Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت کانال قوش تیپه در شمال افغانستان افتتاح شد

منتشر شده

در

کار ساخت و ساز کانال قوش تیپه، یکی از بزرگترین کانال های آبی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حمل) با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی در ولایت بلخ افتتاح شد.

در مراسم افتتاح این پروژه ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا، سرپرست وزیران، تجارت و صنایع، زراعت و مالداری، اطلاعات و فرهنگ، سرحدات اقوام و قبایل و شماری از مقام‌های محلی و باشندگان ولایت‌های شمال حضور داشتند.

معاون ریاست الوزرا این پروژه را برای رشد سکتور زراعت افغانستان مهم بیان کرد و از مردم خواست تا در تطبیق آن حمایت و همکاری نمایند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا گفت: ” این پروژه اهمیت زیاد دارد و در بخش زراعت کمک زیادی میکند. مردم باید از این پروژه حمایت کنند. ما در بخش زراعت هر همکاری که نیاز باشد انجام خواهیم داد و نمی‌خواهیم محتاج دیگران باشیم.”

سرپرست وزارت زراعت در حالی که گفت هنوز هم افغانستان در اشغال اقتصادی به سر می‌برد و حتی دارایی های اش در اختیار خودش نیست اما تاکید کرد که با مدیریت آب‌های کشور و تطبیق پروژه‌های زیربنایی در بخش زراعت تلاش دارند تا به این اشغال نقطه پایان بگذارند.

عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت آبیاری و مالداری در این مراسم گفت: “دشمن ما را اشغال اقتصادی کرده و پول و دارایی ما در اختیار ما نیست. ما باید از طریق زراعت خود را از اشغال اقتصادی نجات بدهیم. آب زیاد داشتیم اما مدیریت نمی شد و از آب ما دیگران استفاده می کردند. ما باید آب‌های خود را مدیریت کنیم.”

سرپرستان وزارت های تجارت، و زراعت و مالداری نیز گفتند که با تطبیق این پروژه افغانستان از نظر تولید گندم به خودکفایی می رسد و حتی به دیگر کشورها نیز این محصول افغانستان صادر خواهد شد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت گفت: “تخمیناً بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین را این پروژه زیر پوشش قرار می دهد و ما می‌توانیم بیش از دو میلیارد دالری که در واردات گندم، روغن و سایر مواد مصرف می شود از طریق پروژه کاهش بدهیم.”

 

خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: “تا زمانی که منافع سیاسی حکومت ها نباشد برای افغانستان کسی کمک نمی کند، بناً باید همه تلاش کنیم تا افغانستان به دیگر کشورها محتاج نباشد و به خود کفایی برسیم.”

کانال آبی قوش‌تیپه که ۲۸۵ کیلومتر طول دارد از دریای آمو آغاز و با عبور از دشت‌های حیرتان و ولسوالی های دولت آباد بلخ، آقچه جوزجان در ولسوالی اندخوی فاریاب پایان می یابد.

بخش اول این کانال که ۱۰۸ کیلومتر را در بر می گیرد در جریان یک سال آینده و بخش دوم و سوم آن که ۱۷۷ کیلومتر را شامل می شود در پنج سال تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود.

این کانال حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین را آبیاری خواهد کرد.

رویداد های اخیر

پاکستان نزدیک به ۲۰ هزار افغانِ در انتظار انتقال به امریکا را بازمی‌گرداند

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع آگاه در پاکستان گزارش داده اند که این کشور تصمیم گرفته است نزدیک به ۲۰ هزار شهروند افغان را که در انتظار انتقال به ایالات متحده امریکا به‌سر می‌برند، به افغانستان بازگرداند.

به گفته این منابع، قرار است ۱۹ هزار و ۹۷۳ شهروند افغان که هم‌اکنون در پاکستان اقامت دارند، تحت برنامه «بازگردانی اتباع خارجی غیرقانونی» به افغانستان منتقل شوند.

بر بنیاد این تصمیم، حکومت فدرال پاکستان به مقام‌های ارشد ایالات و قوماندانان پولیس در پنجاب، سند، خیبرپختونخوا، بلوچستان، کشمیر، گلگت-بلتستان و همچنان به مقام‌های اسلام‌آباد دستور داده است تا اقدامات فوری را برای اجرای این روند روی‌دست گیرند.

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

پس از تحولات سال ۲۰۲۱ در افغانستان، بیش از ۱۰۰ هزار شهروند افغان به پاکستان پناه بردند. بسیاری از این افراد پیش‌تر با دولت‌های امریکا و بریتانیا، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای کمک‌رسان همکاری داشتند. با این حال، هزاران تن از آنان بیش از چهار سال است که در انتظار طی مراحل پرونده‌های انتقال به امریکا مانده‌اند؛ روندی که به‌دلیل تعلیق بررسی پرونده‌ها از سوی دولت امریکا، با ابهام جدی روبه‌رو شده است.

بر اساس این تصمیم، تمامی شهروندان افغان که هنوز در انتظار انتقال به امریکا هستند، به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف می‌گوید فعالیت‌های تروریستی در امتداد مرزهای افغانستان مشاهده می‌شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که فعالیت‌های تروریستی همچنان در امتداد مرزهای افغانستان و در مناطق میان هند-پاکستان-افغانستان مشاهده می‌شود.

لاوروف در مصاحبه با تلویزیون بریکس مستقر در روسیه، به نگرانی‌های جاری در خاورمیانه، از جمله مناطق آسیایی آن، اشاره کرد.

او بر اهمیت همکاری با هند در سازمان ملل متحد برای پیشبرد یک کنوانسیون جهانی مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

لاوروف اظهار داشت که اگرچه مسوده کنوانسیون از قبل آماده شده است، اما هنوز اجماعی در مورد تصویب آن حاصل نشده است.

روسیه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات شبه‌نظامیان از افغانستان ابراز کرده است. با این حال، امارات اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و گفته است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزیر سرحدات افغانستان با معاون حقوقی وزارت خارجه ایران

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان در یک تماس تلیفونی با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران گفتگو کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، در این تماس، دو طرف بر تداوم همکاری‌های مرزی و به‌ویژه ادامه روند نوسازی علائم مرزی تاکید کردند. همچنین، توافق شد که نشست‌های تخنیکی و حقوقی مشترک با سرعت بیشتری برگزار شود.

بر اساس توافق طرفین، نشست بعدی مقام‌های عالی مرزی ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!