Connect with us

رویداد های اخیر

کمیشنر سازمان ملل از پیامدهای جنگ در اوکراین ابراز نگرانی کرد

منتشر شده

در

فلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، از ادامه جنگ در اوکراین ابراز نگرانی کرده و گفته که این جنگ باعت فاجعه بشردوستانه خواهد شد.

گراندی میگوید که جنگ در اوکراین ممکن طول بکشد و باعث مشکلات و تلفات انسانی پی در پی برای سال‌ها شود.

گراندی روز گذشته (یکشنبه، 21 حمل) در یک مصاحبه با سی بی سی (CBC) افزود: تجربه ما منحیث یک نهاد بشردوستانه و انسانی این است که معامله با جنگ در عرصه‌های بشردوستانه خیلی دشوارتر است.

نظر به ارقام کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان در جریان جنگ روسیه و اوکراین که بیش از شش هفته طول نمی‌کشد تقریبآ 4.4 میلیون از اتباع اوکراین مجبور به ترک کشورشان شدند که برابر به 10 فیصد از کل جمعیت این کشور میشود.

آقای گراندی در این باره گفت:”این مانند یک بحر از مردم بود که به شکل آب دریا از اوکراین خارج شدند و به کشورهای همسایه پناه بردند.”

او افزود:”دشتوارترین حالت این است زمانیکه آقایان از خانم هایشان و خانواده شان جدا میشوند بخاطریکه آقایان بخاطر دفاع از کشورشان در کشور میمانند و فامیل‌های ایشان مهاجر می‌شوند که چنین حالت را هرگز تجربه نکرده بودیم.”

این در حالی است که در پی حمله روسیه بر اوکراین هزاران تن از اتباع اوکراین به کشورهای همسایه به خصوص پولند مهاجر شدند.

کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان به تازه گی یک دفتر موقتی خود را در شهر کراکوف پولند که تقریبا 150هزار شهروندان اوکراینی در آنجا زندگی میکنند باز کرد.

گراندی گفت که این قاره در حالت بحرانی توانایی این را دارد که مهاجرین و پناهجویان را جای بدهد اما این یک خواهش همیشه گی این کشور نیست تنها در حالت بحران قابل یادآوری است.

وی افزود:” اکنون ایالات متحده با یک برنامه بزرگ بازگشته است، که عالی است، اما اگر کانادا در دوره اسکان مجدد باقی نمی‌ماند… شاید ما ظرفیت انجام این کار را برای بسیاری از افراد آسیب پذیر از دست می دادیم. و این سزاوار کلمات درخشان است.”

گراندی همچنان به تغییر وضعیت بحرانی در افغانستان اشاره کرد و گفت که نهادهای بشردوستانه حالا به عوض کمک کردن به افغان‌ها در ترک کشور شان بر تامین زندگی مردم در کشور خود تمرکز میکنند.

وی افزود که سازمان‌ها و گروه‌های بین المللی باید بر امارات اسلامی افغانستان فشار وارد کنند تا جایگاه خود را علیه قوانین بشر بشمول تعلیم دختران ثابت بسازند.

گراندی افزود که پاسخ بر این موضوع باید بشکل متداوم تحت بحث قرار گیرد.

او افزود:” ما نباید افغانستان را تنها بگذاریم چون افغانستان بشکل یک کشور سقوط کرده پس ما یک حالت عاجل انسانی و بشردوستانه بزرگ را در دستهای خود خواهیم داشت.”

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!