Connect with us

رویداد های اخیر

صدر اعظم پاکستان میگوید، بحران بشری زندگی نصف نفوس افغانستان را تهدید می‌کند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۱۹, ۱۴۰۰)

عمران خان صداراعظم پاکستان می گوید که  پس از سال‌های طولانی، زمینه برای صلح در افغانستان فراهم شده اما وی تاکیید می کند که بحران بشری در این کشور در حالی افزایش است و زندگی نیمی از شهروندان را تهدید می‌کند.

وی می گوید: ” نخستین بار است که فرصت برای صلح در افغانستان فراهم شده در حال حاضر جنگ نیست. اما اکنون مشکل اصلی بحران بشری بزرگ است زیرا افغانستان پیش از حاکمیت دوباره طالبان، بیشتر به کمک‌های خارجی متکی بود. ۷۵ درصد بودجه افغانستان از طریق کمک‌های بین‌المللی تامین می‌شد. هنگامی که این کمک‌ها متوقف شدند، اکنون حکومت با بحران جدی روبه‌رو است و خدمات را ارائه کرده نمی‌تواند.”

صدراعظم پاکستان دو روز در چین بود و با رییس جمهور این کشور در مورد ادامه کمک های بشری و آزاد سازی دارایی های منجمد شده بانک مرکزی افغانستان از سوی امریکا نیز گفتگو کرده است .

اقای عمران خان می گوید: ”  در این وضعیت نه تنها وظیفه  چین و پاکستان بلکه وظیفه تمام کشورها به شمول اتحادیه اروپا  است که از موضوع پذیرفتن و نه پذیرفتن طالبان بگذرند و در مورد ۴۰ میلیون نفوس مظلوم و رنج دیده افغانستان فکر کنند.”

با این حال سهیل شاهین نامزد امارت اسلامی برای کرسی افغانستان در سازمان ملل می گوید: ” وضعیت کنونی بر افغانستان تحمیل شده است، یک بحران بشری در افغانستان وجود دارد از طرف ما در طول شش ماه گذشته آنچه را که داشته ایم برای از میان برداشتن این بحران انجام داده ایم و ما به این کار ادامه خواهیم داد تا از درد و رنج مشکلات مردم افغانستان بکاهیم، اما نیاز است که جامعه جهانی با ما همکاری کند تا مردم افغانستان را با اعمال تحریم های ناموجه مجازات نکنند.”

این در حال است که همزمان با نگرانی صدراعظم پاکستان، صندوق کودکان ملل متحد یا یونیسف روز دوشنبه در توییتر گفت که وضعیت در افغانستان به سوی دشوار شدن روان است.

 

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر برای اشتراک در یک نشست بین‌المللی به روسیه دعوت شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

سفیر روسیه در کابل مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا را دعوت کرده است تا در یک نشست بین المللی که قرار است در شهر کازان منطقه تاتارستان کشورش برگزار شود، اشتراک کند.

طبق خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، مولوی عبدالکبیر در دیدار با سفیر روسیه امروز (یکشنبه، ۱۶ ثور) از دعوت به این نشست سپاسگزاری کرده و گفت که روابط میان روسیه افغانستان مهم و دوستانه است و تاجران روسی باید در افغانستان سرمایه گذاری کنند.

وی افزود که روابط میان مسکو و کابل به نفع هر دو طرف است و می‌تواند سبب توسعه و ثبات در منطقه شود.

از سوی دیگر، دیمتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، گفته که کشورش آماده است تا در عرصه‌های مختلف با افغانستان همکاری کند و می‌خواهد روابط دوجانبه گسترش یابد.

وی افزود که همکاری‌ها و افزایش تعامل میان امارت اسلامی و روسیه می‌تواند به ثبات و توسعه اقتصادی در منطقه کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از اثر سیلاب‌ها در غور صد‌ها خانواده بیجا شده‌اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

ریاست امور مهاجرین غور می‌گوید که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌ها روز شنبه (۱۵ ثور) در این ولایت یک تن جان باخته، دو نفر زخمی شده و بیشتر از ۵۰۰ خانواده بیجاشده‌اند.

این ریاست افزوده که سیلاب‌ها در ولسوالی‌های مرغاب و چهار سده غور رخ داده که بالاتر از ده قریه در ولسوالی مرغاب و شش قریه در ولسوالی چهارسده متضرر شده‌اند.

به گفته این ریاست، ۵۵ باب دوکان، ۱۰ باب منزل مسکونی تخریب و راه‌های مواصلاتی بین دو ولسوالی نیز مسدود می‌باشد.

این ریاست به نقل از میراحمد مصمم، آمر امور مهاجرین غور نوشته که خانواده‌ها از محلات اصلی شان بیجا و در فضای باز در کوه‌ها به سر می‌برند ونیازمند فوری کمک‌های اولیه و اساسی می‌باشند.

به گفته احمد مصمم، احتمال خسارات بیشتر نیز پیش‌بینی می‌گردد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک جهانی: با ممنوعیت کشت کوکنار در افغانستان، دهقانان ۱.۳ میلیارد دالر درآمد شان را از دست دادند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

بانک جهانی در یک گزارش تازه در باره افغانستان اعلام کرده است که با ممنوعیت کشت کوکنار در این کشور، دهقانان ۱.۳ میلیارد دالر درآمد شان را که تقریباً برابر با ۸ درصد تولید ناخالص داخلی می‌شود، از دست دادند.

این نهاد گفته است که تولید ناخالص داخلی در افغانستان در دو سال اخیر، ۲۶ درصد کاهش یافته و آینده اقتصادی این کشور نامشخص است.

در گزارش آمده است که نقص‌های ساختاری در بخش خصوصی و کاهش کمک‌های بین المللی مانع هرگونه پیشرفت اقتصادی قابل توجه در افغانستان می‌شود.

بانک جهانی تصریح کرده است که نیم جمعیت افغانستان در فقر به‌سر می‌برند و ۱۵ میلیون نفر با نا امنی غذایی مواجه هستند.

ملیندا گود، رئیس بخش افغانستان بانک جهانی، گفته است: «برای آینده‌ای پایدار، افغانستان باید به سیاست‌های مضر جنسیتی بپردازد، در بخش صحت و آموزش سرمایه گذاری نماید و بر فرصت‌های که در بخش‌های زراعت و استخراج معادن دارد، تمرکز کند.»

بانک جهانی خاطر نشان کرده که افزایش کسر تجارت افغانستان نیز چالش دیگری برای اقتصاد این کشور است. بربنیاد گزارش این بانک، در سال ۲۰۲۳ واردات افغانستان ۲۳ درصد افزایش یافت و به ۷.۸ میلیارد دالر رسید.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!