Connect with us

رویداد های اخیر

برنامۀ جهانی غذا: بیش از ۱۸ میلیون تن در افغانستان کمک دریافت کرده اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱
همزمان با افزایش بحران بشری در افغانستان، برنامۀ جهانی غذا گفته است که از آغاز سال جاری میلادی، تا کنون بیش از ۱۸ میلیون تن در این کشور از کمک‌های بشردوستانه مستفید شده اند.
 
این ادارۀ ملل متحد روز پنجشنبه (۲۳ سرطان) در صفحۀ تویتر خود گفت که در این مدت، برای افراد آسیب‌پذیر، ۴۱۰هزار تن مواد غذایی و بیش از ۱۱۵ میلیون دالر پول نقد توزیع کرده است.
 
برنامۀ جهانی غذا همچنان از توافق برای انتقال ۱۰هزار تن گندم کمکی هند به افغانستان خبر داده و گفته است که این کمک‌ها برای نیازمندان در این کشور توزیع خواهد شد.
 
تفاهم‌نامۀ انتقال این بسته کمکی هند، سه روز پیش میان مقام‌های هندی و سازمان ملل متحد در دهلی‌جدید به امضا رسیده است. ملل متحد این کمک‌ بشردوستانۀ هند به افغانستان را برای نزدیک به ۱۹ میلیون تن که با ناامنی حاد غذایی مواجه اند، مهم عنوان کرده و خواستار کمک‌های بیشتر به مردم این کشور شده است.
 
به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا، این آخرین بخشی از کمک‌های گندم هند به افغانستان است که پیش از این، مقام‌های آن کشور برای رسیدگی به بحران کنونی در این کشور تعهد کرده بودند.
 
این ادارۀ ملل متحد تاکید کرده است که چهار مرحلۀ از کمک‌های گندم هند به افغانستان انتقال داده شده و به نیازمندان در سراسر این کشور توزیع کرده است.
 
در خبرنامۀ این اداره آمده است: “گندم هند برای خانواده‌های افغان که با گرسنگی روبرو هستند، نجات‌دهنده بوده و بخش مهمی از واکنش بشردوستانه برنامه جهانی غذا است. چنین حمایت‌های سخاوتمندانه، به برنامه جهانی غذا و شرکای آن کمک کرده است تا از یک فاجعه انسانی در افغانستان جلوگیری کنند.”
 
هند پیش این، تعهد کرده بود که ۵۰۰هزار تن گندم را به هدف جلوگیری از بحران بشری در افغانستان کمک خواهد کرد. نخستین مرحلۀ کمک‌های گندم این کشور به تاریخ سوم حوت سال گذشته از قلمرو پاکستان به افغانستان آغاز شد.
 
برنامۀ جهانی غذا اضافه کرده که با وجودیکه چند ماه به سردی هوا و فصل زمستان باقی مانده است، این اداره به تلاش‌هایش برای رسیدگی به نیازمندان ادامه می‌دهد تا کمک‌های بشری را به افراد آسیب‌‎پذیر در نقاط دور دست این کشور برساند.
 
این در حالی است که پیش از این دیوید بیسلی، رییس عمومی برنامه جهانی غذا، گفته بود که ۱۸ میلیون تن در ماه جون در افغانستان نیاز فوری به مواد غذایی دارند، اما این نهاد برای رسیدگی به این مشکل بودجه کافی در اختیار ندارد.

رویداد های اخیر

رانندگان ایرانی دیگر برای ورود به افغانستان نیاز به ویزه ندارند

Published

on

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی والی هرات، روز جمعه اعلام کرد که رانندگان وسایط باربری ایران از این پس برای ورود به افغانستان نیاز به ویزه نخواهند داشت.

آقای سعیدی گفته است که به دستور رهبر امارت اسلامی، از روز شنبه وسایط ترانزیتی ایرانی می‌توانند بدون ویزه و «رودپاس» وارد افغانستان شوند.

به گفته سعیدی، با اجرای این تصمیم، کرایه ترانسپورت کاهش یافته و قیمت کالاها نیز پایین خواهد آمد.

آقای اسلام‌جار، والی هرات روز جمعه برای بررسی اجرای این دستور از گذرگاه اسلام‌قلعه بازدید کرد. او در این سفر با مسئولان اداره‌های مربوط، از جمله نمایندگی وزارت خارجه، فواید عامه، گمرک و ترانسپورت، درباره چگونگی اجرای این طرح گفتگو کرد.

قرار است از روز شنبه وسایط باربری خارجی بدون نیاز به ویزه و رودپاس وارد مرز اسلام‌قلعه شوند و پس از تخلیه کالا، دوباره به مقصد خود بازگردند.

