Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای سازمان شانگهای بر مبارزه مشترک با تهدیدهای تروریستی در افغانستان توافق کردند

منتشر شده

در

اعضای سازمان شانگهای برمبارزه مشترک با تهدیدهای ناشی از فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان توافق کردند.

این توافق روز جمعه (۲۲ میزان) در نشست اعضای ساختار منطقه‌ای تروریزم سازمان همکاری شانگهای در دهلی نو صورت گرفت.

اعضای این سازمان هم‌چنان تصمیم گرفته‌اند سال آینده مانور مشترک نظامی را به نام «همبستگی» سازماندهی کنند.

در اعلامیه مشترک ساختارمنطقه‌ای ضد تروریستی سازمان همکاری شانگهای آمده است: «اعضای ساختار منطقه‌ای ضد تروریزم در زمینه‌های همکاری مشترک مرزی، جلوگیری گروه‌های تروریستی چون داعش، جلوگیری سربازگیری ازطریق ساختارهای انترنتی و نیز مبارزه مشترک بر ضد همه گروه‌ها که تهدید برای امنیت منطقه و حوزه شانگهای هستند، توافق کردند.»

امارت اسلامی اما اطمینان داده است که اکنون امنیت سراسری درکشورتأمین است وهیچ نقطۀ افغانستان از کنترول نیروهای امنیتی و دفاعی خارج نیست.

مسوولان امارت اسلامی بارها به کشورهای منطقه وجهان این اطمینان را هم داده‌اند که اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان برضد کشور های منطقه و جهان استفاده شود و با نیروهای امنیتی و دفاعی با قاطعیت و جدیت علیه گروه‌های تروریستی که قصد ناامن کردن افغانستان وبی‌ثبات کردن منطقه را داشته باشند، می جنگند.

قبل از روی کارآمدن امارت اسلامی تقریباً همه‌کشورهای جهان به‌شمول کشورهای منطقه بر این موضوع توافق نظر داشتند که ۲۱ گروه تروریستی به‌شمول القاعده و داعش در افغانستان فعالیت دارند، اما با روی کارآمدن امارت اسلامی هیچ نشانه‌ای از فعالیت این گروه‌ها به جز داعش دیده نشده است.

گفتنی است که گروه داعش مسئولیت چندین حمله مرگبار پس از روی کارآمدن امارت اسلامی در کشور را برعهده گرفته است اما امارت اسلامی می‌گوید که داعش در افغانستان توانایی حملات گسترده را ندارد وصدها تن ازافراد این گروه را طی یک سال گذشته بازداشت وزندانی کرده‌اند.

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!