Connect with us

تجارت

بانک انکشاف آسیایی تمویل پروژه تاپی را متوقف کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۱۹, ۱۴۰۰)

بانک انکشاف آسیایی به آریانا نیوز تایید میکند که تمویل پروژه تاپی را تا به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی افغانستان متوقف کرده است.

این بانک گفته که در پی بیانیه رسمی این نهاد در نوامبر سال گذشته  پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تا تصمیم بعدی متوقف شده اند.

یکی از سخنگویان بانک انکشاف آسیایی به خبرنگار آریانانیوز تایید کرده است که کار پروژه تاپی هم شامل این توافق است و در حال حاضر متوقف می باشد.

این درحالیست که حدود دو هفته قبل مقام‌های امارت اسلامی در دیدار با رییس اجرایی پروژه تاپی و سفیر ترکمنستان در کابل گفته بودند که کار عملی پروژه تاپی در آینده نزدیک آغاز  خواهند شد.

اما در این اواخر رسانه‌های پاکستانی گزارش کرده است بانک انکشاف آسیایی کار این پروژه را متوقف کرده است.

حماد اظهر، وزیر انرژی پاکستان، به نشریه نیوز انترنشنل پاکستان گفته”یک بخش بزرگ پروژه تاپی از افغانستان می‌گذرد اما حالا که حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشده است، بانک انکشاف آسیایی به عنوان تمویل کننده و هماهنگ کننده این پروژه، تمامی فعالیت‌های‌اش را متوقف کرده و پروژه را در حالت رکود قرار داده است.”

پروژه 10 میلیارد دالری تاپی که گاز طبیعی ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند قرار است انتقال بدهد یکی از بزرگترین پروژه‌های اقتصادی میان این کشورها است.

کارشناسان اقتصادی میگویند که برخورد پاکستان با این پروژه سیاسی است و تلاش می‌کند تا هند را از این پروژه حذف کند.

سید مسعود، کارشناس اقتصادی، در این باره گفته” چند وقت پیش وزیر اقتصاد پاکستان هم گفت که ما معضل امنیتی داریم و این پروژه را تکمیل کرده نمیتوانیم و آنها با تاپی مشکل دارند که میخواهند هند را حذف کنند ولی هند از جانب ترکمنستان حذف نمی‌شود که در حقیقت آخرین ایستگاه تاپی هند است.”

شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن، در این باره گفت:” پروژه تاپی به حدی مهم است که نه تنها به افغانستان بلکه اقتصادی منطقه را تغییر خواهد داد و مفاد اول اش به افغانستان این است که یک ارزش بین المللی به افغانستان میبخشد و دوم اینکه مفاد مشترک اقتصادی سبب به وجود آمدن امنیت می‌شود و همکاری‌های اقتصای را زیاد میسازد.”

پروژه تاپی حدود ۱۸۰۰ کیلومتر امتداد می‌یابد و سالانه حدود ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد.

توقف این پروژه از سوی بانک انکشاف آسیایی در حالی صورت می گیرد که در کمتر از هفت ماه گذشته از حاکمیت امارت اسلامی در کشور تا هنوز دولت جدید افغانستان از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

تجارت

محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه از تهران گذشت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که ۱۰ واگن محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه، از تهران عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب ایران است.

این خبرگزاری به نقل از وزارت راه و شهرسازی ایران نوشته است که مجموعه موسوم به «کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان» بدون طی مراحل قانونی اعم از اخذ مجوزهای مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از اداره راه‌ آهن ایران، اقدام به ارسال این محموله کرده بود.

ایرنا نوشته است که ایران با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، اجازه عبور این محموله را داده است.

مقام‌های ایرانی اعلام کرده اند که آنان محموله تجارتی بعدی افغانستان را پس از کسب مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیربط اجازه عبور خواهند داد.

Continue Reading

تجارت

سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به هرات

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت از سفر نوکرقلی‌اناقلی اف، رئیس اتحادیه تاجران و صنعت‌کاران ترکمنستان در راس یک هیات به ولایت هرات خبر داده است.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که هدف از سفر این هیات ترکمنستان بیلانس تجارتی، همکاری‌های تجارتی و اقتصادی، بررسی پیشنهاد افغانستان درمورد تامین مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول، رشد تجارت و ترانزیت دو کشور، ملاقات با مسوولان و فعالان سکتور خصوصی و همچنان بازدید از ساحات تجارتی و صنعتی افغانستان به خصوص در ولایت هرات می‌باشد.

سفر این هیات به دنبال سفر نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ترکمنستان، به‌منظور افتتاح اولین کنفرانس تواصل تجارتی افغان – ترکمن و بحث در مورد واردات مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول از افغانستان صورت گرفته است.

Continue Reading

تجارت

امارت اسلامی می‌خواهد یک‌ مرکز لجستیکی تجارتی را در غرب افغانستان طراحی کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که امارت اسلامی افغانستان با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی مشترک برای صادرات کالا در منطقه توافق کرده است.

براساس این گزارش، این مرکز لجستیکی در غرب افغانستان ایجاد خواهد شد و نفت روسیه را به جنوب آسیا صادر خواهد کرد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به خبرگزاری رویترز گفته است پس از نشست هفته گذشته با مقام‌های ترکمنستان و قزاقستان در کابل، توافق شده است که گروه‌های فنی در جریان دو ماه، توافق‌نامه کتبی را در مورد طرح‌های رسمی برای ساخت این مرکز لجستیکی آماده کنند.

آقای عزیزی گفته است که پس از شش ماه گفتگو روی طرح ایجاد این مرکز تصمیم گرفته شده که هر سه کشور در ساخت این مرکز مشترک سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی افزوده است که مرکز لجستیکی جدید، بخشی از تلاش‌های گسترده‌ برای استفاده از موقعیت استراتژیک افغانستان است که زمانی گذرگاهی بود برای تجارت جاده ابریشم.

وزیر صنعت و تجارت گفته است: «براساس گفتگوهایی که ما انجام داده‌ایم، قرار است این مرکز لجستیکی در هرات ایجاد شود و می‌تواند شمال آسیا را به جنوب آسیا وصل کند.»

وی گفت این مرکز لجستیکی در یک زمان ظرفیت یک میلیون تُن نفت را خواهد داشت. با این حال این مقام امارت اسلامی درباره تاریخ آغاز عملی این پروژه توضیح نداد.

رویترز به نقل از آقای عزیزی نوشته است امارت اسلامی با مقام‌های چینی در مورد ساخت جاده واخان که افغانستان را به چین وصل می کند، در حال مذاکره است. این مقام ابراز امیدواری کرده است که افغانستان به مسیر تجارت میان چین و ایران تبدیل شود.

حکومت ترکمنستان به سوال‌های خبرگزاری رویترز در این رابطه پاسخ نگفته و روسیه نیز تا حالا چیزی نگفته است.

پاکستان که شریک بزرگ تجاری افغانستان است و قراردادهای منطقه‌ای را در بخش انرژی امضا کرده است، نیز به سوال‌های رویترز در این رابطه تا حالا پاسخ نگفته است.

اسلام آباد در سال‌های اخیر روابط پرتنشی با حکومت سرپرست افغانستان داشته و همواره امارت اسلامی را به پناه دادن به شورشیان پاکستانی متهم کرده است، اما امارت اسلامی این اتهامات را رد کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!