Connect with us

جهان

پاکستان برای درگذشت ملکه بریتانیا یک روز عزای عمومی اعلام کرد

منتشر شده

در

دولت پاکستان امروز دوشنبه (۲۱سنبله) را به خاطر درگذشت الیزابت دوم عزاء عمومی اعلام کرده است.

مریم اورنگزیب، وزیر اطلاعات پاکستان می‌گوید: «شهباز شریف، صدراعظم پاکستان با اعلام یک روز عزای عمومی به خاطر درگذشت ملکه بریتانیا موافقت کرد. ۱۲ سپتامبر در پاکستان عزای عمومی اعلام می‌شود.»

درهمین حال، وزیر امور خارجه پاکستان توصیه‌هایی را برای اتخاذ اقدامات لازم درخصوص درگذشت ملکه را به دولت ابلاغ کرده است.

ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۵۲ میلادی بر تخت پادشاهی نشست و پاکستان تا سال ۱۹۵۶ یعنی زمانی که بر اساس قانون اساسی نوین این کشور تبدیل به جمهوری اسلامی پاکستان شود، جزو متصرفات بریتانیا به حساب می‌آمد.

پاکستان امروزه کشوری مستقل و همزمان عضو کشورهای مشترک‌المنافع است.

جهان

کشته‌شدن ۱۴ تن در دو رویداد جداگانه تیراندازی در امریکا

ریک لورا، رئیس پولیس شهر اری، این رویداد را یکی از دشوارترین صحنه‌هایی توصیف کرده که در بیش از ۲۸ سال خدمت خود با آن روبه‌رو شده است.

Published

on

در پی وقوع دو رویداد جداگانه تیراندازی در ایالت‌های جورجیا و پنسیلوانیا در امریکا، ۱۴ تن جان باخته‌اند.

به گزارش رسانه‌ها، در رویداد نخست که شام جمعه در شهر داگلاس ایالت جورجیا رخ داد، پنج تن در داخل یک خانه بر اثر تیراندازی کشته شدند.

در رویداد دیگری در شهر اری ایالت پنسیلوانیا، نُه تن، به‌شمول دو کودک و یک زن باردار، جان باختند. مقام‌های محلی گفته‌اند که مهاجم نیز در میان قربانیان این رویداد شامل است.

ریک لورا، رئیس پولیس شهر اری، این رویداد را یکی از دشوارترین صحنه‌هایی توصیف کرده که در بیش از ۲۸ سال خدمت خود با آن روبه‌رو شده است.

مقام‌های پولیس گفته‌اند که انگیزه این تیراندازی هنوز مشخص نشده و قرار است جزئیات بیشتر در یک نشست خبری اعلام شود.

Continue Reading

جهان

امریکا بر محکمه بین‌المللی جرایم تحریم وضع کرد

Published

on

دولت دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه بر محکمه بین‌المللی جرایم تحریم وضع کرد؛ اقدامی که تنش‌ها میان واشنگتن و این نهاد قضایی را افزایش داده و احتمالاً روابط امریکا با متحدان اروپایی‌اش را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، گفت که هدف این تحریم‌ها جلوگیری از پیگرد شهروندان امریکایی از سوی این محکمه و محدود ساختن منابع و فعالیت‌های آن است.

واشنگتن پیش از این نیز از محکمه بین‌المللی جرایم به‌دلیل صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، و دیگر مقام‌های اسرائیلی، و همچنان تحقیقات گذشته درباره اتهام‌های مربوط به نیروهای امریکایی در افغانستان، انتقاد کرده است.

محکمه بین‌المللی جرایم این اقدام را «حمله به حاکمیت قانون» خوانده و تأکید کرده است که تحقیقات و پیگردهای قضایی خود را ادامه خواهد داد. این نهاد همچنان از ۱۲۵ کشور عضو خود خواسته است تا از استقلال محکمه دفاع کنند.

این تحریم‌ها چند ساعت پس از آن اعلام شد که ناوی پیلای، قاضی پیشین محکمه بین‌المللی جرایم، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. کمیته نوبل نیز بر اهمیت عدالت بین‌المللی در شرایطی تأکید کرده است که نهادهای حقوقی با فشارهای سیاسی روبه‌رو هستند.

این اقدام می‌تواند اختلاف میان واشنگتن و محکمه بین‌المللی جرایم را عمیق‌تر ساخته و نگرانی‌ها درباره همکاری‌های قضایی بین‌المللی و توانایی این محکمه برای انجام وظایفش را افزایش دهد.

Continue Reading

جهان

ناوی پیلای، قاضی پیشین محکمه بین‌المللی جرایم، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ شد

Published

on

ناوی پیلای، حقوقدان اهل افریقای جنوبی و قاضی پیشین محکمه بین‌المللی جرایم، روز جمعه به‌دلیل تلاش‌هایش برای ترویج صلح و حاکمیت قانون بین‌المللی، برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ اعلام شد؛ این در حالی است که نهادهای بین‌المللی عدالت با فشارهای فزاینده سیاسی روبه‌رو هستند.

کمیته نوبل این جایزه را چند ساعت پیش از اعلام تحریم‌های ایالات متحده علیه محکمه بین‌المللی جرایم اعلام کرد و گفت که این تصمیم بر اهمیت حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون و عدالت تأکید می‌کند.

پیلای ۸۵ ساله، در چندین محکمه بین‌المللی، از جمله محکمه بین‌المللی جرایم و محکمه جزایی بین‌المللی برای رواندا، به‌عنوان قاضی ایفای وظیفه کرده است. او همچنان ریاست کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد درباره سرزمین‌های اشغالی فلسطین را بر عهده داشت؛ کمیسیونی که سال گذشته در گزارشی نتیجه‌گیری کرد اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است. اسرائیل این گزارش را «رسواکننده» خوانده و رد کرده بود.

کمیته نوبل هشدار داد که حقوق بین‌الملل و نهادهای مرتبط با آن با فشارهای جدی روبه‌رو هستند و افزود که گرایش به سیاست قدرت‌محور به بهای تضعیف چارچوب‌های حقوقی، ثبات و همزیستی مسالمت‌آمیز را تهدید می‌کند.

اعطای این جایزه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها میان واشنگتن و محکمه بین‌المللی جرایم افزایش یافته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بارها از این محکمه انتقاد کرده است؛ به‌ویژه به‌دلیل صدور حکم‌های بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، و وزیر دفاع پیشین این کشور.

دفتر نتانیاهو نیز با انتقاد از این تصمیم، کمیته نوبل را متهم کرد که بالاترین افتخار خود را به فردی اعطا کرده است که به گفته این دفتر، اتهام‌هایی علیه اسرائیل مطرح کرده است.

اعطای جایزه صلح نوبل به پیلای و وضع تحریم‌های امریکا علیه محکمه بین‌المللی جرایم، بار دیگر بحث‌های جهانی درباره نقش نهادهای حقوقی در رسیدگی به اتهام‌های جنایات جنگی و تأمین پاسخ‌گویی در چارچوب حقوق بین‌الملل را داغ کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!