Connect with us

رویداد های اخیر

بانک جهانی تطبیق پروژه‌هایش را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد

منتشر شده

در

بانک جهانی در واکنش به تصمیم حکومت امارت اسلامی برای ممنوعیت تحصیل دختران اعلام کرد که اجرای چهار پروژه خود در افغانستان به ارزش ۶۰۰ میلیون دالر را به حالت تعلیق درآورده است.

این پروژه‌ها در حوزه‌های کشاورزی، آموزش، صحت و معیشت است و قرار بود که سازمان‌های زیر نظر سازمان ملل متحد آنها را در افغانستان اجرایی کنند.

بودجه این پروژه‌ها نیز توسط صندوق امانی بازسازی افغانستان تامین می‌شود، اما بانک جهانی تاکید داشته که فعالیت‌های این صندوق باید در جهت دسترسی زنان و دختران افغانستان به خدمات عمومی و برابری آنها با مردان باشد.

بانک جهانی با اشاره به تصمیم اخیر حکومت امارت اسلامی در ممانعت از بازگشت دختران به مکتب اضافه کرده که چهار پروژه یاد شده تنها در صورتی که این بانک و شرکای بین‌المللی آن اطمینان حاصل کنند اهداف پروژه‌ها حاصل خواهد شد، اجرایی می‌شود.

پیش از این نیز ایالات متحده به دلیلی مشابه نشست‌های برنامه‌ریزی‌شده خود با نمایندگان امارت اسلامی در دوحه را لغو کرده بود.

وزارت معارف حکومت امارت اسلامی هفته گذشته و در روز بازگشایی مکاتب دخترانه اعلام کرد که تمام مکاتب دخترانه تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود.

این وزارتخانه دلیل تصمیم خود را نبود «لباس مکتب» مناسب عنوان کرد و گفت:”هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب طراحی شود، آن گاه بر اساس حکم رهبری مکاتب دخترانه آغاز خواهد شد.”

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد: افغانستان دیپلماسی را ترجیح داده، آیا پاکستان به خواست سازمان ملل گوش خواهد داد؟

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان، در واکنش به درخواست آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، برای پایان دادن به تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، از اسلام‌آباد خواست به راه‌حل‌های دیپلماتیک روی آورد.

خلیل‌زاد در صفحه ایکس خود نوشت که سرمنشی سازمان ملل از افغانستان و پاکستان خواسته است به خشونت‌ها پایان دهند و اختلافات خود را از طریق دیپلماسی حل‌وفصل کنند.

وی افزود که افغانستان بارها اعلام کرده است راه‌حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد و برای کاهش تنش‌ها چندین پیشنهاد نیز ارائه کرده است.

نماینده پیشین ویژه امریکا در ادامه پرسیده است: «آیا ساختار حاکم در پاکستان به درخواست سرمنشی سازمان ملل گوش خواهد داد؟»

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

اظهارات خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که در پی حملات اخیر پاکستان بر بخش‌هایی از افغانستان، سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف فوری خشونت‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید وزارت زراعت و برنامه توسعه ملل متحد بر گسترش همکاری‌های زراعتی در افغانستان

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است.

Published

on

عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در دیدار با ستیفن رودریگز، رئیس و نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد (یو‌ان‌دی‌پی) در افغانستان، بر گسترش همکاری‌ها در بخش‌های زراعت، آبیاری، توسعه معیشت و اجرای پروژه‌های زیربنایی تأکید کرد.

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است. همچنین در قالب برنامه آبادی، ۲۷۰ پروژه زیربنایی شامل کانال‌های آبیاری، چکدم‌ها و سایر تأسیسات آبی در نقاط مختلف کشور تطبیق شده است.

وزیر زراعت ضمن قدردانی از همکاری‌های این نهاد، گفت وزارت زراعت برای افزایش تولیدات داخلی، حمایت از دهقانان و مالداران و کاهش وابستگی به واردات، به همکاری با نهادهای توسعه‌ای ادامه خواهد داد.

وی همچنین افزود که برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه واردات برخی محصولات زراعتی از جمله سبزیجات، میوه و شیر خشک افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گوترش پس از حملات پاکستان: غیرنظامیان باید در هر شرایطی محافظت شوند

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Published

on

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در پی حملات هوایی پاکستان بر بخش‌هایی از ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر که به کشته و زخمی شدن ده‌ها غیرنظامی انجامید، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شد.

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، روز دوشنبه به نقل از گوترش گفت که همه طرف‌ها باید به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند و از غیرنظامیان و تأسیسات ملکی در هر شرایطی محافظت کنند.

براساس گزارش‌ها، در این حملات دست‌کم ۳۶ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۱۶۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. قربانیان شامل زنان، کودکان و سالمندانی بودند که هنگام حمله در یک منزل مسکونی حضور داشتند.

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117