Connect with us

رویداد های اخیر

ذخیره نزدیک به ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب در کاسه بند سلما

منتشر شده

در

مقام‌های محلی هرات از مدیریت درست آب‌های بند سلما اطمینان می‌دهند و می‌گویند که امسال تقریبا ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب در کاسه بند سلما ذخیره شده است که این آب در هشت ولسوالی و بیش از ۱۲۰ کانال آبی رسیده است.

عبدالسلام مستوفی آغا، رییس عمومی حوزه دریایی هریرود – مرغاب می‌گوید که قرار است طی پنج سال آینده حدود ۸۵ بند آبی در بیشتر ولایت‌های کشور ساخته شوند.

آقای مستوفی دراین مورد گفت: “اگرما در بودجه انکشافی خود پول داشته باشیم باید مصرف ساخت بندها شود، چونکه کشور ما زراعتی است، بنابراین اگر آب ما مهار شود و آب ما سالم استفاده شود مشکلات زیاد اقتصادی ما برطرف خواهد شد.”

درهمین حال، دهقانان در این ولایت از مدیرت سالم آب بند سلما درسال جاری ابراز خرسندی می‌کنند.

“غلام فاروق، یکی از دهقانان ولایت هرات می گوید: “آب امسال مدیریت خیلی خوب شد و اکثر دهقانان خوشحال هستند چونکه در دو مرحله حاصلات خود را آبیاری کردند و از این آب بهره مند شدند که درحال حاضر حاصلات خود را جمع آوری می کنند.”

با این حال برخی اگاهان به این باوراند که مدیریت سالم آب‌های کشور می‌تواند زراعت را تقویت ببخشد، بنابراین به منظور ایجاد بندهای بیشتر، نیاز است که حکومت در این قسمت سرمایه گذاری بیشتری کند.

غلام حبیب هاشمی، رییس انجمن استفاده کنندگان آب درهرات گفته است: “نیاز است که توافق بین ما و کشورهای همسایه صورت بگیرد که بندها به شکل درست آن ساخته شود تا آبها مهار گردد، ما نمی گوییم که آب به روی کشورهای همسایه قطع شود، امارت اسلامی باید یک توافق با کشورهای همسایه داشته باشد به خاطر اینکه زمانیکه بند اعمار میشود مورد واکنش تخریبی کشورهای همسایه قرار نگیرد.”

این درحالیست که کشت و زراعت دهقانان درهرات وابسته به آب بند سلما می باشد، مدیریت سالم این آبها می تواند زمین های تمام ولسوالی های این ولایت را حل کند.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!