Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان خواستار افزایش تعامل جهان با امارت اسلامی شد

منتشر شده

در

معاون نماینده پاکستان در سازمان ملل گفته است که جامعه جهانی برای پیش بُرد اهداف اش در افغانستان باید سطح تعامل با امارت اسلامی را افزایش دهد.

به نقل از رسانه‌های پاکستانی، عامر خان در نشستی در سازمان ملل تاکید کرده است که با زور، تحریم و منزوی کردن افغانستان نمی‌توان به این اهداف دست یافت.

او گفت: «رویکرد زورگویانه می‌تواند به خشونت و درگیری دوباره منجر شود، گروه‌های تروریستی را تقویت کند و سبب موج جدیدی از مهاجرت افغان‌ها شود.»

عامر خان خاطر نشان کرد که پاکستان با احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان از تلاش‌های ضد تروریزم حمایت می‌کند.

این مقام پاکستانی تاکید کرد که پایان دادن به «تهدید تروریزم» در افغانستان به نفع جامعه جهانی است.

به گفته وی، جامعه جهانی باید یک استراتیژی جامع ضد تررویزم تهیه کند و برای انجام این کار، تعامل با حکومت موجود در افغانستان لازمی است.

معاون نماینده پاکستان در سازمان ملل گفت که جامعه جهانی از اینکه یک قدرت واحد تمام افغانستان را در اختیار دارد و هیچ چالشی در برابر آن وجود ندارد استقبال کند.

در همین حال، نماینده چین در سازمان ملل از جامعه جهانی خواست تا ضمن تشویق امارت اسلامی برای ایجاد یک ساختار گسترده و فراگیر، از افغانستان به طور قاطعانه حمایت کنند.

ژانگ جون با تاکید بر لزوم حمایت قاطعانه جامعه جهانی از افغانستان، تصریح کرد کشورها باید به ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان به ویژه با فرارسیدن زمستان سخت و طاقت فرسا ادامه دهند.

وی با تاکید بر اینکه مردم افغانستان منتظر پاسخ درباره جنایات نظامیان خارجی هستند، افزود: «کشورهایی که مسئول اصلی وضعیت کنونی هستند باید درباره اشتباهات خود به طور جدی تأمل کنند و برای پیشرفت افغانستان کمک‌های لازم را انجام دهند.»

ژانگ با اشاره به تحریم‌های امریکا و کشورهای غربی علیه افغانستان نیز تصریح کرد: «اعمال محاصره سیاسی و انزوا مشکل را حل نمی‌کند، بلکه درد و رنج مردم افغانستان را تشدید می‌کند.»

رویداد های اخیر

تحول: نشست امنیتی شانگهای پلس با حضور نماینده افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: بحران بشری در افغانستان می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را تهدید کند

Published

on

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد هشدار داده است که گسترش بحران بشری در افغانستان می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور داشته باشد و به‌گونه بالقوه بر امنیت و ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.

برونو لمارکیس، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ‌کننده مقیم و بشردوستانه این سازمان در کشور، روز جمعه گفت که بیش از پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، افغانستان در یک «دوراهی دشوار» قرار دارد.

او گفت که ثبات و امنیت نسبی در افغانستان، زیر تأثیر اقتصاد شکننده، محدودیت بر حقوق اساسی و افزایش نیازهای بشردوستانه قرار گرفته است.

لمارکیس محدودیت‌ها بر زنان و دختران را «شدید و گسترده» توصیف کرد و گفت که آنان همچنان با موانع جدی در زمینه آموزش، اشتغال و مشارکت در زندگی عمومی روبه‌رو هستند.

او خاطرنشان کرد که از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، بیش از ۲.۶ میلیون دختر از آموزش متوسطه محروم شده‌اند و در حال حاضر شمار محصلان دختر در پوهنتون‌ها به صفر رسیده است.

این مقام سازمان ملل متحد همچنان به پیامدهای بازگشت گسترده مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، حدود ۶.۷ میلیون افغان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آنان به‌گونه اجباری از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و ایران، اخراج شده‌اند.

او گفت که بازگشت گسترده مهاجرین فشار بیشتری بر خدمات عامه افغانستان که پیش از این نیز با کمبود ظرفیت روبه‌رو بودند، وارد کرده است. به گفته او، بازگشت‌کنندگان به اسناد قانونی، حمایت‌های حفاظتی و فرصت‌های کاری نیاز فوری دارند.

لمارکیس همچنان از افزایش کشت کوکنار ابراز نگرانی کرد و به گزارش سازمان ملل متحد اشاره کرد که بر بنیاد آن، تولید تریاک در سال ۲۰۲۵، پس از کاهش چشم‌گیر در پی ممنوعیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۲، سیصد و سی درصد افزایش یافته است.

او گفت که تلاش‌ها برای جلوگیری از کشت کوکنار باید با فراهم‌کردن منابع جایگزین معیشت برای دهاقین همراه باشد.

در همین حال، پیش‌بینی می‌شود نیازهای بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۷، در پی بازگشت گسترده مهاجرین، بی‌ثباتی منطقه‌ای و خطر رویدادهای شدید آب‌وهوایی ناشی از پدیده ال‌نینو، بیشتر افزایش یابد.

با این حال، کمک‌های مالی بشردوستانه بین‌المللی به افغانستان همچنان کاهش یافته است. به گفته لمارکیس، میزان این کمک‌ها در سال ۲۰۲۳ به دو میلیارد دالر رسید، اما در سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد دالر کاهش یافت و در سال ۲۰۲۶ تاکنون تنها ۵۷۰ میلیون دالر به این بخش اختصاص یافته است.

او هشدار داد که کمبود بودجه، خدمات اساسی را با تهدید روبه‌رو کرده است؛ به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود حدود ۴۰ درصد مراکز خدمات صحی ابتدایی در فاصله سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ بسته شوند. این امر می‌تواند ۷۰۰ مرکز از مجموع یک‌هزار و ۹۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

لمارکیس با تأکید بر این‌که پیامدهای این وضعیت «بسیار، بسیار، بسیار جدی» است، از جامعه جهانی خواست که افغانستان را نادیده نگیرد.

او با اشاره به یک ضرب‌المثل در افغانستان گفت: «آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد، در افغانستان باقی نمی‌ماند.»

او افزود: «پیامدهای این وضعیت می‌تواند از مرزهای افغانستان فراتر برود و به‌گونه بالقوه بر امنیت منطقه‌ای، ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!