Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت کانال قوش تیپه در شمال افغانستان افتتاح شد

منتشر شده

در

کار ساخت و ساز کانال قوش تیپه، یکی از بزرگترین کانال های آبی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حمل) با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی در ولایت بلخ افتتاح شد.

در مراسم افتتاح این پروژه ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا، سرپرست وزیران، تجارت و صنایع، زراعت و مالداری، اطلاعات و فرهنگ، سرحدات اقوام و قبایل و شماری از مقام‌های محلی و باشندگان ولایت‌های شمال حضور داشتند.

معاون ریاست الوزرا این پروژه را برای رشد سکتور زراعت افغانستان مهم بیان کرد و از مردم خواست تا در تطبیق آن حمایت و همکاری نمایند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا گفت: ” این پروژه اهمیت زیاد دارد و در بخش زراعت کمک زیادی میکند. مردم باید از این پروژه حمایت کنند. ما در بخش زراعت هر همکاری که نیاز باشد انجام خواهیم داد و نمی‌خواهیم محتاج دیگران باشیم.”

سرپرست وزارت زراعت در حالی که گفت هنوز هم افغانستان در اشغال اقتصادی به سر می‌برد و حتی دارایی های اش در اختیار خودش نیست اما تاکید کرد که با مدیریت آب‌های کشور و تطبیق پروژه‌های زیربنایی در بخش زراعت تلاش دارند تا به این اشغال نقطه پایان بگذارند.

عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت آبیاری و مالداری در این مراسم گفت: “دشمن ما را اشغال اقتصادی کرده و پول و دارایی ما در اختیار ما نیست. ما باید از طریق زراعت خود را از اشغال اقتصادی نجات بدهیم. آب زیاد داشتیم اما مدیریت نمی شد و از آب ما دیگران استفاده می کردند. ما باید آب‌های خود را مدیریت کنیم.”

سرپرستان وزارت های تجارت، و زراعت و مالداری نیز گفتند که با تطبیق این پروژه افغانستان از نظر تولید گندم به خودکفایی می رسد و حتی به دیگر کشورها نیز این محصول افغانستان صادر خواهد شد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت گفت: “تخمیناً بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین را این پروژه زیر پوشش قرار می دهد و ما می‌توانیم بیش از دو میلیارد دالری که در واردات گندم، روغن و سایر مواد مصرف می شود از طریق پروژه کاهش بدهیم.”

 

خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: “تا زمانی که منافع سیاسی حکومت ها نباشد برای افغانستان کسی کمک نمی کند، بناً باید همه تلاش کنیم تا افغانستان به دیگر کشورها محتاج نباشد و به خود کفایی برسیم.”

کانال آبی قوش‌تیپه که ۲۸۵ کیلومتر طول دارد از دریای آمو آغاز و با عبور از دشت‌های حیرتان و ولسوالی های دولت آباد بلخ، آقچه جوزجان در ولسوالی اندخوی فاریاب پایان می یابد.

بخش اول این کانال که ۱۰۸ کیلومتر را در بر می گیرد در جریان یک سال آینده و بخش دوم و سوم آن که ۱۷۷ کیلومتر را شامل می شود در پنج سال تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود.

این کانال حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین را آبیاری خواهد کرد.

رویداد های اخیر

Drug cultivation in Afghanistan has ‘almost dropped to zero’: deputy interior minister

Published

on

Abdul Rahman Munir, the Deputy Minister for Counter-Narcotics at the Ministry of Interior, said on Saturday at the meeting of the Central Asian Regional Information and Coordination Centre for Combating Drugs (CARICC) in Uzbekistan that the cultivation, trafficking, and sale of narcotics in Afghanistan have “almost dropped to zero.”

Abdul Mateen Qani, spokesperson for the Ministry of Interior, said in a statement that Munir described the Islamic Emirate’s ongoing counter-narcotics campaign in Afghanistan as “a milestone of achievements.”

At the meeting, Munir emphasized cooperation among member countries and called on them to assist Afghan farmers in creating alternative livelihood opportunities so that the phenomenon of narcotics can be completely eradicated from Afghanistan.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!