف پول را برای مقاصد دیگر تشخیص دهد یا خیر؟

منبع رویترز گفته است که نظارت مناسبی در این مورد وجود ندارد.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و معاون رهبر امارت اسلامی از جمله افراد تحت تحریم امریکا و سازمان ملل است.

هم‌چنان پولیس فدرال امریکا جایزه بازداشت او را که رهبری شبکه حقانی را نیز بر عهده دارد، ۱۰ میلیون دالر تعیین کرده است.

امریکا می‌گوید که حقانی به القاعده نزدیک است، اما امارت اسلامی بارها گفته‌اند که شبکه حقانی نامی است که آژانس‌های اطلاعاتی غربی روی بخشی از افراد آن‌ها نهاده‌اند تا تفرقه ایجاد کنند.

با این حال، فرحان حق گفته است که بودجه یومانا، یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در دست بررسی است و یوناما مطابق با رژیم‌‌های تحریمی سازمان ملل متحد کار می‌کند.

با این حال، یک مقام وزارت خزانه‌داری امریکا گفته است که امارت اسلامی و شبکه حقانی از سوی امریکا تحریم شده است و کسانی که از آن‌ها حمایت کنند، در معرض تحریم امریکا هستند.

مقام وزارت خزانه‌داری امریکا از اظهار نظر درباره پیشنهاد سازمان ملل خودداری کرده است.

در سندی که رویترز براساس آن گزارش تهیه کرده است، چهار میلیون دالر برای تأمین امنیت در سال ۲۰۲۲ توسط ۲۰ نهاد مرتبط به سازمان ملل که در افغانستان فعالیت می‌کند، تهیه شده است.

توافق‌نامه‌ای نیز با دولت سابق افغانستان وجود داشته است که براساس آن سازمان ملل متحد به وزارت امور داخله در بدل محافظت از تأسیساتش پول می‌داد.

به همین ترتیب، بخشی بزرگی از چهار میلیون دالر برای دست‌مزد ماهانه به مقدار ۲۷۵ تا ۳۱۹ دالر و نیز کمک هزینه غذایی ماهانه ۹۰ دالر، هزینه می‌‌شود. این پول در گذشته در اطراف پرداخت می‌شد، اما اکنون در کابل نیز هزینه خواهد شد.

در گزارش آمده است که یوناما نزدیک به دو میلیون دالر اضافی را برای خدمات مشابه خارج از بودجه امنیتی همراه با سایر نهادهای سازمان ملل متحد هزینه می‌کند.

این سند افزوده است که یوناما نزدیک به ۲ میلیون دالر اضافی را برای خدمات مشابه خارج از بودجه امنیتی مشترک با سایر آژانس‌های سازمان ملل هزینه خواهد کرد.

سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است که چنین وجوهی به صورت مستقیم به گیرنده‌گان پرداخت می‌شود، بدون دخالت مقام‌های امارت اسلامی.

امارت اسلامی تاکنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

رویداد های اخیر

گزارش: تهدیدهای تروریستی علیه منافع امریکا از خاک افغانستان و پاکستان در حال افزایش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۵, ۱۴۰۳)

درپی افزایش نگرانی‌ها از تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان، انستیتوت صلح امریکا در گزارشی می‌گوید که تهدیدهای تروریستی علیه منافع ایالات متحده از افغانستان و پاکستان به طور پیوسته در حال افزایش است.

در این گزارش آمده که در حال حاضر افغانستان فضای رو ‌به رشدی را برای گروه‌های تروریستی ایجاد کرده است. همزمان با این، بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نیز در گزارش تازه‌اش می‌گوید که داعش شاخه‌ خراسان به سربازگیری خود در افغانستان و سراسر منطقه ادامه داده و تقویت بیشتر یافته است.

در این گزارش همچنان ذکر شده که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) به عنوان یک تهدید امنیتی منطقه‌ای بازگشته است. انستیتوت صلح ایالات متحده نیز از سیاست‌گذاران امریکا خواسته است تا تمرکز خود را برای اقدامات ضد تروریزم برای کاهش تهدیدها بیشتر سازند.

محمد رادمنش، آگاه امور نظامی در این زمینه گفته است: «متأسفانه جغرافیای افغانستان و روابط گروه‌های تروریستی در منطقه باعث شده تا کشورهای منطقه و دنیا از چالش‌های ممکن ابراز نگرانی کنند. امارت اسلامی باید بالای ایجاد حکومت همه‌شمول اجراآت کند تا روحیه مبارزه منطقه‌ای علیه تروریزم عملاً تقویت و راه ‌اندازی شود.»

با این حال، امارت اسلامی این گزارش‌ها را بی‌اساس دانسته و می‌گوید که با القاعده رابطه‌ ندارد و داعش خراسان در افغانستان سرکوب شده است.

معاون سخنگوی امارت اسلامی افزوده است که هیچ گروه هراس‌افگن در افغانستان حضور ندارد و حکومت اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

حمدالله فطرت تصریح کرد: «امارت اسلامی بارها گفته است که خاک افغانستان علیه منافع کشورها استفاده نمی‌شود. بار دیگر ما به کشورهای جهان و منطقه اطمینان می‌هیم که خاک افغانستان برضد منافع آنان استفاده نمی‌شود و نه از افغانستان به آنان تهدیدی متوجه است.»

پیش از این معاون سیاسی امارت اسلامی در دیدار با شماری از سفیران کشورها در کابل گفته بود که داعش در افغانستان سرکوب شده اما شماری از کشورها به نفع این گروه در افغانستان تبلیغات می‌کنند و این گروه را قوی جلوه می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک زندانی افغان در هند با ضربات چاقو زندانی دیگری را به قتل رساند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۵, ۱۴۰۳)

روزنامه تایمز آف اندیا گزارش داده که یک زندانی افغان در دهلی زندانی دیگری را پس از دعوا بر سر غذا با ضربات چاقو به قتل رسانده است.

طبق گزارش، فرد مقتول دیپک سونی نام دارد و ۲۹ سال سن داشت. فرد قاتل عبدالبصیر آخندزاده نام دارد و سن او ۴۴ سال است.

عبدالبصیر آخندزاده در سال ۲۰۱۹ در پیوند به یک قضیه اقدام به قتل در ساحه لاجپت نگر دهلی نو بازداشت شد بود.

سونی در سال ۲۰۱۸ در پیوند به قضیه سرقت و قتل بازداشت شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ذکیه وردک، سرقونسل افغانستان در ممبی هند استعفا کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۵, ۱۴۰۳)

ذکیه وردک، سرقونسل افغانستان در شهر ممبی هند از مقامش کناره گیری کرده است.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که یک رسانه هندی گزارش داد که از نزد خانم وردک ۲۵ کیلوگرام طلا در میدان هوایی ممبی ضبط شده است.

خانم وردک در صفحه ایکس خود نوشته است که او در طول سال گذشته، با حملات شخصی و افترا به خودش و اعضای خانواده اش مواجه بوده و این حملات سازمان یافته به نظر می‌رسد.

وی افزوده است: «اگرچه حملات صورت گرفته به من دور از انتظار نبود، اما تبعات آن برای افراد خانواده ام به مراتب کلان تر از تصورم بود و من را بر این واداشت که تداوم این امر برای آنان عادلانه نیست.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!