Connect with us

رویداد های اخیر

سیگر: اشرف غنی و همراهانش هنگام فرار از افغانستان کمتر از یک میلیون دالر داشته‌اند

منتشر شده

در

سیگر یا اداره سرمفتش  امریکا برای بازسازی افغانستان از انتقال ۱۶۹ میلیون دالرپول نقد توسط محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین را رد می‌کند.

سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان درگزارش تازه خود به کانگرس امریکا گفته است یافته‌های این اداره نشان می‌دهد که آقای غنی و ۵۴ نفراز همراهانش پانزدهم آگست روز سقوط کابل چیزی نزدیک به یک میلیون دالر را با خود داشتند.

سیگر اما گفته است که بربنیاد یافته‌های ابتدایی این اداره، مقدار قابل ملاحظه‌ پول به شمول پنج میلیون دالر در ارگ ریاست جمهوری و هفتاد میلیون دالر پول ریاست امنیت ملی،‌ مفقود شده است. 

سیگرمی‌گوید بربنیاد یافته‌های ابتدایی این نهاد، محمد اشرف غنی با تیم ۵۴ نفری همراهش هنگام ترک افغانستان درپانزدهم آگست سال گذشته چیزی بیشتر از ۵۰۰  هزار دالر امریکایی با خود داشتند.

سیگردر گزارش تازه‌اش که آنرا به کانگرس امریکا نیز فرستاده نگاشته است که انتقال ۱۶۹ میلیون دالر در سه چرخبال که غنی با تیم همراهش افغانستان را ترک کردند دور از حقیقت است.

نشریه امریکایی پولیتیکو با استناد به گزارش اولیه سیگار نگاشته است که یکی از بکس‌های متعلق به جنرال عمرخیل حاوی ۲۰۰ هزار دالر بوده و رفیع فضل مشاور شورای امنیت ملی هم ۲۴۰ هزار دالر از بودجه این نهاد را با خود داشته است.

جان سپکو، سرمفتش ویژه ایالات متحد برای بازسازی افغانستان گفته است که:”هرچند سیگر پی برده است که یک مقدار پول نقد از ریاست جمهوری به هلیکوپتر‌های حامل غنی و همراهانش بار زده شده بود اما‌ شواهد نشان می‌دهد که این مبلغ از یک میلیون دالر تجاوز نکرده و شاید چیزی نزدیک به ۵۰۰ هزار دالر بوده است.”

سفارت روسیه درکابل یک روز پس از روی کارآمدن امارت اسلامی به خبرگزاری دولتی این کشور گفته بود که غنی هنگام فرار ۱۶۹ میلیون را با خود برده است، اما در مورد جزییات ارائه نکرد. پس ازآن این ادعا توسط آقای غنی نیز رد شد.

یافته‌های سیگر نشان می دهد که ده‌ها میلیون دالرپول نقد به شمول پنج میلیون دالر در ارگ و نیز ۷۰ میلیون دالر پول ریاست امنیت ملی،‌ مفقود شده است. 

یک مقام ارشد سابق هم به این نهاد گفته که حدودا هر نفر بین ۵ تا ۱۰ هزار دالر در جیب خود داشته‌اند.

جان سپکو، سرمفتش ویژه ایالات متحد برای بازسازی افغانستان می‌گوید که:”پس ازآنکه غنی وهمراهانش ارگ را ترک کردند، چیزی کم و بیش پنج میلیون دالر در ارگ باقی مانده بود و کارمندان اداره محافظت ریاست جمهوری(پی پی اس) به آن دست یافتند و بر سرتقسیم آن با هم جنجال کردند؛ کارمندان(پی پی اس) پول یاد شده را در چندین بکس جا به جا کرده توسط موتر‌های مخصوص رییس جمهورانتقال دادند اما سرنوشت این پول وهفتاد میلیون دالرپول ریاست امنیت ملی که ازآن برای تسلیح وتمویل ملیشه‌های ضد طالبان استفاده می‌شد، همچنان نامشخص است”.

با این حال، سیگر می‌گوید نتوانسته است تا کنون مقدار دقیق پول‌های چپاول شده را در پانزدهم آگست مشخص کند.

سیگر این گزارش را به استناد مصاحبه با سی مقام پیشین افغان به شمول افراد کلیدی ارگ و همسفران آقای غنی، مقام‌های امنیتی و دفاعی حکومت پیشین تهیه کرده است.

‌سیگر نگاشته است که این گزارش ابتدایی است واین اداره به گردآوری معلومات برای تهیه گزارش نهایی خود ادامه می‌دهد.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!