در این خبرنامه آمده است که اجرای این طرح می‌تواند از یک‌سو باعث کاهش کرایه‌ها شود و از سوی دیگر، با پایین آمدن هزینه‌های ترانسپورتی، در کاهش قیمت کالاها نقش داشته باشد.

همچنین گفته شده است که این روند زمینه کار روزانه برای بیش از هزار نفر را فراهم خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جنگ ایران میلیون‌ها مهاجر افغان را با مشکلاتی روبه‌رو ساخته است

بر بنیاد آمارها، از آغاز درگیری‌ها تاکنون بیش از ۳۵ هزار افغان از ایران به افغانستان بازگشته‌اند، در حالی که بیش از یک میلیون افغان دیگر همچنان در معرض خطر اخراج قرار دارند.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده است که با ادامه جنگ در ایران، میلیون‌ها نفر از جمله میلیون‌ها مهاجر افغان با وضعیت دشوار انسانی و ناامنی شدید روبه‌رو شده‌اند.

یان ایگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی، در بیانیه‌ای گفته است که بیش از چهار میلیون افغان مقیم ایران از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در این بحران به شمار می‌روند و بسیاری از آنان به دلیل فروپاشی کارهای غیررسمی، منبع اصلی درآمد خود را از دست داده‌اند.

به گفته او، بیشتر مهاجرین افغان در شهرهایی زندگی می‌کنند که زیر حملات شدید قرار دارند و بسیاری از آنان نیز توانایی ترک این مناطق را ندارند، زیرا یا جایی برای رفتن ندارند و یا اجازه خروج برایشان فراهم نیست.

بر بنیاد آمارها، از آغاز درگیری‌ها تاکنون بیش از ۳۵ هزار افغان از ایران به افغانستان بازگشته‌اند، در حالی که بیش از یک میلیون افغان دیگر همچنان در معرض خطر اخراج قرار دارند.

در همین حال، شورای پناهندگان ناروی هشدار داده است که پس از یک ماه حملات پیهم امریکا و اسرائیل بر ایران، میلیون‌ها غیرنظامی در این کشور خسته و آسیب‌دیده شده‌اند و شمار زیادی از خانواده‌ها برای یافتن امنیت خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

این نهاد می‌گوید در نتیجه حملات، هزاران خانه، شفاخانه و مکتب در ایران آسیب دیده یا تخریب شده است. همچنان قطع اینترنت و اختلال گسترده در خدمات بانکی، زندگی روزمره مردم را با مشکلات جدی روبه‌رو ساخته است.

بر اساس گزارش‌ها، در جریان حملات در سراسر خاورمیانه نزدیک به ۲۷۰۰ نفر کشته شده‌اند که بیش از نیمی از آنان در ایران جان باخته‌اند.

شورای پناهندگان ناروی همچنین هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ، بحران انسانی گسترده‌تری در منطقه به وجود خواهد آمد و ممکن است میلیون‌ها نفر دیگر مجبور به فرار از خانه‌های خود شوند.

این نهاد از جامعه جهانی خواسته است که کمک‌های بشردوستانه برای ایران و افغانستان را افزایش دهند، زیرا به گفته آنان بودجه کمک‌های حیاتی برای رسیدگی به نیازمندان به شدت کمبود دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه استقرار تأسیسات نظامی امریکا در افغانستان را غیرقابل قبول خواند

وی همچنین یادآور شد که دولت دونالد ترمپ بارها خواستار بازگشت کنترول پایگاه بگرام به امریکا شده بود.

Published

on

نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه برای افغانستان و مشاور وزارت امور خارجه این کشور، ضمیر کابلوف، گفته است که استقرار تأسیسات نظامی امریکا و بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام «به هیچ عنوان قابل قبول نیست».

کابلوف در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی روسیه گفته است: «ما استقرار تأسیسات و زیربناهای نظامی امریکا و ناتو در خاک افغانستان یا کشورهای همجوار را تحت هر بهانه‌ای به‌شدت غیرقابل قبول می‌دانیم و امیدواریم که حکومت امارت اسلامی افغانستان نیز به همین رویکرد ادامه دهد.» و

ی این اظهارات را در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی روسیه از احتمال درخواست مجدد امریکا برای دسترسی به پایگاه بگرام بیان کرد، در حالی که نیروهای امریکایی در واکنش به بحران ایران در منطقه خاورمیانه مستقر شده اند.

وی همچنین یادآور شد که دولت دونالد ترمپ بارها خواستار بازگشت کنترول پایگاه بگرام به امریکا شده بود، پایگاهی که پس از «خروج ننگین امریکا از افغانستان در آگست ۲۰۲۱» از دست رفته بود. کابلوف افزود: «بنابراین، هیچ چیز جدیدی در این خواسته‌ها وجود ندارد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!