Connect with us

رویداد های اخیر

استانکزی: همسایه‌ها نباید در پی بی‌ثباتی افغانستان باشند

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که افغانستان خواهان گسترش همکاری با کشورهای همسایه است و این کشورها نباید در پی بی‌ثباتی افغانستان باشند.

شیرمحمد عباس استانکزی امروز یک شنبه (۲۹جوزا) در نشستی زیر نام ” آینده روابط افغانستان با کشورهای همسایه” که در کابل برگزار شده بود گفته است که افغانستان بر خاک هیچ کشور تهدید نیست و بقای برخی کشورها بخصوص ایران و پاکستان از برکت جهاد مردم افغانستان است.

دراین نشست شرکت کنندگان بر گسترش همکاری‌ها تاکید کردند.

در این نشست شرکت کنندگان روابط سیاسی، اقتصادی وهم چنان مسله مهاجرین را به بحث گرفتند.

مهمان این برنامه شیر محمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که افغانستان خواهان گسترش روابط با هسمایه هاست از این رو همسایه ها نباید در پی بی ثباتی افغانستان باشند.

آقای ستانکزی می‌گوید که:” از کشورها همسایه میخواهم که مرزها را برای افغان‌ها مسدود نسازند و برای تحکیم روابط با افغانستان امارت اسلامی قربانی داده و آماد قربانی بیشتر هم است.”

از سوی هم سرپرست وزارت صحت عامه از کشورهای همسایه میخواهد تا زمینه دادن ویزا را برای کسانی که مریض هستند ویا کسانی که بورسیه تحصیلی دارند فراهم سازند.

قلندرعباد، سرپرست وزیر صحت عامه می‌گوید که:” از کشور دوست میخواهم که زمینه خوب بری رشد استعدادهای محصلین افغانستان فراهم بسازند و در بخش ترتیب ویزه هم اینان را همکاری کنند.”

شرکت کنندگان این نشست میگویند تلاش میکنند تا روابط میان افغانستان و همسایه هایش گسترش یابد تا مردم کشورهای منطقه در یک فضای صلح آمیز زندگی کنند.

مصطفی قمبری، نماینده کشور ایران می‌گوید که:” ما در بخش صحت میخواهیم برای مردم افغانستان کمک نمایم تا افغان‌ها بتوانند به خدمات خوب با کیفت در کشور خودشان دسترسی پیداکنند.”

ضیاالحق، مسوول پوهنتون خیبر پاکستان می‌گوید که:” ما در بخش صحت برای افغانستان و محصلین افغان خدمات بسیار خوب داریم و درکنار ایجاد زمینه درس بخش‌های عملی را نیز برای این محصلین نیز ایجاد کردیم.”

داکتر لعل محمد ختک، رییس شفاخانه کوهات می‌گوید که:” ما کوشش میکنیم که برای ایجاد سهولت‌ها زمینه را فراهم نمایم و این کوشش ما نه بل از دولت پاکستان نیز میباشد.”

روابط افغانستان در دهه‌های اخیر با همسایه‌‎ها فراز و نشیب‌های زیادی داشته و حالا افغانستان میخواهد در فصل جدید سیاسی با همه کشورها تعامل سازنده داشته باشد.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!