Connect with us

رویداد های اخیر

خدمات بس‌های مسافربری میان افغانستان و پاکستان آغاز میشود

منتشر شده

در

Last Updated on: حوت ۲۲, ۱۴۰۰

وزارت ترانسپورت و هوانوردی می‌گوید که به زودی فعالیت بس‌های مسافربری به پاکستان از مسیرهای کندهار به کویته و ننگرهار به پشاور آغاز خواهد شد.

مسوولین وزارت ترانسپورت می افزایند که در تلاش برای امضای قراردادهای ترانسپورتی و ترانزیتی جدید با ایران و ازبکستان نیز استند.

آنها می افزایند که این خدمات توسط شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی دو کشور ارایه خواهد شد.

امام الدین احمدی، سخنگویی وزارت ترانسپورت و هوانوردی، در این باره گفت:” پنج شرکت افغانستان و پنج شرکت پاکستانی این خدمات را ارایه خواهند کرد و ما میخواهیم با کشورهای دیگر نیز چنین خدمات ترانزیتی و ترانسپورتی را گسترش دهیم.”

اعضایی اتحادیه شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی افغانستان میگویند که افغانستان باید این سیستم را با کشورهای همسایه دیگر نیز فعال کند.

محمد نبی افغان، معاون اتحادیه شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی افغانستان، در این باره گفت:” افغانستان به کیفیت بلند شرکت‌های ترانسپورتی دارد. و در این بخش سرمایه گذاری بیشتر صورت گرفته است.”

مسوولین شرکت‌های ترانسپورتی کشور می‌گویند که آنها می توانند خدماتی در سطح کل کشور به مسافران خود ارایه دهند، و همچنان میتوانند این خدمات را در آینده برای انتقال مسافرین به کشورهای همسایه نیز ارایه دهند.

محمد نسیم وردگ، رییس شرکت ترانسپورتی خصوصی، در این باره گفت:” ما موترهای معیاری به افغانستان آوردیم که کشورهای منطقه و همسایه وجود ندارد و ما آماده استیم که با کشورهای همسایه کار کنیم.”

برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که راه اندازی فعالیت بس‌های مسافربری بین افغانستان و پاکستان باعث گسترش روابط اقتصادی دو کشور خواهد شد.

عباد الله درمان، استاد پوهنتون، در این باره گفت:” فعالیت‌ بس‌های مسافربری با پاکستان میتواند باعث گسترش روابط اقتصادی هر دو کشور شود و همچنان فضای اعتماد را بوجود میاورد.”

تاجران از امارت اسلامی می خواهند تا در کنار حفظ روابط سیاسی و تجارتی با کشورهای هم سرحد زمینه مسافرت‌های زمینی را نیز مساعد سازند.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!