Connect with us

رویداد های اخیر

عالمان دین، معلمان و فعالان خواهان بازگشایی مکاتب دخترانه شدند

منتشر شده

در

شماری از عالمان دین، معلمان مکاتب و فعالان حقوق زن از حکومت امارت اسلامی میخواهند تا هر چه زودتر مکاتب دخترانه را بازگشایی کند.

آنان طی نشستی در کابل می گویند که بستن مکاتب دختران هیچ دلیل منطقی و شرعی ندارد.

در این نشست طی یک قطعنامه از جامعه جهانی و به ویژه سازمان همکاری‌های اسلامی خواسته شد تا در راستای تامین  تعلیم زنان همکاری کنند.

تورپیکی مومند، استاد پوهنتون در این باره گفت:” علت منع کار و تعلیم زنان هر چه که باشد نتایج جبران ناپذیر خواهند داشت. “

 شمس الرحمن فروتن، عالم دین ، در این باره گفت:” یک جامعه اگر به سیاست و عفت و  حیا و  امانتداری و علم و بلاخره  مدیریت ضرورت دارد، این را تنها مردان به پیش برده نمی توانند.”

در کنار این شماری از علما مهاجر در پاکستان نیز با نشر قطعنامه ای خواهان بازگشایی مکتب‌های دخترانه با رعایت ارزش‌های اسلامی در افغانستان شدند در این قطع نامه تاکید شده که فراگیری آموزش حق مشروع زنان و دختران است.

 سمیه شفیق، حافظ قرآن، در این مورد گفت:” برای ما شما دعوت کنید درست است. راه این نیست که مکاتب بسته شود، بستن مکاتب به این دلیل که محیط مناسب وجود ندارد یک دلیل منطقی نیست.”

از سوی هم عالمان دین از امارت اسلامی میخواهند تا در تعیین سرنوشت سیاسی به مردم حق انتخاب بدهند. آنان همچنان از همکاری‌ها با وزارت امر بالمعروف در بخش تعامل شرعی با زنان اعلام آمادگی کردند.

ضیاالحق  بلیغ، عالم دین، در این باره گفت:” وقتی که خواستی یک کرسی را برای شان بسپاری، فاقد تحصیل است تجربه است، از جغرافیایی مردم زیات معلومات ندارد، تعامل با مرد طبیعی است زمان  میخواهد، این ظلم است. “

این فعالان بسته ماندن مکاتب را توجیه ناپذیر دانسته و دوام این وضعیت را به ضرر جامعه و پیشرفت کشور میدانند.

این درحالی است که در اوایل سال روان خورشیدی امارت اسلامی در مکاتب را تا امر ثانی به روی دختران بالاتر از صنف ششم بست.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!