Connect with us

رویداد های اخیر

محاکمه‌ی یک شهروند افغان به اتهام جنایات جنگی در هالند

منتشر شده

در

یک شهروند ۷۶ ساله افغانستان که متهم به ارتکاب جنایات جنگی است، در دادگاهی در شهر لاهه هالند محاکمه می‌‌شود.

او متهم است که در دوران حکومت کمونیستی وقت در دهه ۱۹۸۰، مسوول زندان پلچرخی بوده و با زندانیان سیاسی رفتار غیر انسانی داشته است.

به گزارش رویترز، محاکمه‌ی این فرد امروز (چهارشنبه، ۲۷ دلو) آغاز شده است.

دادگاه نام این فرد را “عبدال ‌رفیف” معرفی کرده است. او به قضات گفته است هویت‌اش را اشتباه گرفته است: “من آن شخصی نیستم که شما در موردش صحبت می‌کنید.”

رفیف متهم است که با نام جعلی در هالند زندگی می‌کند و او در واقع عبدالرزاق عارف است که بین سال‌های ۱۹۸۳ و ۱۹۹۰ مسئول زندان پلچرخی بوده است.

به نوشته‌ی رویترز، دادستان‌ها می‌گویند رفیف مسوول زندانیان سیاسی در زندان پلچرخ بوده است. گفته می‌شود که نگهبانان تحت فرمان او زندانیان را مورد ضرب و شتم، شکنجه و اعدام قرار می‌دادند.

در طول جلسه‌ی دادگاه، رفیف تمام سوالات قضات در مورد هویت خود را به وکیلانش ارجاع داد و گفت که بیمار است، سرگیجه دارد و چیزی به خاطر نمی‌آورد.

رفیف در سال ۲۰۰۱ با درخواست پناهندگی به هالند آمده و شهروندی این کشور را نیز دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۹ توسط پولیس هالند بازداشت شده است.

این فرد تحت اصول “صلاحیت جهانی” محاکمه می‌شود. براساس این اصول، اتهامات جنایات جنگی اگر در کشوری که ادعا می‌شود در آنجا انجام شده‌، محاکمه نشود، در خارج از این کشور قابل پیگرد است. هالند پیش از این سه مقام عالی رتبه استخبارات نظامی افغانستان را برای جنایات مشابه در دوره دهه ۹۰ در افغانستان با موفقیت محاکمه کرده است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117